Wifi

Draadloos netwerk (Wifi) in de Universiteitsbibliotheek

Draadloos netwerk Eduroam

Via het draadloze netwerk Eduroam kunt u binnen de Universiteitsbibliotheek Utrecht toegang krijgen tot het internet en beveiligde digitale tijdschriften, e-books, en zoeksystemen. Om toegang te krijgen tot Eduroam moet u inloggen met uw Solis-id gevolgd door @soliscom.uu.nl, als wachtwoord gebruikt u uw Solis wachtwoord.

  • Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht kunnen inloggen met hun Solis-id en Solis wachtwoord.  Na het invoeren van uw Solis-id voegt u toe: @soliscom.uu.nl

  • Studenten en medewerkers van de Hogeschool Utrecht (en andere Hoger Onderwijsinstellingen die deelnemen aan Eduroam) kunnen inloggen met hun instellingsaccount. U moet wel een inlogcode ('Solis-id') aanvragen om toegang te krijgen tot de digitale tijdschriften, e-books, en zoeksystemen. 

  • Overige bezoekers: op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kunt u een inlogcode ('Solis-id') aanvragen bij de Servicebalie van de bibliotheek.

Draadloos netwerk UU-visitor

Voor gebruik van het UU-visitor netwerk is geen Solis-id nodig , maar met dit netwerk hebt u geen toegang tot de beveiligde digitale tijdschriften, e-books en zoeksystemen. Na het opstarten van uw webbrowser en het accepteren van de voorwaarden kunt u verbinding maken het  internet.  Via “UU-visitor” kunnen bezoekers van de Universiteit Utrecht bijvoorbeeld hun mail lezen en een veilige verbinding maken met hun eigen bedrijfsnetwerk.