Van BKO naar SKO

Read about this track in English

Hoe werk ik toe naar een Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO)? Wat zijn de criteria? Ben ik al “senior” en hoe weet ik dat?

Voor docenten die graag een Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) willen behalen hebben we het volgende keuzemenu:

  1. Een startmiddag ter oriëntatie op het werken naar een SKO en/of het schrijven van een portfolio.
  2. Een portfoliotraject van vier bijeenkomsten waarin de eigen ervaringen als senior in het onderwijs worden gerelateerd aan onderwijskundige literatuur en hierover wordt uitgewisseld met collega’s. Tussen de bijeenkomsten worden stukken tekst voor het portfolio geschreven.
  3.  Een schrijfretraite van twee dagen die de tijd verschaft om een flink deel van het portfolio te schrijven of het portfolio af te ronden.

De onderdelen van menu kunnen afzonderlijk van elkaar worden gevolgd. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen.

Algemene informatie

  • Doelgroep van alle trajecten: docenten van de Universiteit Utrecht.
  • Voertaal: de voertaal (Nederlands of Engels) is nog niet bepaald. Op het aanmeldformulier kun je jouw voorkeur aangeven.
  • Het heeft de voorkeur dat deelnemers eerst de startbijeenkomst bijwonen.

Lees hieronder meer over de afzonderlijke onderdelen.

Ik heb veel gehad aan de SKO startbijeenkomsten. Dankzij de schrijfopdrachten en de feedback hierop is het mij gelukt om tijdens de schrijfretraite mijn portfolio zo goed als af te krijgen. Ook de feedback tijdens de retraite was erg nuttig. Het is fijn om zonder andere dingen aan je hoofd te kunnen concentreren op het schrijven. Ik kan het iedereen aanraden!

Contactpersoon / begeleider

Neem bij vragen contact op met Hetty Grunefeld of Carien Lansink.

Tips & tricks voor het schrijven van je SKO

Ook aan de slag met je seniorkwalificatie onderwijs? Lees de tips en tricks voor én door docenten, die helpen bij het schrijven van het SKO-portfolio.