Van BKO naar SKO

Read about this track in English.

Hoe werk ik toe naar een Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO)? Wat zijn de criteria? Ben ik al “senior” en hoe weet ik dat?

Voor docenten die inzicht willen krijgen in de criteria voor het behalen van een SKO en die willen reflecteren op hun huidige positie hebben we het volgende aanbod:

  1. Een oriënterende startbijeenkomst van een middag
  2. Een portfoliotraject van vier lange middagen
  3. Een schrijfretraite van twee dagen met hotelovernachting.

ALGEMENE INFORMATIE

  • Doelgroep van alle trajecten: docenten van de Universiteit Utrecht.
  • Voertaal: de voertaal (Nederlands of Engels) is nog niet bepaald. Op het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur aangeven.
  • Het heeft de voorkeur dat deelnemers eerst de startbijeenkomst bijwonen.

1 DE STARTBIJEENKOMST

In deze bijeenkomst verkennen we wat “senior in onderwijs” inhoudt door te kijken naar rolmodellen en naar de SKO-criteria. We onderzoeken welke activiteiten en ervaringen typisch thuishoren in een SKO-portfolio. Tenslotte bepaalt u waar u zelf staat gezien uw ervaring op SKO-niveau, en kunt u een keuze maken voor uw vervolgstappen: deelname aan het SKO portfoliotrack, deelname aan de schrijfretraite, of op eigen gelegenheid verder.

Datum

  • 31 januari 2019 (14.00-17.00 uur) of
  • 6 juni 2019 (14.00-17.00 uur)

Kosten
€ 190,-

Aanmelden
U kunt zich t/m 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden.

2 SKO PORTFOLIOTRAJECT

Elke bijeenkomst begint met (peer) feedback op elkaars teksten voor het SKO-portfolio. Naar aanleiding van de teksten en de criteria bespreken we inspirerende onderwerpen waarmee u inhoudelijke verdieping van uw portfolio kunt bereiken. Aan het eind van het traject heeft u een (bijna) afgerond SKO-portfolio dat u kunt gebruiken voor de SKO-aanvraag.

Doelgroep
Het portfoliotraject is bestemd voor degenen die voldoende ervaring hebben op SKO-niveau en die vooral graag een steun in de rug willen bij het schrijven van het portfolio. Om het portfolio af te ronden raden we u sterk aan om ook deel te nemen aan de schrijfretraite (zie verderop).

Verwachte tijdbesteding
Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten van een halve dag. Reken op ongeveer 20 uur voor de bijeenkomsten, plus zoveel tijd als u zelf nodig hebt om na te denken en de conceptteksten voor het portfolio te schrijven.

Data
Nader te bepalen.

Kosten
€ 890,-

Aanmelden
Nader te bepalen.

3 SCHRIJFRETRAITE

Bij veel seniordocenten is het schijven van een SKO-portfolio een taak die blijft liggen vanwege tijdgebrek of vragen en onduidelijkheden over criteria voor een SKO-portfolio. Deelnemen aan de schrijfretraite is een stimulans en een steun in de rug voor het afronden van het SKO-portfolio. Twee dagen in alle rust gedurende langere tijd achter elkaar aan het portfolio schrijven: dat is waar het bij de retraite om gaat. De begeleiders zijn beschikbaar om met u mee te lezen, feedback te geven en u te ondersteunen bij het vinden van geschikte literatuur.

Doelgroep
De retraite is bedoeld voor docenten die aan de SKO-criteria voldoen en hun portfolio willen schrijven/afronden.

Verwachte tijdbesteding
De retraite bestaat uit vijf dagdelen verspreid over twee dagen, inclusief een overnachting.

Data

  • 20 en 21 november 2018 of
  • 16 en 17 april 2019

Kosten
€ 890,- (inclusief een overnachting in een hotel)

Aanmelden
U kunt zich t/m drie weken voor aanvang aanmelden.

Meer informatie

Neem bij vragen s.v.p. contact op met Hetty Grunefeld (zie haar contactgegevens hieronder).