Snel aan de slag met je Datamanagement Plan? Volg dan nu de e-learningmodule Write Your DMP!

Heb je bijna je Veni aanvraag rond, maar moet je alleen nog een Data Management Plan (DMP) schrijven van NWO? Of begin je aan een onderzoeksproject en wil je voorkomen dat je aan het einde van de rit eindeloos moet zoeken naar de juiste versie van je data? Een DMP schrijven kan een flinke klus zijn. Om je erbij te helpen heeft RDM Support de e-learningmodule Write Your DMP ontwikkeld.

Wanneer je een DMP invult, duizelt het je misschien een beetje bij alle vragen die je moet beantwoorden over het verzamelen, verwerken, opslaan en delen van je data. Met de e-learningmodule Write Your DMP beheers je in ongeveer 1,5 uur alle basisbegrippen die je nodig hebt om een goed plan te kunnen schrijven.

Wat ga je leren? 

Waar moet je rekening mee houden als je data gaat verzamelen en verwerken? Wat is het verschil tussen opslaan en archiveren? Wat betekent het om je data FAIR te maken? In de module ga je samen met onderzoeker Leo op onderzoek uit om deze vragen te beantwoorden. Na afloop van de module heb je voldoende basiskennis om een DMP te schrijven. Het maakt het schrijven van een DMP niet alleen gemakkelijker, maar je voldoet ook aan de eisen die de UU stelt aan de omgang met onderzoeksdata.

Ga gelijk aan de slag en schrijf je in!

Naast de e-learningmodule biedt RDM Support veel informatie via de Guides, waarin je informatie vindt over Data Management Planning, de FAIR principes, maar ook bijvoorbeeld de kosten van datamanagement. Daarnaast staan de datamanagers en consultants van RDM Support en de facultaire support klaar om je te helpen met je vragen over je Data Management Plan. We geven je graag feedback op je DMP. En je bent ook altijd welkom tijdens onze Walk in hours.