Digital Humanities platformen

Voor uw onderzoek kunt u gebruik maken van verschillende DH-platformen. Zo heeft u met uw Solis-id toegang tot de I-Analyzer en het Gale Digital Scholar Lab. Ook kunt u terecht op diverse open platformen, zoals Mediasuite, Delpher en CLARIN Resource Families.

I-Analyzer

De I-Analyzer is ontworpen door het DH-lab van de faculteit Geesteswetenschappen. Hiermee kunt u textmining uitvoeren met één interface in verschillende corpora en nieuwe corpora ontsluiten.
Voor meer informatie over de I-Analyzer en over de collecties die hierin zijn opgenomen, neem contact op met het DH-Lab.

Gale Digital Scholar Lab

Het Gale Digital Scholar Lab is een DH-platform van de uitgeverij Gale Cengage. Hiermee kunt u gemakkelijk contentsets creëren, beheren, organiseren en delen. Op het platform zijn uitgebreide handleidingen en video’s te vinden met uitleg over gebruik van het Lab.
Het Gale Digital Scholar Lab is toegankelijk via de zoeksystemen voor Geesteswetenschappen.

CLARIAH Media Suite

De CLARIAH Media Suite faciliteert toegang tot de belangrijkste Nederlandse mediacollecties (onder andere de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid, EYE Filmmuseum collecties, DANS oral history interviewcollecties en collecties uit het Open Images Project). Het platform biedt u geavanceerde multimedia zoek- en analysetools. U logt in op de Media Suite met uw Solis-id.

Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen en zijn vrij toegankelijk.

CLARIN Resource Families

CLARIN Resource Families biedt een gebruiksvriendelijk overzicht van een aantal taalbronnen voor geesteswetenschappers, sociale wetenschappers en taalkundigen. De overzichten zijn georganiseerd op bron-datatype en de lijstvermeldingen zijn gerangschikt op taal. De lijsten bevatten de belangrijkste metadata en korte beschrijvingen, evenals links naar downloadpagina's en eventueel beschikbare concordanties.

Meer weten

Heeft u vragen over het gebruik van digitale corpora of DH platformen? Mail ons.