Geven voor een betere toekomst

De Universiteit Utrecht zoekt naar oplossingen voor de uitdagingen van nu en van morgen. Het Utrechts Universiteitsfonds werft fondsen voor universitaire projecten op het gebied van onderzoek, onderwijs, studentenleven en academisch erfgoed. Door te schenken aan het Utrechts Universiteitsfonds draagt u bij aan een betere toekomst.

Super bedankt voor deze hulp! Ik kan het niet in woorden uitdrukken.

Juist nu zijn wetenschap en onafhankelijk denken zo belangrijk

Donateur

Impact

 • Joris Wijnker

  Steun voor onderzoek naar relatie hulphond – veteraan met PTSS

  Nederland telt zo’n 125.000 veteranen. Zes of zeven procent van hen ontwikkelt PTSS. Joris Wijnker is reserveofficier bij de landmacht én dierenarts: “Dat zijn nogal wat mensen. Met ons V-PWR onderzoeksproject kunnen we werkelijk iets voor hen betekenen. Het maakt mijn beroep nog betekenisvoller.”
  Lees het verhaal
 • Wim Kersten

  Permanente vlinderkas in Botanische Tuinen

  Oranje-wit, paars-zwart of juist zo doorzichtig als glas: dagelijks fladderen tientallen soorten vlinders door de permanente vlinderkas in de Botanische Tuinen. Vóór de aanleg van deze tuin werd elk jaar opnieuw voor de zomer een kas omgebouwd tot vlinderparadijs.
  Lees het verhaal
 • De geneeskundestudenten die de podcast KoffieCo maken bij het UMC Utrecht

  Co-assistenten vragen in podcast artsen hemd van het lijf

  Krijgen coassistenten tijdens hun coschappen eigenlijk wel een volledig beeld van wat een specialisme inhoudt? Geneeskundestudenten Doris, Tessa en Tiara vinden van niet. Met hun podcast KoffieCo interviewen ze medisch specialisten over hun werk en leven. Zo proberen ze de afstand tussen coassistenten en artsen te verkleinen.
  Lees het verhaal
 • Lisette Mijnen

  Hoe een festival jongeren naar de stembus kreeg

  Slechts 30 procent van de jongeren tussen de 18 en 27 jaar ging naar de stembus en dat is veel te weinig, vond Lisette Mijnen (1994). Samen met vijftien andere studenten maakte ze zich hard voor een hogere jongerenopkomst tijdens de Europese verkiezingen.
  Lees het verhaal