Computers

De Universiteitsbibliotheek Utrecht biedt een beperkt aantal werkplekken met vaste computers aan. Deze service is uitsluitend voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht en alleen op reservering beschikbaar.

Werkplekken met vaste computers

Zowel in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park als in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad zijn er een aantal werkplekken met vaste computers. Vraag aan de servicebalie waar deze zich bevinden.

Uitloggen

  • Log altijd uit als je weggaat, ter voorkoming van misbruik.
  • Neem je pauze? Log dan alsjeblieft uit en neem je spullen mee, zodat zoveel mogelijk bezoekers gebruik kunnen maken van de computers.
  • Na een pauze van 20 minuten wordt je automatisch uitgelogd en is de computer beschikbaar voor een ander.

Opslaan

Je kan kiezen uit de volgende mogelijkheden om gegevens op te slaan:

  • Als student van de Universiteit Utrecht heb je overal waar je inlogt toegang tot een U-schijf van 1 GB. Informatie die je niet op de U-schijf opslaat wordt aan het einde van de dag gewist.
  • Op OneDrive voor Windows10 met 1 TB aan opslag
  • De computers hebben een tijdelijk geheugen. Die wordt aan het einde van de dag gewist.

Laptop lenen

Als student, medewerker of alumnus van de Universiteit Utrecht kan je aan de servicebalie een laptop lenen op vertoon van je lenerspas. De laptop is alleen in het gebouw te gebruiken. Lever de laptop uiterlijk vijftien minuten voor sluitingstijd weer in bij de servicebalie.