WorldCat

WorldCat is een catalogus waarin u op wereldwijd, nationaal en Utrechts niveau kunt zoeken. De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is vindbaar in WorldCat samen met het materiaal van duizenden bibliotheken en uitgevers wereldwijd.

Zoeken in WorldCat via de geoptimaliseerde ingang van de Universiteitsbibliotheek Utrecht biedt extra filters en zoekingangen:

WorldCat UU

WorldCat heeft ook een algemene ingang, zonder deze functies, die is te gebruiken op worldcat.org.

Wat vind ik in WorldCat?

  • De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.
  • Boeken, CD's, DVD's en nog veel meer materialen.
  • Het materiaal van meer dan duizend bibliotheken wereldwijd.

Toegang tot digitaal materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Digitaal materiaal is direct vanuit het zoekresultaat toegankelijk via WorldCat.  Klik op de blauwe knop met "view full text", "view eBook", "Access journal", "Listen to audio", "View now" of "Access online". 

Open access artikelen kunt u altijd inzien. Voor veel digitaal materiaal biedt de universiteitsbibliotheek een licentie. On campus hebt u altijd toegang en off-campus logt u in met uw Solis-id en wachtwoord of UMC-account. Bekijk voor meer informatie de pagina over online toegang.

Toegang tot fysiek materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

U vindt in WorldCat onder andere fysiek materiaal uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Bij de zoekresultaten is het meteen zichtbaar of een item beschikbaar is en waar u het vindt. Soms ziet u de vindplaats niet direct in de zoekresultaten, klik dan op de titel voor de vindplaats.

Aanvragen & lenen

U kunt het materiaal ook aanvragen via de "Request item @UU" knop. Als het materiaal uitgeleend is, kunt u het via deze knop ook reserveren. Er wordt eerst gevraagd om in te loggen met uw Solis-id.

Meer weten?

Contact

Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op.