ORCID

Een ORCID iD biedt u een persoonlijke digitale identifier waarmee uw naam automatisch gekoppeld wordt aan uw publicaties en professionele profiel. Doorloop het stappenplan op deze pagina en ga aan de slag met ORCID.

Een ORCID profiel bespaart u tijd bij het aanvragen van bijvoorbeeld subsidies en het zorgt ervoor dat u zichtbaar bent en erkenning krijgt voor uw bijdragen aan de wetenschap. 

Meld u aan bij ORCID

ORCID register

Ga naar orcid.org/register. Registreer u met een e-mailadres naar keuze. U kunt u ook via de Universiteit Utrecht registreren met uw Solis-id en wachtwoord. U klikt dan op sign in en vervolgens op de knop Access through your institution. U kunt uw e-mailadres en andere gegevens later wijzigen.

Voeg links naar uw profielen toe aan ORCID

Use your ORCID ID

Denk bijvoorbeeld aan de website van het departement waar u werkt, GitHub, LinkedIn enzovoorts. Neem ook een link op naar uw UU profielpagina zodat geïnteresseerden gemakkelijk contact met u op kunnen nemen. 

Voeg ORCID toe aan uw UU profielpagina

ORCID stap 4

Er verschijnt dan een ORCID icoon op uw profielpagina met een link naar uw ORCID profiel. Ga naar uw profielpagina en klik in de tab profiel op link toevoegen om de koppeling tussen uw profielpagina en uw ORCID profiel te maken. ORCID op UU profielpagina

Gebruik uw ORCID voor

ORCID stap 5
  • Publicaties
  • Financieringsaanvragen
  • Peer reviews
  • Lidmaatschappen
  • Voeg het toe aan Pure
  • En meer.....

Wetenschappers over ORCID

Hulp nodig?

Als u verder nog vragen heeft of hulp nodig hebt met het aanmaken en vullen van uw ORCID iD, neem dan contact op.