Wifi

Draadloos netwerk (Wifi) in de Universiteitsbibliotheek

Draadloos netwerk Utrecht University

Via het draadloze netwerk Utrecht University kan je binnen de Universiteitsbibliotheek Utrecht toegang krijgen tot het internet en tot beveiligde digitale tijdschriften, e-books, en zoeksystemen. Om toegang te krijgen tot Utrecht University moet je inloggen met je Solis-id gevolgd door @soliscom.uu.nl, gebruik als wachtwoord je Solis wachtwoord.

  • Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht kunnen inloggen met hun Solis-id en Solis wachtwoord. Na het invoeren van je Solis-id voeg je toe: @soliscom.uu.nl. Je kan ook inloggen met je universitaire e-mailadres, bijvoorbeeld: j.a.smith@students.uu.nl of j.a.smith@uu.nl 

  • Studenten en medewerkers van de Hogeschool Utrecht (en andere Hoger Onderwijsinstellingen die deelnemen aan Eduroam) kunnen inloggen met hun instellingsaccount. Je moet wel een inlogcode ('Solis-id') aanvragen om toegang te krijgen tot de digitale tijdschriften, e-books, en zoeksystemen. 

  • Overige bezoekers: je kan een inlogcode ('Solis-id') aanvragen en deze, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, bij de Servicebalie van de bibliotheek laten goedkeuren.

Draadloos netwerk eduroam Visitor Access (eVA)

Gasten die standaard geen toegang hebben tot eduroam kunnen gebruik maken van eduroam Visitor Access (eVA). Dit is het gastennetwerk van eduroam. Toegang werkt als volgt:

  • Zelf een dagcode aflezen. Op verschillende TV-schermen op de UU staat een dagcode voor eduroam. Gasten kunnen deze dagcode sms'en naar het opgegeven telefoonnummer en ontvangen per SMS een inlognaam en wachtwoord voor eduroam. Dit is de hele dag geldig. Instellen op het apparaat (telefoon, laptop) gaat op de gebruikelijke manier en staat beschreven in de handleidingen.
  • Een contactpersoon op de UU kan een gastaccount aanmaken via https://eva.eduroam.nl. Vraag je contactpersoon op de UU om dit te verzorgen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de wifi-verbindingen op de pagina van Information and Technology Services.