Centrum voor Wetenschap en Cultuur

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is een centrale ontmoetingsplek voor wetenschap, cultuur en samenleving.

Met activiteiten en expertise op het gebied van brede vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie en cultuur draagt het CWC bij aan het profiel en de ambities van de Universiteit Utrecht voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact.

Speerpunten daarbij zijn de betrokkenheid van een breed publiek bij wetenschap (public engagement) en de brede vorming van studenten. In het CWC zijn verschillende onderdelen van de Universiteit Utrecht samengebracht:

Daarnaast is het CWC verantwoordelijk voor het Public Engagementprogramma en Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Utrecht en voor het beheer van het Academiegebouw.