Alumni in cijfers

  • Onze universiteit telt meer dan 195.000 geregistreerde alumni en dit aantal groeit dagelijks. Je vindt onze alumni over de hele wereld.
  • Van onze alumni beveelt 90% de UU aan studiekiezers.
  • Meer dan 14.000 alumni zijn Vriend van het Utrechts Universiteitsfonds en dragen bij aan gelijke kansen voor iedereen die wil studeren in Utrecht.
  • In 2020 is er bijna vier miljoen euro bijeengebracht door alumni voor universitair onderzoek en onderwijs. Want filantropische bijdragen worden steeds belangrijker.

Blijvend verbonden

Alumnus is Latijn en betekent leerling. Nu gebruiken we het voor een afgestudeerde van een universiteit. Iedereen die een bachelor, master of PhD heeft afgerond aan de Universiteit Utrecht is alumnus. Alumni blijven altijd deel van onze Utrechtse universitaire gemeenschap. Zij helpen studenten en elkaar in hun carrière, volgen onderwijs voor professionals aan onze universiteit en zijn samenwerkingspartner of donateur bij academisch onderzoek en onderwijs. De Universiteit Utrecht is trots op haar afgestudeerden. Samen met het Utrechts Universiteitsfonds investeert de Universiteit Utrecht in een warme en levenslange relatie met alle alumni.