Systematic reviews

De universiteitsbibliotheek helpt je bij het systematisch zoeken naar literatuur voor jouw systematic review met advies en ondersteuning.

Sta je op het punt om literatuur te zoeken voor een systematic review? Of ben je al begonnen maar heb je hulp nodig? De Universiteitsbibliotheek kan je op verschillende manieren ondersteunen, op verschillende momenten tijdens je onderzoek.

Compass+: Systematically searching for literature

De online trainingsmodule Compass+: Systematically searching for literature laat je stapsgewijs zien wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een systematische database search. Na het volgen van de module kun je een zoekvraag opstellen, zoektermen formuleren, een zoekstring maken en inschatten of je voldoende resultaten hebt. Het is handig om deze module te doen voor je begint met zoeken naar literatuur. Je logt in met je Solis-id om toegang te krijgen tot de module.

Compass+: Systematically searching for literature

Workshops systematisch literatuur zoeken (voor systematic reviews)

Op verschillende momenten in het jaar worden er door experts van de bibliotheek workshops gegeven over het systematisch zoeken naar literatuur. Je leert een systematische zoekstrategie opzetten en je krijgt informatie over waar en hoe je kunt zoeken. Vervolgens pas je dit toe op je eigen onderzoeksvraag. In de agenda van de bibliotheek zie je wanneer de volgende workshop gepland is.

Er worden ook workshops verzorgd bij verschillende opleidingen. Wil je een workshop opnemen in het curriculum? Neem dan contact op met de bibliotheek

Advies op maat

Experts van de universiteitsbibliotheek bieden ook advies op maat voor jouw systematische zoekopdracht. Je kunt hiervoor een afspraak maken. Tijdens de afspraak word je geholpen met het finetunen van jouw zoekopdracht.  

Maak een afspraak

Referentiebeheer

Referentiebeheer is het systematisch verzamelen, organiseren en gebruiken van verwijzingen naar bronnen. Zeker bij het verwerken van een groot aantal bronnen is het belangrijk om dit op een gestructureerde manier te doen. Je kunt hierbij gebruik maken van een referentietool. Bekijk de Libguide Referentiebeheer voor meer informatie.

Libguide Referentiebeheer

ASReview: Active Learning for Systematic Reviews

ASReview gebruikt active learning om je te helpen met het screenen van grote hoeveelheden zoekresultaten (title-abstract) of tekst, zodat je niet alles handmatig hoeft door te nemen. Dit bespaart je tijd. Lees meer op de website van ASReview. Je kunt hier ook de software downloaden. 

ASReview

Contact

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de universiteitsbibliotheek.

Email ons over systematic reviews