Organisatie

Benieuwd naar de organisatie van de bibliotheek? Bijvoorbeeld omdat je wilt solliciteren op een vacature? Op deze pagina vind je een overzicht van de organisatiestructuur en contactinformatie over leidinggevenden.

Organogram

De Universiteitsbibliotheek Utrecht heeft acht afdelingen die samen verantwoordelijk zijn voor de diensten van de bibliotheek. De afdelingen worden aangestuurd door de afdelingshoofden, onder leiding van het directieteam.

Een organogram van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Directie

Secretariaat

Telefoon: 030-253 6400

e-mail: ubu.secretariaat@uu.nl

Afdelingen

Publishing Support

De afdeling Publishing Support is verantwoordelijk voor alle diensten rond het publiceren, verzamelen en beheren van de wetenschappelijke output van de Universiteit Utrecht en het UMCU. De principes van open access zijn hierbij leidend.

Afdelingshoofd Publishing Support

Research Data Support

De afdeling Research data support houdt zich bezig met diensten van de bibliotheek op het gebied van research data, code en software.

Afdelingshoofd Research Data Support

Education Support
 

De afdeling Education Support is verantwoordelijk voor de onderwijsdiensten van de bibliotheek. Het Auteursrechtinformatiepunt (AIP) is onderdeel van deze afdeling.

Afdelingshoofd Education Support

User services

De afdeling User services is verantwoordelijk voor alle gebouw-gebonden diensten, waaronder eerste klantcontacten, zowel live, via email en per telefoon.

Teamleider Frontdesk

Mario Wagenaar: m.wagenaar1@uu.nl

Collections & Access

De afdeling Collections & access is verantwoordelijk voor de selectie, acquisitie, registratie en duurzame toegang en deselectie van de algemene wetenschappelijke collectie.

Afdelingshoofd Collections & Access

Teamleider Metadata Registration

Wendy Boskamp: w.m.boskamp-vanderlaan1@uu.nl

Special Collections

De afdeling Special Collections is verantwoordelijk voor de selectie, acquisitie, registratie en duurzame toegang tot de bijzondere collecties (gedrukte werken voor 1900, handschriften, kaarten etc.)

Afdelingshoofd Bijzondere Collecties

Teamleider Collection Care

Edwin van der Poel: e.j.a.vanderpoel@uu.nl

Informatiemanagement

 De afdeling richt zich op beheer en ontwikkeling van bibliotheek-specifieke applicaties en infrastructuur en zorgt ervoor dat deze naar wens werkend, veilig en actueel zijn.

Afdelingshoofd Informatiemanagement

Communications & Project Management

De afdeling Communicatie & projectmanagement ondersteunt andere afdelingen in de communicatie met stakeholders, beleidsontwikkeling en het uitvoeren van projecten. 

Afdelingshoofd Communications & Project Management