Materiaal van andere bibliotheken lenen

Boeken of tijdschriften die niet in bezit van de Universiteitsbibliotheek Utrecht zijn kunt u via ons lenen van een andere Nederlandse of buitenlandse bibliotheek.

U vraagt het materiaal aan via WorldCat, door een Interlibrary Request in te dienen. Om materiaal van een andere bibliotheek aan te vragen heeft u een geldige lenerspas en (gast)Solis-id nodig.

Let op:

Soms mag u materiaal uit het buitenland niet mee naar huis nemen, maar alleen inzien. U kunt het inzien in de leeszaal Bijzondere Collecties in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park.

Leentermijn

IBL materiaal wordt twee keer automatisch verlengd. Het kan ook eerder worden teruggevraagd door de bezittende bibliotheek.

Materiaal aanvragen met Interlibrary Request

In WorldCat verschijnt onder Access options de knop Interlibrary Request als u het materiaal kunt aanvragen.

NB:
Het systeem bepaalt naar welke bibliotheek de aanvraag wordt gestuurd. U kunt dit proces niet beïnvloeden.

Kosten van interbibliothecair leenverkeer

Bent u niet verbonden aan de Universiteit Utrecht? Dan is het laten verzenden van materiaal naar Utrecht niet gratis. Raadpleeg hiervoor de prijslijst.

U bent gehouden aan het reglement voor interbibliothecair leenverkeer.

Kosteloos of met korting lenen bij andere bibliotheken

Als student of medewerker van de Universiteit Utrecht kunt u zonder extra kosten lid worden van alle andere Nederlandse universiteitsbibliotheken en de bibliotheek van de Hogeschool Utrecht.
Studenten van de Universiteit Utrecht krijgen 50% korting op het lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek.