Rookvrije campus

Welkom op een rookvrije campus. Het Utrecht Science Park, de International Campus Utrecht en de UU-locaties in de binnenstad zijn rookvrij. Samen zorgen we voor een gezondere en duurzamere omgeving om in te studeren, werken en leven.

Welkom op onze rookvrije campus. Deze boodschap communiceren we aan studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en andere partners in het Utrecht Science Park

Wat valt onder het rookvrije terrein?

Alle UU-locaties zijn rookvrij. Dit betekent dat er niet gerookt mag worden op het terrein van het Utrecht Science Park, de International Campus Utrecht en de binnenstad.

Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park is rookvrij. Dit geldt ook voor het terrein de Botanische Tuinen, Sportcentrum Olympos en andere organisaties. Ook de gemeentelijke groenstroken, bushaltes en openbare wegen zijn rookvrij. Er zijn enkele - door de gemeente vastgestelde - rookgedoogplekken in het Utrecht Science Park. Zo is er toch nog een alternatief voor rokers, zonder dat dit overlast geeft voor anderen.

Binnenstad

In de binnenstad zijn alle binnentuinen en -pleinen van de universitaire gebouwen rookvrij. Voor gebouwen die aan gemeentelijke grond grenzen, geldt dat er binnen een straal van zeven meter van de uitgang niet gerookt wordt.

International Campus Utrecht

Het terrein van de International Campus Utrecht is ook rookvrij. We vragen studenten en medewerkers dringend om niet in de buurt van omliggende woningen en ondernemingen te gaan roken, zodat omwonenden en het winkelend publiek geen overlast ervaren. Bekijk de plattegrond (login vereist) van de binnenstad.

Wil je stoppen met roken?

  • Bezoek je huisarts voor advies. Een huisarts kan stopadviezen geven en je doorverwijzen naar een stoppen-met-rokenprogramma. Zorgverzekeringen vergoeden deze programma’s volledig en deze komen niet voor rekening van het eigen risico.
  • Op www.ikstopnu.nl vind je informatie en tips over stoppen met roken.
  • Voor medewerkers die graag willen stoppen met roken heeft de Universiteit Utrecht een aantal stoppen-met-roken-boeken beschikbaar. Interesse? Laat het weten in de self-service portal.
  • Ben je leidinggevende en wil je medewerkers ondersteuning bieden in het stoppen met roken? Bekijk de online webinar Samen Sterker Stoppen.

Toch roken?

Er is een beperkt aantal - door de gemeente vastgestelde - rookgedoogplekken in het Utrecht Science Park. Zo is er toch nog een alternatief voor rokers, zonder dat dit overlast geeft voor anderen.

Een banner met daarop achtereenvolgens een vinkje, het woord 'rookvrij' en de slogan 'Op weg naar een rookvrije generatie'

Heb je vragen? Stel ze in de self-service portal.