Programma W&T Academie 2019

Tijdens de W&T Academie op 6 februari 2019 hield Arwen Deuss en keynote over haar onderzoek naar de mantel en kern van de aarde, en waren er verschillende workshops over W&T in de klas.

prof. dr. Arwen Deuss. Fotograaf: Ed van Rijswijk
Arwen Deuss

Keynote: Op reis naar het binnenste van de aarde

Aardwetenschapper Arwen Deuss was de eerste ter wereld die het bewijs leverde dat de aarde van binnen niet alleen uit een vloeibare massa bestaat, maar ook een harde kern heeft, zo groot als de maan. Aan de hand van seismologie brengt ze de aarde, van bovenmantel tot de kern, in kaart. Zo wil ze ontrafelen hoe het binnenste van de aarde zich ontwikkelt.

In een lezing op de W&T Academie vertelde Arwen hoe ze haar onderzoek doet en wat het onderzoek te maken heeft met vulkanen, aardbevingen en tsunami’s. Aansluitend aan de lezing werd door leerkrachten van een Utrechtse basisschool besproken hoe leerkrachten met hun leerlingen aan de slag kunnen gaan met dit onderwerp.

Bekijk hier de powerpointpresentatie van de keynote.

Workshops

Bij een aantal workshops is de powerpointpresentatie of het gebruikte materiaal te bekijken en te downloaden.

Aanmelden

Aanmelden via de website is niet meer mogelijk, op woensdag 6 februari zullen bij de inschrijfbalie in cursus- en vergadercentrum Domstad formulieren liggen waar je je ter plekke kunt inschrijven.

Terug