Collectie Sociale Wetenschappen

Op deze pagina vindt u informatie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht over het vakgebied en de collectie Sociale Wetenschappen.

Contactpersonen

De vakspecialisten helpen u met toegang tot literatuur en zoeksystemen, (systematisch) zoeken, informatievaardigheden in het onderwijs en aanschafverzoeken.
Daarnaast bieden zij u ook advies en ondersteuning bij onderzoek en onderwijs, zoals bij: open accessopen science, research data management en auteursrechten.

Klik op onderstaande link voor een breder overzicht:

Alle zoeksystemen Sociale Wetenschappen

Tip:
afhankelijk van uw onderzoeksvraag kunnen ook zoeksystemen in andere vakgebieden relevant zijn.

Zoeksystemen per vakgebied

Systematisch zoeken

Gaat u een systematic review doen of wilt u meer weten over het systematisch zoeken naar bronnen? Neem contact op met uw vakspecialist voor (persoonlijk) advies en ondersteuning.

U kunt ook de online training Compass+: Systematically searching for literature doen. De trainingsmodule laat u stapsgewijs zien wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een systematische database search.

Trainingen & achtergronden sociale wetenschappen

Hieronder vindt u links naar bronnen met achtergronden en training bij het zoeken naar wetenschappelijke informatie in het veld van Sociale Wetenschappen.
Wij geven onder andere de volgende trainingen:

Meer trainingen zijn te vinden op de LibGuides homepage, door helemaal naar beneden te scrollen.

Testotheek

De Universiteitsbibliotheek Utrecht beheert een (beperkte) collectie testmateriaal voor studenten en medewerkers van Psychologie en Pedagogiek. Zij kunnen hiervan gebruik maken via de Testotheek.

Aanschafwens?

Wilt u een boek of ander materiaal gebruiken dat de bibliotheek nog niet aanbiedt? Dien uw aanschafwens dan in via het formulier.

Waar vind ik de collectie?

De gedrukte boeken en tijdschriften kunt u vinden op de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. De laatste vijftien jaargangen van de gedrukte tijdschriften staan in open opstelling. Oudere jaargangen staan in het depot; deze kunt u aanvragen.

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.