Testotheek Sociale Wetenschappen

De Testotheek is de collectie psychologisch, pedagogisch en onderwijskundig testmateriaal van de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Toegang en autorisatie

De collectie is beschikbaar voor studenten en medewerkers van de opleiding Pedagogiek en Psychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Alleen zij mogen testen inzien en lenen.

  • Studenten hebben automatisch toegang tot de collectie. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kan de student zich melden bij de balie van de bibliotheek Utrecht Science Park melden. Het is dan verplicht om een bewijs van inschrijving bij de opleiding Pedagogiek of  Psychologie mee te nemen. 
  • Medewerkers vragen toestemming aan bij de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. Ter controle wordt de profielpagina op de website van de Universiteit Utrecht bekeken of wordt gevraagd een aanstellingsbrief te overleggen.

Aanvragen via WorldCat

Het testmateriaal staat in het depot, u kunt het materiaal via WorldCat aanvragen om te lenen of in te zien. Hiervoor heeft u een lenerspas nodig. Twee uur na aanvraag kunt u de testen afhalen of inzien bij de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park.

In verband met copyright is het niet toegestaan testmateriaal te fotokopiëren.

Levertijden:

  • voor 9 uur aangevraagd, om 11 uur beschikbaar
  • voor 11 uur aangevraagd, om 13 uur beschikbaar
  • voor 13 uur aangevraagd, om 15 uur beschikbaar
  • voor 15 uur aangevraagd, om 17 uur beschikbaar

De uitleentermijn is twee weken. Via de catalogus kunt het materiaal verlengen.  U levert de testen weer in bij een medewerker van de servicebalie.

Aanvragen voor onderwijsdoeleinden

Bent u docent bij de faculteit (en heeft u een lenerspas en autorisatie voor het lenen van testmateriaal), dan kunt u in WorldCat zelf testmateriaal voor een cursus aanvragen.

  1. Vul in het veld Opmerkingen het gewenste aantal exemplaren en de gewenste periode van onderwijs in.
  2. Stuur een mailtje aan bibliotheek@uu.nl met daarin de titels van alle gereserveerde tests.

Vraag materiaal voor onderwijs minimaal 2 weken voor aanvang van de cursus aan.

Reserveringen voor onderwijs krijgen voorrang boven reguliere reserveringen, maar zijn niet altijd zichtbaar in WorldCat.

Testformulieren aanvragen

Studenten en medewerkers Psychologie en Pedagogiek kunnen testformulieren bestellen via een bestelformulier en vervolgens afhalen aan de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. U betaalt voor de testformulieren met uw pinpas of creditcard.

Reglement

Zie het reglement voor de gebruiksvoorwaarden.

Hoe zoekt u in de collectie?

Op het tabblad Testotheek van de LibGuide Bijzonder Materiaal vindt u tips voor het zoeken naar testmateriaal.

  • Tip: typ ‘Testotheek’ in de zoekbalk gevolgd door een woord uit de titel en/of een auteursnaam.

Contactpersonen

Telefoon: 06 24 865 991
Vakspecialist Sociale Wetenschappen
Telefoon: 06 24 865 993
Vakspecialist Sociale Wetenschappen
Informatie-/collectiespecialist

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.