Rookvrij UU-terrein

Bord rookvrij terrein

Vanaf 1 januari is het UU-terrein wettelijk verplicht rookvrij en gaat de overheid handhaven. Ook de UU en de HU gaan, conform wettelijke verplichting, handhaven op de terreinen. In december worden de huidige rookvoorzieningen verwijderd en worden er borden en tegels met “rookvrij terrein” geplaatst.

  • In de binnenstad zijn alle binnentuinen en -pleinen van de universitaire gebouwen rookvrij (zie plattegrond). Voor gebouwen die aan gemeentelijke grond grenzen, geldt dat er niet binnen zeven meter van de uitgang gerookt wordt. Het terrein van de International Campus Utrecht is ook rookvrij. 
  • In het Utrecht Science Park is het gebied waar de gebouwen van de universiteit en de Hogeschool Utrecht staan en het tussenliggende gebied rookvrij (zie plattegrond). Ook de Botanische Tuinen, Sportcentrum Olympos en het tussengelegen gebied zijn rookvrij. Het UMC Utrecht, Centraal Militair Hospitaal, Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie zijn al sinds 2018 rookvrij en vanaf 3 januari zijn de tramperrons rookvrij.

Medewerkers en studenten die willen stoppen met roken kunnen hiervoor terecht bij hun huisarts of kunnen informatie inwinnen op www.ikstopnu.nl

Meer informatie

Lees meer over het rookvrije terrein

Wilt u meer weten over het rookbeleid? Stuur dan een e-mail naar rookvrij@uu.nl