Online toegang voor gasten

Als gast heb je in de universiteitsbibliotheek toegang tot digitale wetenschappelijke bronnen. Vanaf andere locaties heb je geen toegang.

Het gast-Solis-id

Om een gast-Solis-id aan te maken vul je dit formulier in. Je kunt dit vooraf thuis invullen. Hierna activeer je jouw gast-Solis-id bij de servicebalie op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Je krijgt na het activeren een e-mail om een wachtwoord aan te maken bij jouw gast-Solis-id.

Jouw gast-Solis-id biedt je in de bibliotheek toegang tot het wifinetwerk van de universiteit. Je hebt hiermee toegang tot online bronnen en zoeksystemen. Je kunt ook gebruik maken van alle printfaciliteiten van de UU. Neem je eigen laptop, tablet of smartphone mee om gebruik te maken van deze diensten.  

Je gast-Solis-id is een jaar geldig. Je krijgt een e-mail wanneer het jaar bijna voorbij is. In deze e-mail staat een link waarmee je een aanvraag kunt doen om het gast-Solis-id te verlengen. Je aanvraag kan je op vertoon van een geldig legitimatiebewijs aan de servicebalie van de bibliotheek laten goedkeuren. 

Open access bronnen

Buiten de bibliotheek heb je toegang tot open access bestanden en tijdschriften.