Workshops en trainingen

De universiteitsbibliotheek biedt verschillende trainingen en workshops aan, bijvoorbeeld op het gebied van open science of het zoeken naar literatuur. De workshops vinden regelmatig plaats, maar kunnen ook op verzoek worden gegeven. Bekijk voor het actuele aanbod de agenda. 

Digital Humanities

Het Centre for Digital Humanities verzorgt een aantal op maat gemaakte workshops op het gebied van Digital Humanties. Een aantal hiervan wordt in samenwerking met de bibliotheek aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een workshop over georefereren of over het gebruik van Transkribus.

Informatievaardigheden

Informatievaardigheden stellen je in staat om wetenschappelijke informatie te vinden, te evalueren en te verwerken. Vak- en informatiespecialisten verzorgen trainingen voor studenten als onderdeel van het curriculum, maar studenten kunnen ook zelfstandig online modules doorlopen.

Research Data Management Support

Research Data Management Support biedt verschillende workshops aan over (het beheren van) onderzoeksdata voor studenten, onderzoekers en onderzoeksondersteuners. 

Verbeter je online zichtbaarheid

Hoe zichtbaar ben je als onderzoeker en hoe zichtbaar is jouw onderzoek? Kunnen anderen jouw publicaties en data makkelijk vinden en citeren? In deze workshop leer je hoe je dit snel voor elkaar krijgt. Houd hiervoor de agenda in de gaten. Ben je geïnteresseerd in een workshop over dit onderwerp voor jouw onderzoeksgroep of departement, neem dan contact met ons op

Open science

De universiteitsbibliotheek biedt twee workshops aan om onderzoeksgroepen op weg te helpen met open scienceOpen science - een introductie is geschikt voor alle disciplines en niveaus. Als vervolg bieden we de workshop Open science – opening up your research workflow aan, die een meer praktische insteek heeft. Beide workshop worden in overleg op maat gemaakt qua inhoud en duur. De introductieworkshop wordt ook regelmatig vanuit de bibliotheek aangeboden (houd hiervoor de agenda in de gaten).

Systematisch zoeken naar literatuur

Op verschillende momenten in het jaar worden er door experts van de bibliotheek workshops gegeven over het systematisch zoeken naar literatuur. Je leert een systematische zoekstrategie opzetten en je krijgt informatie over waar en hoe je kunt zoeken. Vervolgens pas je dit toe op je eigen onderzoeksvraag. In de agenda van de bibliotheek zie je wanneer de volgende workshop gepland is.

Er worden ook workshops verzorgd bij verschillende opleidingen. Wil je een workshop opnemen in het curriculum? Neem dan contact op met de bibliotheek