Wifi

Draadloos netwerk Utrecht University

Via het draadloze netwerk Utrecht University kan je binnen de Universiteitsbibliotheek Utrecht toegang krijgen tot het internet en tot beveiligde digitale tijdschriften, e-books, en zoeksystemen. Om toegang te krijgen tot Utrecht University moet je inloggen met je Solis-id gevolgd door @soliscom.uu.nl, gebruik als wachtwoord je Solis wachtwoord.

Draadloos netwerk eduroam Visitor Access (eVA)

Gasten die standaard geen toegang hebben tot eduroam kunnen gebruik maken van eduroam Visitor Access (eVA). Dit is het gastennetwerk van eduroam. Toegang werkt als volgt:

  • Zelf een dagcode aflezen. Op verschillende TV-schermen op de UU staat een dagcode voor eduroam. Gasten kunnen deze dagcode sms'en naar het opgegeven telefoonnummer en ontvangen per SMS een inlognaam en wachtwoord voor eduroam. Dit is de hele dag geldig. Instellen op het apparaat (telefoon, laptop) gaat op de gebruikelijke manier en staat beschreven in de handleidingen op manuals.uu.nl.
  • Een contactpersoon op de UU kan een gastaccount aanmaken via eva.eduroam.nl. Vraag je contactpersoon op de UU om dit te verzorgen. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de wifi-verbindingen op de pagina van Information and Technology Services.