Eredoctoraten

Eredoctoraten 2014: Professor BJ Casey en Professor Michael Sandel
Eredoctoraten 2014: Professor BJ Casey en Professor Michael Sandel

Ieder jaar reikt de Universiteit Utrecht eredoctoraten uit, meestal tijdens de Dies Natalis op 26 maart. Met de eredoctoraten wil de universiteit haar grote waardering uitspreken voor de persoon die het doctoraat ontvangt en diens werk.

Ceremonie

De persoon die het doctoraat ontvangt krijgt een cappa (manteltje) met de rood-witte kleuren van de Universiteit Utrecht, mag de titel doctor honoris causa dragen en Dr.h.c. voor zijn naam zetten. Bij de plechtigheid zijn ook de door de faculteit aangewezen promotores aanwezig maar hun rol is duidelijk anders dan bij een 'gewone' promotie tot doctor. Er is geen sprake van een verdediging van onderzoek, maar van een eervolle en ceremoniële gelegenheid.

Overzicht eredoctoraten

21 maart 2019
Middenin de commotie rond Brexit, krijgen twee Britse hoogleraren een eredoctoraat: prof. Sionaidh Douglas-Scott en prof. Andrés Rodríguez-Pose
11 december 2018
Crommelin en zeven andere vooraanstaande hoogleraren ontvingen het eredoctoraat uit handen van Béla Merkely, rector van Semmelweis University.
6 februari 2018
Tijdens de 382e Dies Natalis van reikt de Universiteit Utrecht twee eredoctoraten uit aan rechtsgeleerde Joan Williams en natuurkundige Albert-László Barabási.
13 februari 2017
De Universiteit Utrecht verleent twee eredoctoraten aan prof. Sangeeta Bhatia en prof. Peer Bork. Dit gebeurt tijdens de Dies Natalis op 27 maart.

Pagina's

RSS