Computers

De Universiteitsbibliotheek Utrecht biedt een beperkt aantal werkplekken met vaste computers aan. Deze service is uitsluitend beschikbaar voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht en alleen op reservering beschikbaar.

Werkplekken met vaste computers

Zowel in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park als in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad zijn er een aantal werkplekken met vaste computers. Vraag aan de servicebalie waar deze zich bevinden.

Uitloggen

  • Log altijd uit als u weggaat, ter voorkoming van misbruik.
  • We vragen u om uit te loggen en uw spullen mee te nemen als u pauze houdt, zodat zoveel mogelijk bezoekers gebruik kunnen maken van de computers.
  • Na een pauze van 20 minuten wordt u automatisch uitgelogd en is de computer beschikbaar voor een ander.

Opslaan

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Als student van de Universiteit Utrecht heeft u overal waar u inlogt toegang tot een U-schijf van 1 GB. Informatie die U niet op de U-schijf opslaat wordt aan het einde van de dag gewist.
  • De computers hebben een tijdelijk geheugen. Dit wordt aan het einde van de dag gewist.

Laptop lenen

Als student, medewerker of alumnus van de Universiteit Utrecht kunt u aan de servicebalie een laptop lenen op vertoon van uw lenerspas. De laptop is alleen in het gebouw te gebruiken en u wordt verzocht de laptop uiterlijk vijftien minuten voor sluitingstijd bij de servicebalie in te leveren.