AKWA-WAT?

Om 385 jaar wetenschap in Utrecht te vieren, is een drijvend duurzaam kunstwerk verrezen in de Catharijnesingel van Utrecht. Op en rond dit platform organiseren Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en diverse partners van allerlei leuke en leerzame activiteiten. AKWAGLOT is dé plek voor ontmoeting en dialoog met bewoners van de stad Utrecht.

Een levensgroot drijvend laboratorium waarop mensen kennis kunnen presenteren, uitwisselen en overdragen.

Vibeke Jensen en Santiago De Waele
Ontwerpers van AKWAGLOT
Bekijk hoe het platform verrijst in de singel

De kunstenaars

AKWAGLOT is een creatie van DE JENZ: een samenwerking tussen kunstenaars Vibeke Jensen en Santiago De Waele. Zij ontmoetten elkaar in 2014 toen Jensen werd uitgenodigd om een publiek kunstproject te maken voor de Triënnale Brugge, waarvan De Waele technisch directeur is.

Schaalmodel van het platform

Het kunstwerk drijft, brengt vele tongen en manieren van spreken samen.

De Naam

Vibeke Jensen en Santiago De Waele geven het kunstwerk de naam AKWAGLOT:

"AKWAGLOT combineert de uitspraak van aqua - water en zijn kwaliteiten van stroming en beweging, aanpassingsvermogen aan de omgeving en gevoeligheid; met -glot een Grieks woord voor tong dat verwijst naar 'een tong hebben', 'spreken, schrijven of geschreven worden in een taal'. Het kunstwerk drijft, brengt vele tongen en manieren van spreken samen. Het is een universiteit zonder muren - open voor de hele gemeenschap."

Contact

Heb je een vraag, opmerking of suggestie voor AKWAGLOT? Mail: platformconnect@uu.nl.

Zie ook de Veelgestelde vragen.