Alumni in cijfers

 • Onze universiteit telt meer dan 195.000 geregistreerde alumni en dit aantal groeit dagelijks. Je vindt onze alumni over de hele wereld.
 • Van onze alumni beveelt 90% de UU aan studiekiezers.
 • Meer dan 14.000 alumni zijn Vriend van het Utrechts Universiteitsfonds en dragen bij aan gelijke kansen voor iedereen die wil studeren in Utrecht.
 • In 2020 is er bijna vier miljoen euro bijeengebracht door alumni voor universitair onderzoek en onderwijs. Want filantropische bijdragen worden steeds belangrijker.

Blijvend verbonden

Alumnus is Latijn en betekent leerling. Nu gebruiken we het voor een afgestudeerde van een universiteit. Iedereen die een bachelor, master of PhD heeft afgerond aan de Universiteit Utrecht is alumnus. Alumni blijven altijd deel van onze Utrechtse universitaire gemeenschap. Zij helpen studenten en elkaar in hun carrière, volgen onderwijs voor professionals aan onze universiteit en zijn samenwerkingspartner of donateur bij academisch onderzoek en onderwijs. De Universiteit Utrecht is trots op haar afgestudeerden. Samen met het Utrechts Universiteitsfonds investeert de Universiteit Utrecht in een warme en levenslange relatie met alle alumni.

 • Alumni-nieuws

  • Alumnus Wendela Wessels

   Nieuws
   Alumnus Wendela Wessels onderzoekt hoe op basis van DNA profielen medicatie beter afgestemd kan worden. Om bijwerkingen te verminderen.
  • Van psychologiestudent naar sociaal ondernemer

   Achtergrond
   Na de studies Psychologie en Bedrijfseconomie stortte Tess van Logtestijn zich op het ondernemerschap. Nu runt ze een sociale onderneming, samen met haar moeder.
  • Vliegenthart Scriptieprijs 2021 voor afstudeeronderzoek Oxana Garritsen

   Nieuws
   Oxana Garritsen won met haar scriptie waarin ze zoekt naar een vermoedelijke behandelingsoplossing voor de ziekte van Alzheimer. Een eervolle vermelding was er voor Angelina Kancheva.
  • Sharing Days 2022

   Nieuws
   Van 16 tot en met 22 mei vinden voor het eerst de Sharing Days plaats. Een week die volledig in het teken staat van bijzondere ontmoetingen op inspirerende plekken en waarin er diverse mogelijkheden zijn om bij te dragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht.
  RSS Al onze alumni-verhalen
 • UU-nieuws

  • Kinderen betrekken bij dierenwelzijn

   Nieuws
   Tijdens Meet the Professor vertelden Bas Rodenburg en Saskia Kliphuis over dierenwelzijn. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 kregen de kans om hoogleraren te ontmoeten en om ze van alles te vragen.
  • Jong kunnen zijn in de stad versterkt thuisgevoel van jonge vluchtelingen

   Nieuws
   Jongeren met een vluchtelingenachtergrond die zich in een stad vestigen, hebben baat bij een gevarieerde stedelijke cultuur. Door leeftijdsgenoten te ontmoeten bij festivals, buurthuizen of op straat met wie ze dezelfde interesse delen in muziek, kunst of sport voelen ze zich sneller thuis in hun nieuwe stad.
  • Utrecht Holdings doet aangifte van oplichting en omkoping

   Nieuws
   Utrecht Holdings, het Knowledge Transfer Office van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, heeft aangifte gedaan van onregelmatigheden waarbij drie (oud-) medewerkers betrokken zijn.
  • Duitse erkenning voor Utrechtse onderzoeker naar dierenwelzijn

   Nieuws
   De Duitse Academie voor Diergezondheid (Akademie für Tiergesundheit) reikt ieder jaar de AfT-prijs uit, met als doel om uitstekend klinisch of experimenteel diergeneeskundig onderzoek van jonge onderzoekers te ondersteunen.
  RSS Al het nieuws over de UU

Onze alumni

 • Lidwien en Franck in het gangpad van de stal

  Illuster over mens en dier

  Hoe kunnen we - mensen en dieren - gezond en duurzam samen leven op deze aarde? Hoogleraar One Health Lidwien Smit en ethicus Franck Meijboom gaan hierover met elkaar in gesprek.
  Lees de online Illuster
 • GigaWatt: spelen met duurzame energie

  Drie wiskunde-alumni ontwikkelden een superslim en razend spannend bordspel dat inzicht geeft in de krachten binnen de energietransitie.
  Lees meer
 • Carolien Arnold portret

  Alumnus van de maand: Carolien Arnold

  Carolien Arnold studeerde Theaterwetenschap en is nu theatermaker, mede-initiatiefnemer en artistiek leider van ‘Gekomen om te blijven’, onderdeel van de viering van 900 jaar Utrecht.
  Lees meer
 • Esther van Loon

  Business in Beeld: Circular-E

  ‘Vroeger wilde ik een medicijn tegen kanker ontwikkelen.’ Uiteindelijk werd alumnus Esther van Loon eigen ondernemer en implementeert ze met haar bedrijf Circular-E circulaire systemen in Afrika.
  Lees meer