Visibility Check onderzoek

Hoe staat het met de online vindbaarheid van mijn onderzoeksoutput? Kunnen andere wetenschappers mijn publicaties vinden? Hoe kan ik social media inzetten voor een breder bereik van mijn onderzoek?  De Visibility Check bied je in enkele minuten inzicht in het bereik van jouw publicaties.

De Visibility Check geeft informatie over de vindbaarheid van publicaties en biedt tips om dit te vergroten. 

Doe de check op de website visibilitycheck.library.uu.nl

Vindbaarheid publicaties

Een goede vindbaarheid van je onderzoeksoutput, betekent een grotere zichtbaarheid. Naast traditionele citatietellingen zijn er steeds meer nieuwe factoren die het bereik van je onderzoek meten. Zo kan je met altmetrics (alternatieve citatiemetingen) zien hoe vaak een artikel op Twitter en andere media wordt vermeld. De Visibility Check geeft inzicht in de zichtbaarheid van je publicaties en geeft advies om de impact te vergroten.

Open Science

Er is een wisselwerking tussen open science en de vindbaarheid van je wetenschappelijke publicaties. Open Science gaat over het toegankelijker en transparanter maken van de wetenschappelijke cyclus. Door je onderzoek in alle openheid te delen creëer je transparantie en is je onderzoek breder vindbaar en zichtbaar.

Lees er meer over op de pagina outreach & public engagement.

Contactpersoon Visibility Check