Publishing Support

Open science en research impact staan hoog op de onderzoeksagenda en dit vraagt om aanpassing van de traditionele manieren van wetenschappelijk publiceren. Publishing Support helpt daarbij. Een multidisciplinair team van experts staat voor je klaar met informatie, tools en advies.

Wij ondersteunen onderzoekers en onderzoeksgroepen van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht bij het vinden van een passende publicatiestrategie met een zo groot mogelijk bereik.

Publishing Support

Hoe wij helpen bij publiceren met impact

Wetenschappelijk publiceren gaat allang niet meer alleen om het plaatsen van artikelen in tijdschriften met een hoge impactfactor. Onder invloed van de open sciencebeweging is de wetenschappelijke output steeds diverser geworden, denk aan data, software en video, en ligt de nadruk op het openlijk delen. Bovendien is de toenemende maatschappelijke vraag naar impact van invloed op de wijze waarop wetenschappelijke output wordt gemeten en gewaardeerd.

Deze ontwikkelingen roepen veel nieuwe vragen op. Bijvoorbeeld hoe publiceer je als onderzoeker of onderzoeksgroep met impact terwijl je ook voldoet aan open science-criteria?

‘One-stop-shop’

Publiceren met impact vergt een doordachte, doelgerichte aanpak, op basis van de juiste informatie. Daarom hebben wij hier zoveel mogelijk uitleg en tools met betrekking tot wetenschappelijk publiceren voor je verzameld. Onze experts volgen de ontwikkelingen en de behoeften van onderzoekers, en passen de dienstverlening en informatievoorziening daarop aan. Wij gebruiken jouw input, in de vorm van vragen en ervaringen, om ons aanbod up-to-date te houden.

Ook kun je bij ons terecht voor een adviesgesprek, bijvoorbeeld over je publicatiestrategie of een toekomstvisie voor jouw tijdschrift.

Wij beschikken over een uitgebreid kennisnetwerk op het gebied van wetenschappelijk publiceren, zowel binnen als buiten de UU. Ons kernteam wordt ondersteund door specialisten met expertise op elk vakgebied om jouw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Team Publishing Support

Contact

Neem contact op met Publishing Support via het contactformulier of e-mail.

Contactformulier (Solis-ID)
E-mail