WorldCat

WorldCat is een catalogus waarin u op wereldwijd, nationaal en Utrechts niveau kunt zoeken. De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is vindbaar in WorldCat samen met het materiaal van duizenden bibliotheken en uitgevers wereldwijd.

Zoeken in WorldCat via de geoptimaliseerde ingang van de Universiteitsbibliotheek Utrecht:

WorldCat heeft ook een algemene ingang, zonder deze functies, die is te gebruiken op worldcat.org.

Wat vind ik in WorldCat?

  • Boeken, CD's, DVD's en nog veel meer materialen.
  • Het materiaal van meer dan duizend bibliotheken wereldwijd.
  • De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.
  • Informatie uit databases waar de universiteitsbibliotheek een licentie voor heeft.

LET OP: u doorzoekt niet alle databases waar de bibliotheek een licentie op heeft in WordCat. De volledige lijst van zoeksystemen vindt u hier.

Toegang tot digitaal materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Digitaal materiaal is toegankelijk via WorldCat, direct vanuit het zoekresultaat. Open access artikelen kunt u altijd inzien. Voor veel digitaal materiaal biedt de universiteitsbibliotheek een licentie. On-campus hebt u altijd toegang en off-campus logt u in met uw Solis- of UMC-account. Bekijk voor meer informatie de pagina over online toegang.

Toegang tot fysiek materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

U vindt in WorldCat onder andere fysiek materiaal uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Bij de zoekresultaten is het meteen zichtbaar of een item beschikbaar is en waar u het vindt. Soms ziet u de vindplaats niet direct in de zoekresultaten, klik dan op "explore all editions & formats" voor de vindplaats.

Aanvragen & lenen

U kunt het materiaal ook aanvragen via de "Request item @UU" knop. Als het materiaal uitgeleend is, kunt u het via de "Request item @UU" knop reserveren. Er wordt eerst gevraagd om in te loggen met uw Solis-id of UMC-account of het nummer op uw bibliotheekpas.

Meer weten?

Contact

Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op.