Toegang tot digitale publicaties

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht hebben toegang tot digitaal materiaal waar de bibliotheek een licentie voor heeft, zoals digitale tijdschriften, e-books en zoeksystemen.

Studenten en medewerkers krijgen op verschillende manieren direct toegang tot digitaal materiaal.
 

 • Met de Lean Library browserextensie. Als de universiteitsbibliotheek toegang biedt tot een publicatie die je gevonden hebt, leidt Lean Library je er naartoe.
   
 • Direct via WorldCat. Digitaal materiaal is toegankelijk direct vanuit het zoekresultaat, bijvoorbeeld online tijdschriften, tijdschriftartikelen en e-books.
   
 • Via de lijst met digitale tijdschriften krijg je toegang tot de digitale tijdschriften waar de bibliotheek een abonnement op heeft.
   
 • Via het overzicht met Zoeksystemen heb je toegang tot databases, bronnenverzamelingen en andere digitale materialen waar de universiteitsbibliotheek licenties voor heeft.
   
 • De UBUlink vind je in verschillende zoeksystemen zoals Google Scholar en PubMed. Door te klikken op de UBUlink krijg je informatie over de beschikbaarheid van digitale publicaties via de universiteitsbibliotheek, waarna je vaak door kunt klikken naar de digitale publicatie zelf.

Ben je verbonden met het wifi-netwerk ‘Utrecht University’? Dan krijg je automatisch toegang. Als je verbonden bent met een ander netwerk log je in met je Solis-id om toegang te krijgen.

Tot open access publicaties heb je altijd toegang, ook zonder gebruik te maken van je Solis-id.

Toegang voor gasten

Ben je niet verbonden aan de Universiteit Utrecht, maar wil je wel gelicentieerd materiaal inzien? Als gast heb je in de gebouwen van de bibliotheek toegang. Je gebruikt hiervoor een gast-Solis-id waarmee je met het wifi-netwerk ‘Utrecht University’ kunt verbinden. Lees op deze pagina van onze website meer over toegang voor gasten.