Zo haal je meer uit je hoorcollege

Zo haal je meer uit je hoorcollege

Ook zo’n moeite om de docent bij te benen tijdens het hoorcollege? En kun je na afloop niet meer terughalen wat er is behandeld? Dan kun je met deze tips je voordeel doen.

 

  • Powerpoint doornemen. Neem voor je naar college gaat de PowerPoints (indien beschikbaar) door. Geen Powerpoint voor handen? Kijk dan of er in de cursushandleiding informatie te vinden is over de inhoud van het college. Als je van tevoren weet wat er aan de orde komt, kun je gerichter luisteren en blijft belangrijke informatie beter hangen.
  • Conclusie vastleggen. Leg conclusies vast i.p.v. feitjes. Aan het letterlijk vastleggen van wat de docent zegt heb je weinig. Het gaat erom dat je inzicht hebt in de stof.
  • Pijlen en kleuren gebruiken. Maak verbanden inzichtelijk. Gebruik pijlen en kleuren. Op die manier ben je al aan het leren tijdens het college. Scheelt weer tijd achteraf!
  • Aantekeningen doornemen. Neem na afloop van het college je aantekeningen door. 10 minuten kan genoeg zijn. Orden je aantekeningen, kijk of je alles begrijpt en welke dingen je thuis nog moet uitzoeken. Zo blijft het geleerde beter hangen en kun je op strategische wijze je studieboeken doornemen.
  • Of kijk eens naar dit filmpje

Contactpersoon