Compass+: Systematically searching for literature

De online trainingsmodule Compass+: Systematically searching for literature laat je stapsgewijs zien wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een systematische database search.

Bij het zoeken naar literatuur voor bijvoorbeeld een systematic review of meta-analyse is een systematische zoekactie noodzakelijk. Je wilt immers zoveel mogelijk bronnen vinden. Maar ook in andere gevallen kan een systematische aanpak voor het zoeken veel winst opleveren. Het helpt je nadenken over wat je precies wilt vinden en vergroot de kans op een goed zoekresultaat.

De Universiteitsbibliotheek biedt naast deze module ook een module aan over historische bronnen. Heb je helemaal geen ervaring met informatievaardigheden? Begin dan bij de basismodule Compass. Deze is in het Nederlands en Engels beschikbaar, de aanvullende modules worden op dit moment alleen in het Engels aangeboden.

Let op: Als je de Compass+-training na registreren nog niet direct in jouw cursusoverzicht ziet, ververs de pagina dan na een paar minuten.