WorldCat

WorldCat is een catalogus waarin je op wereldwijd, nationaal en Utrechts niveau kunt zoeken. De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is vindbaar in WorldCat samen met het materiaal van duizenden bibliotheken en uitgevers wereldwijd.

Zoeken in WorldCat via de geoptimaliseerde ingang van de Universiteitsbibliotheek Utrecht biedt extra filters en zoekingangen:

Ga naar WorldCat via utrechtuniversity.on.worldcat.org

WorldCat heeft ook een algemene ingang, zonder deze functies, die is te vinden op worldcat.org.

Wat vind ik in WorldCat?

  • De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.
  • Boeken, cd's, dvd's en nog veel meer materialen.
  • Het materiaal van meer dan duizend bibliotheken wereldwijd.

Toegang tot digitaal materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Digitaal materiaal is direct vanuit het zoekresultaat toegankelijk via WorldCat. Klik op de blauwe knop met "view full text", "view eBook", "Access journal", "Listen to audio", "View now" of "Access online". 

Zoek naar digitale tijdschriften bij voorkeur via de digitale tijdschriftenlijst (in WorldCat). De algemene zoekopties in WorldCat zijn hiervoor minder geschikt.

Open access artikelen kun je altijd inzien. Daarnaast biedt de universiteitsbibliotheek veel materiaal aan waarop zij een licentie heeft. On-campus heb je daartoe direct toegang en off-campus log je in met jouw Solis-id en wachtwoord of UMC-account. Bekijk voor meer informatie onze pagina over online toegang.

Toegang tot fysiek materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Je vindt in WorldCat onder andere fysiek materiaal uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Bij de zoekresultaten is het meteen zichtbaar of een item beschikbaar is en waar je het vindt. Soms zie je de vindplaats niet direct in de zoekresultaten, klik dan op de titel voor de vindplaats.

Aanvragen & lenen

Je kunt het materiaal ook aanvragen via de "Request item @UU" knop. Als het materiaal uitgeleend is, kun je het via deze knop ook reserveren. Er wordt eerst gevraagd om in te loggen met jouw (gast) Solis-id.

Meer weten?

Contact

Neem contact op met de Universiteitsbibliotheek via het contactformulier of e-mail.

Ga naar het contactformulier op topdesk.net (Solis-ID)
Stuur ons een e-mail via bibliotheek@uu.nl