Alumni in cijfers

 • Onze universiteit telt meer dan 205.000 geregistreerde alumni en dit aantal groeit dagelijks. Je vindt onze alumni over de hele wereld.
 • Van onze alumni beveelt 92% de UU aan studiekiezers.
 • Meer dan 13.900 alumni zijn Vriend van het Utrechts Universiteitsfonds en dragen bij aan gelijke kansen voor iedereen die wil studeren in Utrecht.
 • In 2022 is er ruim 3 miljoen euro bijeengebracht door alumni voor universitair onderzoek en onderwijs. Want filantropische bijdragen worden steeds belangrijker.

Blijvend verbonden

Alumnus is Latijn en betekent leerling. Nu gebruiken we het voor een afgestudeerde van een universiteit. Iedereen die een bachelor, master of PhD heeft afgerond aan de Universiteit Utrecht is alumnus. Alumni blijven altijd deel van onze Utrechtse universitaire gemeenschap. Zij helpen studenten en elkaar in hun carrière, volgen onderwijs voor professionals aan onze universiteit en zijn samenwerkingspartner of donateur bij academisch onderzoek en onderwijs. De Universiteit Utrecht is trots op haar afgestudeerden. Samen met het Utrechts Universiteitsfonds investeert de Universiteit Utrecht in een warme en levenslange relatie met alle alumni.

Onze alumni

 • Lidwien en Franck in het gangpad van de stal

  Illuster over mens en dier

  Hoe kunnen we - mensen en dieren - gezond en duurzam samen leven op deze aarde? Hoogleraar One Health Lidwien Smit en ethicus Franck Meijboom gaan hierover met elkaar in gesprek.
  Lees de online Illuster
 • GigaWatt: spelen met duurzame energie

  Drie wiskunde-alumni ontwikkelden een superslim en razend spannend bordspel dat inzicht geeft in de krachten binnen de energietransitie.
  GigaWatt
 • Esther van Loon

  Business in Beeld: Circular-E

  ‘Vroeger wilde ik een medicijn tegen kanker ontwikkelen.’ Uiteindelijk werd alumnus Esther van Loon eigen ondernemer en implementeert ze met haar bedrijf Circular-E circulaire systemen in Afrika.
  Business in beeld