Collectie Sociale Wetenschappen

Op deze pagina vind je informatie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht over het vakgebied en de collectie Sociale Wetenschappen.

Vakspecialist

De vakspecialist helpen je met toegang tot literatuur en zoeksystemen, (systematisch) zoeken, informatievaardigheden in het onderwijs en aanschafverzoeken.
Daarnaast wordt er advies en ondersteuning gegeven bij onderzoek en onderwijs, zoals bij: open accessopen science, research data management en auteursrechten.

Contact

Neem contact op met onze vakspecialisten via het contactformulier of e-mail.

Contactformulier (Solis-ID)
E-mail

Zoeksystemen

Tip:
Afhankelijk van jouw onderzoeksvraag kunnen ook zoeksystemen in andere vakgebieden relevant zijn.

Zoeksystemen per vakgebied

Systematisch zoeken

Ga je een systematic review doen of wil je meer weten over het systematisch zoeken naar bronnen? Neem contact op met jouw vakspecialist voor (persoonlijk) advies en ondersteuning.

Je kunt ook de online training Compass+: Systematically searching for literature doen. De trainingsmodule laat je stapsgewijs zien wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een systematische database search.

Trainingen & achtergronden Sociale Wetenschappen

Wij ondersteunen je graag met achtergronden en trainingen betreffende het zoeken naar wetenschappelijke informatie in het veld van Sociale Wetenschappen.
Wij geven, onder andere, de volgende trainingen voor studenten binnen het reguliere curriculum:

Meer trainingen zijn te vinden op de LibGuides homepage.

Testotheek

De Universiteitsbibliotheek Utrecht beheert een (beperkte) collectie testmateriaal voor studenten en medewerkers van Psychologie en Pedagogiek. Zij kunnen hiervan gebruik maken via de Testotheek.

Aanschafwens?

Wil je een boek of ander materiaal gebruiken dat de bibliotheek nog niet aanbiedt? Dien jouw aanschafwens dan in via het formulier.

Waar vind ik de collectie?

De gedrukte boeken en tijdschriften kun je vinden op de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. De laatste vijftien jaargangen van de gedrukte tijdschriften staan in open opstelling. Oudere jaargangen staan in het depot; deze kun je aanvragen.