Toegang tot digitale publicaties

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht hebben toegang tot  digitaal materiaal waar de bibliotheek een licentie voor heeft, zoals digitale tijdschriften, e-books en zoeksystemen.

Studenten en medewerkers krijgen op verschillende manieren direct toegang tot digitaal materiaal.

  • Met de Lean Library browserextensie. Als de universiteitsbibliotheek toegang biedt tot een publicatie die u gevonden heeft, leidt Lean Library u er naartoe.
  • Direct via WorldCat. Digitaal materiaal is toegankelijk direct vanuit het zoekresultaat, bijvoorbeeld online tijdschriften, tijdschriftartikelen en e-books.
  • Via de lijst met digitale tijdschriften krijgt u toegang tot de digitale tijdschriften waar de bibliotheek een abonnement op heeft.
  • Via het overzicht met Zoeksystemen heeft u toegang tot databases, bronnenverzamelingen en andere digitale materialen waar de universiteitsbibliotheek licenties voor heeft.
  • De UBUlink vindt u in verschillende zoeksystemen zoals Google Scholar en PubMed. Door te klikken op de UBUlink krijgt u informatie over de beschikbaarheid van digitale publicaties via de universiteitsbibliotheek, waarna u vaak door kunt klikken naar de digitale publicatie zelf.

Bent u verbonden met het wifi-netwerk ‘Utrecht University’? Dan krijgt u automatisch toegang. Als u verbonden bent met een ander netwerk logt u in met uw Solis-id om toegang te krijgen.

Tot open access publicaties heeft u altijd toegang, ook zonder gebruik te maken van uw Solis-id.

Toegang voor gasten

Bent u niet verbonden aan de Universiteit Utrecht, maar wilt u wel gelicenseerd materiaal inzien? Als gast heeft u in de gebouwen van de bibliotheek toegang. U gebruikt hiervoor een gast-Solis-id waarmee u met het wifi-netwerk ‘Utrecht University’ kunt verbinden. Lees hier meer over toegang voor gasten.