UU Journal Browser

De UU Journal Browser is een handig hulpmiddel om te zien in welke tijdschriften je als auteur van de Universiteit Utrecht gratis of met korting open access kunt publiceren. Tevens vind je informatie per tijdschrift, zoals over het publicatieproces en de voorwaarden waaronder je jouw artikel in de institutionele repository mag deponeren.

Start direct met zoeken in de Journal Browser:

Open access-mogelijkheden

De UU Journal Browser bevat een lijst met ruim 38.000 wetenschappelijke tijdschriften. Raadpleeg de browser voor informatie over open access-mogelijkheden:

  • Korting op open access publicatiekosten die geldt voor het betreffende tijdschrift als het deel uitmaakt van een open access deal. Zowel nationale deals als deals van de Universiteit Utrecht worden weergegeven.
  • Informatie over de voorwaarden waaronder artikelen uit het betreffende tijdschrift mogen worden gedeponeerd in een repository (groen open access).

Zoeken in de UU Journal Browser

Je kunt tijdschriften zoeken op titel of met woorden die in de titel voorkomen. Kies de zoekoptie "Search all fields" voor een uitgebreidere zoekopdracht op trefwoord(en).

In de lijst met zoekresultaten kun je filteren op: geen / volledige kosten en kortingen voor open access publiceren, en op de mogelijkheid om open access te publiceren.

DOAJ informatie

De Directory of Open Access Journals hanteert strikte criteria voor open access tijdschriften. In de Journal Browser vind je onder het kopje "DOAJ Info" meer informatie over het publicatieproces en de open access richtlijnen van het tijdschrift.    

Impactinformatie

De Universiteit Utrecht heeft de DORA-verklaring ondertekend. DORA is erop gericht om bij de beoordeling van onderzoek en onderzoekers niet meer af te gaan op bibliometrische indicatoren (zoals publicaties en citaties), maar een meer holistische, kwalitatieve benadering toe te passen. Om deze reden is er bewust voor gekozen om in de UU Journal Browser geen zoek- en sorteeropties voor impactinformatie te ondersteunen.

Vragen

Heb je vragen over het gebruik of de functionaliteit van de UU Journal Browser? Neem dan contact met ons op.