Utrecht University Store

Collectie Utrecht University Store (fotograaf Simona Evstatieva)
Fotograaf Simona Evstatieva

Voor leuke UU-cadeaus, relatiegeschenken en andere gadgets kijkt u in onze Utrecht University Store. Het hele assortiment vindt u in deze webwinkel.

Ook zijn er twee verkooppunten waar u een beperkt assortiment vindt. Hier betaalt u met pin of creditcard.

Bestellingen op maat zijn ook mogelijk. Neem dan contact op met Unigear via www.utrechtuniversitystore.nl. De universiteit heeft de productie, verkoop en het beheer uitbesteed aan The Gear company, ook bekend als Unigear.

Collectie Utrecht University Store (fotograaf Simona Evstatieva)
Fotograaf Simona Evstatieva

Duurzaamheid

  • De producten worden op verantwoorde wijze geproduceerd met aandacht voor mens en milieu.
  • De gifts zijn gebruiksvoorwerpen die u daadwerkelijk kunt gebruiken en hergebruiken.
  • Bij de productie wordt rekening gehouden met het aantal daadwerkelijke bestellingen, zodat er niks overblijft en daardoor verloren gaat.
  • Samen met Blockchain heeft Unigear een platform vormgegeven waarop u bijvoorbeeld uw sweater kunt traceren tot aan het katoenveld. Op basis van geologische en tijdsinformatie ziet u wat er op welk moment in de productieketen gebeurt. Lees meer hierover.
  • Unigear heeft als doelstelling dat de bedrijfsvoering in 2025 CO2-neutraal is. In samenwerking met de Climate Neutral Group is de CO2-uitstoot van de productie van sweaters en T-shirts in kaart gebracht. Lees meer hierover.
  • Producten worden alleen verpakt als dat nodig is (ter bescherming van het product of om de houdbaarheid van het product te verlengen). Van het huidige basisassortiment wordt net iets meer dan de helft verpakt. 80% van deze verpakking is biologisch afbreekbaar en kan hergebruikt worden.
Collectie Utrecht University Store (fotograaf Ed van Rijswijk)
Fotograaf Ed van Rijswijk