Interdisciplinair onderwijs

Het begrijpen en oplossen van complexe, maatschappelijke vraagstukken vraagt van opleidingen dat zij studenten leren om interdisciplinair te denken en (samen te) werken. Dit betekent dat studenten deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven proberen te duiden - al dan niet met maatschappelijke partners - en tot een integratie van deze perspectieven proberen te komen. Zo ontstaat er nieuwe kennis. 

Onderwijsadvies & Training geeft docenten, opleidingsmanagers en onderwijsontwikkelaars binnen en buiten de UU advies over interdisciplinair onderwijs. 

Waar kan O&T bij helpen?

Enkele voorbeelden van vragen waarmee we kunnen helpen:

  • Hoe begeleid ik studenten in interdisciplinaire vaardighedenontwikkeling? 
  • Hoe geef ik interdisciplinariteit duurzaam vorm in een nieuw te ontwikkelen opleiding?
  • Hoe ontwikkel ik een interdisciplinaire leerlijn binnen mijn minor /opleiding?
  • Hoe toets ik interdisciplinair onderwijs?

Contact

Aan de slag met interdisciplinariteit in je onderwijs, en wil je weten hoe Onderwijsadvies & Training kan ondersteunen? Neem contact op met Esther Slot.

Ondersteuning voor UU-docenten

Als docenten van de Universiteit Utrecht kun je via het Professioneel consult op een laagdrempelige manier een vraag over je onderwijs stellen aan een van onze onderwijsadviseurs. Daarnaast is het mogelijk om via de Educatieve Middelen Pool onderwijskundig advies in te huren voor de innovatie van je onderwijs.