UBUlink

In uw zoektocht naar wetenschappelijke literatuur komt u soms de UBUlink tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van digitale publicaties via de universiteitsbibliotheek. De UBUlink werkt alleen voor digitale publicaties. Om te controleren of wij de door u gezochte titel op papier in onze collectie hebben zoekt u deze op in WorldCat.

UBUlink: snel naar de publicatie

U kunt in verschillende zoeksystemen publicaties vinden die u in handen wilt krijgen. Op veel van deze plekken kunt u hiervoor de UBUlink gebruiken.

Bij het klikken op de UBUlink opent een menu met meer informatie over de beschikbaarheid via de Universiteitsbibliotheek Utrecht. 

Verschijningsvormen UBUlink

De UBUlink is soms herkenbaar als een gele knop. Afhankelijk van het systeem zijn er kleine variaties in de afmeting en verschijningsvorm:

UBU-link button
Kleine UBU-link knop
UBUlink full text knop

In andere gevallen verschijnt de UBUlink als een tekstlink. In Google Scholar vindt u de UBUlink bijvoorbeeld in de rechterkolom, naast de zoekresultaten:

fulltext@UBUlink

In sommige gevallen toont Google Scholar een tekstuele UBUlink onder de knop 'Meer'.

UBUlink Google Scholar

Hoe werkt de UBUlink?

Klikt u op de UBUlink dan wordt u naar de betreffende publicatie geleid in WorldCat. In het venster dat opent staat een aantal mogelijkheden om de publicatie in handen te krijgen.

WorldCat venster met beschikbaarheidsgegevens van de publicatie.

Wanneer zie ik de UBUlink?

De UBUlink is een van de manieren om online toegang te krijgen tot publicaties. De link is helaas niet in alle zoeksystemen beschikbaar. Bovendien wordt hij niet altijd automatisch getoond.

Wilt u er zeker van zijn dat de UBUlink wordt getoond in de systemen waarin deze beschikbaar is? Dan raden we aan de links naar zoeksystemen van de universiteitsbibliotheek te gebruiken. Wanneer u deze links volgt, "weet" het zoeksysteem dat u de UBUlink wilt zien en de link wordt dan getoond als dit mogelijk is. 

De UBUlink is dus niet in alle zoeksystemen te zien, maar wel in:

Overige zoeksystemen met eventueel een UBUlink vindt u in:

Vragen

Heeft u een vraag over de UBUlink? Neem dan contact met ons op via bibliotheek@uu.nl.