Wetenschap & Technologie Academie

Op woensdag 6 februari 2019 organiseerde de Universiteit Utrecht, in samenwerking met schoolbesturen en Hogeschool Utrecht, de W&T Academie voor basisscholen in de regio Utrecht. 

W&T Academie

Aardwetenschapper Arwen Deuss vertelde in een keynote over haar onderzoek naar de mantel en de kern van de aarde, waarna leerkrachten van een Utrechtse basisschool de vertaalslag maakten naar de klas. Daarnaast was er een aantal workshops op verschillende niveaus om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in Wetenschap & Technologie. Tijdens de afsluitende borrel was er tijd voor het opdoen van inspiratie en uitwisselen van kennis; gewapend met een opdrachtenkaart gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over hun ervaringen met W&T-onderwijs. Vijf leerkrachten wonnen met hun ingevulde kaart een leuke prijs voor hun hele klas.

Programma

Ben je benieuwd hoe het programa van de W&T Academie eruitzag, of wil je de presentaties van de workshops nog eens bekijken? Op de pagina met het programma is bij een aantal workshops materiaal toegevoegd.

Bekijk het materiaal
W&T Academie