ORCID

ORCID is een persoonlijke digitale identifier waarmee je naam automatisch gekoppeld wordt aan je publicaties en professionele profiel. Doorloop het stappenplan op deze pagina en ga aan de slag met ORCID.

Een ORCID profiel bespaart je tijd bij het aanvragen van bijvoorbeeld subsidies, het zorgt ervoor dat je publicaties beter zichtbaar en vindbaar zijn en daarmee krijg je meer erkenning voor jouw bijdragen aan de wetenschap. 

Stap 1: Meld je aan bij ORCID

Ga naar de website orcid.org/register. Registreer je met een e-mailadres naar keuze. Je kan je ook via de Universiteit Utrecht registreren met je Solis-id en wachtwoord. Je klikt dan op 'sign in', en vervolgens op de knop 'Access through your institution'.

Stap 3: Voeg links naar je profielen toe aan ORCID

Denk bijvoorbeeld aan de website van het departement waar je werkt, GitHub, LinkedIn enzovoorts. Neem ook een link op naar je UU profielpagina zodat anderen je gemakkelijk kunnen contacteren.

Stap 4: Voeg ORCID toe aan je UU profielpagina

Er verschijnt dan een ORCID icoon op jouw profielpagina met een link naar je ORCID profiel. Ga naar je profielpagina en klik in de tab profiel op link toevoegen om de koppeling tussen je profielpagina en je ORCID profiel te maken.

Stap 5: Gebruik je ORCID voor

  • Publicaties
  • Financieringsaanvragen
  • Peer reviews
  • Lidmaatschappen
  • Pure
  • En meer.....

Wetenschappers over ORCID

Hulp nodig?

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt met het aanmaken en vullen van je ORCID, stuur dan een email naar: bibliotheek.openscience@uu.nl.