Online toegang voor gasten

Als gast heb je in de universiteitsbibliotheek toegang tot digitale wetenschappelijke bronnen. Vanaf andere locaties heb je geen toegang. 

Het gast-Solis-id

Om een gast-Solis-id aan te maken vul je dit formulier in. Je kunt dit vooraf thuis invullen. Hierna activeer je jouw gast-Solis-id bij de servicebalie op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Je krijgt na het activeren een e-mail om een wachtwoord aan te maken bij jouw gast-Solis-id.

Jouw gast-Solis-id biedt je in de bibliotheek toegang tot het wifinetwerk van de universiteit. Je hebt hiermee toegang tot online bronnen en zoeksystemen. Je kunt ook gebruik maken van alle printfaciliteiten van de UU. Neem je eigen laptop, tablet of smartphone mee om gebruik te maken van deze diensten.  

Verlengen

Je gast-Solis-id is een jaar geldig. Wil je je gastaccount verlengen? Dan kun je dat op twee manieren doen:

  1. 45 dagen voor de einddatum dien je een verzoek tot verlenging in. Ga naar deze inlogpagina en vul je emailadres in onder het kopje ‘Gasten’. Je ontvangt een e-mail met een link naar het aanvraagformulier.
  2. Wacht tot je een email krijgt, vlak voor de geldigheidsperiode afloopt. In de email staat een link naar een aanvraag tot verlenging.

In beide gevallen laat je de aanvraag aan de servicebalie van de bibliotheek goedkeuren. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Open access bronnen

Buiten de bibliotheek heb je toegang tot open access bestanden en tijdschriften.