Studieplekken, groepsruimtes en raadpleegplekken

In beide bibliotheeklocaties is er ruimte om te studeren, zowel alleen als met een groep. Een deel van de studieplekken is vrij te gebruiken en een deel is te reserveren door studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. De groepsruimtes zijn alleen op reservering beschikbaar.

Studieplekken

De studieplekken zijn verdeeld in vrije plekken en te reserveren plekken. De vrije plekken zijn te herkennen aan groene stickers op de tafels met de tekst “Study space, openly available” en zijn beschikbaar voor alle bezoekers van de Universiteitsbibliotheek. In de Universiteitsbibliotheek Binnenstad bevinden de plekken zich in de zones B, C, D en E. In de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park zijn ze te vinden op de begane grond, de mezzanine, de eerste en tweede verdieping.

De te reserveren plekken zijn te herkennen aan rode stickers op de tafels met de tekst “Study space, reservations only”. Deze plekken zijn alleen te reserveren door studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. De plekken zijn twee dagen van te voren te reserveren via bookings.uu.nl. Bij aankomst check je in via de QR-code die je op de sticker vindt. Als je een half uur na de reserveerde tijd nog niet bent ingecheckt wordt de plek weer vrijgegeven. Ga je eerder weg dan gepland? Check dan uit, zodat de plek weer beschikbaar wordt voor anderen.

Ervaar je overlast in de Universiteitsbibliotheek?

Neem dan via Whatsapp contact met ons op.

Universiteitsbibliotheek Binnenstad: +31 6 81 18 34 34
Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park: +31 6 14 74 40 21

Beschrijf de situatie en de plek waar je bent.
Een medewerker komt naar je toe.

Groepsruimtes

Studenten en medewerkers van de UU kunnen ook groepsruimtes reserveren om samen te werken. Deze zijn te herkennen aan de gele stickers en de tekst “Group space, reservations only”. Één groepslid reserveert de ruimte en checkt in. Als je een half uur na de reserveerde tijd nog niet bent ingecheckt wordt de ruimte weer vrijgegeven.  Vertrek je eerder dan gepland? Check dan uit, zodat de plek weer beschikbaar wordt. Deze ruimtes zijn ook maximaal twee dagen van te voren te reserveren voor minimaal twee en maximaal vier uur.

Reserveer een groepsruimte

Raadpleegplekken

In elke bibliotheeklocatie is een (beperkt) aantal raadpleegplekken aanwezig. Deze zijn bedoeld voor bezoekers die niet verbonden zijn aan de UU en die de (digitale) collectie willen raadplegen. Ze zijn dus expliciet niet als studieplek te gebruiken. Bezoekers die gebruik willen maken van een raadpleegplek kunnen hiervoor terecht bij de servicebalies. Neem als je de digitale collectie wil raadplegen wel zelf een device mee om verbinding te maken met het netwerk van de UU.

Tentamenperioden

Om studenten van de UU zoveel mogelijk de ruimte te geven is de toegang tot de Universiteitsbibliotheek beperkt tijdens de tentamenperioden. Alle studieplekken, ook de plekken die niet gereserveerd hoeven te worden, zijn dan alleen beschikbaar voor studenten van de UU. De raadpleegplekken blijven wel beschikbaar voor bezoekers die niet aan de UU verbonden zijn.