LERU

Logo League of European Research Universities

De Universiteit Utrecht is lid van de League of European Research Universities (LERU). De LERU is een vereniging van grote Europese onderzoeksuniversiteiten die door samenwerking invloed willen uitoefenen op de Europese beleidsagenda op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie.

Fundamenteel grensverleggend onderzoek

De LERU-universiteiten pleiten voor fundamenteel grensverleggend onderzoek, excellent onderwijs in een onderzoeksintensieve omgeving en het beter valoriseren van de rol die Europese universiteiten kunnen spelen in innovatieprocessen. De LERU heeft 24 leden. Rector Magnificus Prof. dr. Henk Kummeling is vanaf 1 juni 2018 lid van de Rectors' Assembly van de LERU.

Economische impact

De leden van de LERU hebben samen een grote impact met hun onderwijs en onderzoek. Ook creëren ze een grote economische waarde voor de Europese economie. In 2016 hebben de LERU partners een gezamenlijke economische waarde gegenereerd van 99,8 miljard euro en 1,3 miljoen banen. Meer informatie over de economische impact is te vinden op de Engelstalige website van de LERU.

Medewerkers van de Universiteit Utrecht gaan via onderstaande knop direct naar de LERU-pagina op intranet.

LERU op Intranet
 • Nieuws

  • Stel je voor...

   Achtergrond
   Wat gebeurt er wanneer je zestig van Europa’s meest getalenteerde promovendi bij elkaar brengt en ze vraagt de rol van universiteiten wereldwijd te heroverwegen en om een manifest te schrijven over ‘de universiteit van de toekomst’?
  • Zweedse universiteit waardeert Utrechtse innovatiekracht

   Achtergrond
   Het universiteitsbestuur van Lund bracht eind april een tweedaags werkbezoek aan Utrecht om uit te zoeken hoe de twee universiteiten van elkaar kunnen leren.
  • LERU Summer School voor PhD-studenten over 'de universiteit van de toekomst'

   Nieuws
   Van zondag 3 juli tot en met vrijdag 8 juli organiseert de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht een Summer School met als thema ‘de universiteit van de toekomst, een heroverweging van de rol van universiteiten wereldwijd in het licht van de uitdagingen van de 21ste eeuw’.
  • Europese onderzoeksinstituten pleiten voor ambitieuzere EU-begroting

   Nieuws
   Meer dan 800 universiteiten roepen de Europese Raad op om met ambitieuzere ambities te komen voor onderzoek, innovatie en onderwijs. De begroting is ontoereikend.
  RSS
 • Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

  RSS