Testotheek Sociale Wetenschappen

De Testotheek is de collectie psychologisch, pedagogisch en onderwijskundig testmateriaal van de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Toegang en autorisatie

Materiaal uit de testotheek is enkel beschikbaar voor studenten en medewerkers van de opleiding Pedagogiek en Psychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Studenten

Studenten hebben automatisch toegang tot de collectie. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kunt u zich melden bij de balie van de bibliotheek Utrecht Science Park melden. Het is dan verplicht om een bewijs van inschrijving bij de opleiding Pedagogiek of Psychologie mee te nemen.

Medewerkers

Medewerkers vragen toestemming aan bij de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. Ter controle wordt de profielpagina op de website van de Universiteit Utrecht bekeken of wordt gevraagd een aanstellingsbrief te overleggen.

Aanvragen via WorldCat

Het testmateriaal staat in het depot. U kunt het via WorldCat aanvragen om te lenen of in te zien. Typ ‘Testotheek’ gevolgd door een woord uit de titel en/of een auteursnaam in de zoekbalk van WorldCat om testmateriaal te vinden. U heeft een lenerspas nodig om materiaal aan te vragen.

In verband met copyright is het niet toegestaan testmateriaal te kopiëren.

Levertijden (enkel op werkdagen):

Twee uur na aanvraag kunt u de testen afhalen of inzien bij de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park.

 • voor 9 uur aangevraagd, om 11 uur beschikbaar
 • voor 11 uur aangevraagd, om 13 uur beschikbaar
 • voor 13 uur aangevraagd, om 15 uur beschikbaar
 • voor 15 uur aangevraagd, om 17 uur beschikbaar

Op feestdagen zijn er geen leveringen mogelijk.

De uitleentermijn is twee weken. Via de online leenomgeving kunt het materiaal verlengen als het niet is gereserveerd door anderen. U dient het materiaal in te leveren bij de servicebalie.

Aanvragen voor onderwijsdoeleinden

Bent u docent bij de faculteit (en heeft u een lenerspas en autorisatie voor het lenen van testmateriaal), dan kunt u in WorldCat zelf testmateriaal voor een cursus aanvragen.

 1. Vul in het veld Opmerkingen het gewenste aantal exemplaren en de periode van onderwijs in.
 2. Stuur een mail aan bibliotheek@uu.nl met de titels van alle gereserveerde tests.

Vraag materiaal voor onderwijs minimaal 2 weken voor aanvang van de cursus aan.

Reserveringen voor onderwijs krijgen voorrang boven reguliere reserveringen, maar zijn niet altijd zichtbaar in WorldCat.

Testformulieren aanvragen

Studenten en medewerkers Psychologie en Pedagogiek kunnen testformulieren bestellen via een bestelformulier en vervolgens afhalen aan de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. U betaalt voor de testformulieren met uw pinpas of creditcard.

Reglement

Zie het reglement voor de gebruiksvoorwaarden.

  Contactpersonen

  Telefoon: 06 24 865 991
  Vakspecialist Sociale Wetenschappen
  Telefoon: 06 24 865 993
  Vakspecialist Sociale Wetenschappen

  Praktische vragen

  U neemt contact op met de bibliotheek via:

  Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.