Online toegang

De Universiteitsbibliotheek Utrecht biedt voor studenten, docenten en onderzoekers toegang tot veel digitale wetenschappelijke bronnen. Op deze pagina vindt u informatie over inloggen en toegang tot wetenschappelijk materiaal.

Op een UU-netwerk

U heeft toegang tot alle digitale bronnen waarop de bibliotheek geabonneerd is als u met uw Solis-id en wachtwoord of UMC-account bent ingelogd op een desktop. Ook als u met een eigen apparaat bent verbonden met het Eduroam wifi netwerk (Eng) van de Universiteit Utrecht, dan heeft u toegang tot al het gelicenseerde materiaal.

Niet op een UU-netwerk 

Log via onderstaande knop in om vanuit huis toegang te hebben tot gelicenseerde bronnen via de bibliotheek. Als u de zoeksystemen benadert via de links die u na het inloggen te zien krijgt, heeft u toegang tot de publicaties mits de bibliotheek er een licentie voor heeft of het vrij toegankelijk materiaal betreft.

Extra authenticatie

Om te voorkomen dat gehackte UU-accounts gebruikt worden voor het inloggen bij aanbieders van gelicenseerde bronnen, voert de UB de extra authenticatie in. Dat betekent dat u zich op twee verschillende manieren aanmeldt. Eerst met uw Solis-ID en vervolgens met een SMS. Alleen in regio’s, waarvan bekend is dat hier misbruik wordt gemaakt van gecompromitteerde UU-accounts, logt u met extra authenticatie in.

Meer over online toegang

Inloggen vóór zoeksessie

Log in met uw Solis- of UMC-gegevens voordat u uw zoekactie start. U ziet een overzicht van de zoeksystemen. Als u via dit overzicht een zoeksysteem gebruikt, heeft u de gehele browsersessie toegang.

Inloggen na zoeksessie

Als u al heeft gevonden wat u zocht en achteraf wilt inloggen om de volledige tekst te zien, krijgt u toegang met onderstaande tools.

Deze tools zijn handig als u niet bent verbonden met het Eduroam wifi-netwerk, bijvoorbeeld als u thuis bent. 

Vragen over inloggen & toegang?

Heeft u vragen over online toegang tot onze bronnen? We helpen u graag. Neem contact op via bibliotheek@uu.nl of bel: 030-2536115.