Open science workshops

De universiteitsbibliotheek helpt onderzoeksgroepen op weg met open science met twee workshops: Open science - een introductie en de workshops Open science – opening up your research workflow.

Workshop open science – een introductie

Open access en FAIR (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable) data zijn inmiddels bekende termen. Beiden zijn cruciaal in de overgang naar open science, maar er is veel meer dan dat. Tijdens deze workshop bespreken we op welke manieren je open science kunt toepassen tijdens de onderzoekscyclus. Ook ontdekken we welke onderdelen van jouw dagelijkse werk al open zijn en bespreken we manieren om open science onderdeel te maken van jouw dagelijkse routine.  

Deze workshop kan ook worden aangevraagd voor deelnemers uit hetzelfde onderzoeksgroep, departement of onderzoeksveld. De duur en inhoud van de workshop wordt op maat gemaakt.

Vraag de introductieworkshop aan

Workshop open science – opening up your research workflow

Is jouw onderzoeksgroep al bekend met het concept open science en willen jullie het in praktijk brengen? Dan biedt de workshop Opening up your research workflow praktische tips om aan de slag te gaan. Tijdens de onderzoekscyclus zijn er tools en platforms die open werken gemakkelijk maken. Hoe schrijven we gezamenlijk en delen we ook de code? Hoe kunnen Altmetrics helpen mijn werk te evalueren? Waar kan ik mijn onderzoek vooraf registreren? Deze workshop geeft antwoord op dit soort vragen. Je krijgt inzicht in verschillende tools die tijdens het onderzoeksproces van pas komen of zoomt in op het open maken van een bepaald onderdeel van de onderzoekscyclus (bijvoorbeeld schrijven of outreach).

Deze workshop wordt aangepast aan de behoeften van jouw groep. Afhankelijk van de onderwerpen zullen minimaal twee bibliotheekexperts de workshops geven.

Vraag de workshop 'opening up your research workflow' aan

Heb je vragen over de workshops? Stuur ons dan een email.