Universiteitsbibliotheek

Bibliotheekpanel
20 februari 2017
Het bibliotheekpanel groeit gestaag, onlangs is het honderdste panellid onthaald. Reden om en nieuwe enquête uit te zetten ditmaal over ORCID.
open science nationaal plan
16 februari 2017
Op 9 februari zijn het Nationaal Plan Open Science en openscience.nl gepresenteerd. Doel is vrij toegang tot alle wetenschappelijke artikelen & data in 2020.
kennissessie RDM funding
11 januari 2017
Alle projecten die geld krijgen van NWO en ZonMw moeten onderzoeksdata zo veel mogelijk duurzaam beschikbaar maken voor hergebruik door andere onderzoekers.
work in progress
10 november 2016
In de komende periode vinden werkzaamheden plaats in beide locaties van de Universiteitsbibliotheek.
8 november 2016
Jan Haarhuis, programmamanager van het onderwijsinnovatieprogramma Educate-it aan de Universiteit Utrecht, de ‘change maker’ award.
Universiteitsbibliotheek - collecties
18 oktober 2016
De Universiteitsbibliotheek onderzocht wat in de toekomst de toegevoegde waarde is van kasten met boeken en tijdschriften in de bibliotheek.
Literatuur zoeken
14 oktober 2016
In het kader van een tentoonstelling rondom schrijfsters uit de 19e eeuw organiseert Wikimedia Nederland een workshop over schrijven voor Wikipedia.
open access week 2015
10 oktober 2016
In de Open Access-week van 24-30 oktober organiseert de bibliotheek workshops rondom OA.
3 oktober 2016
In samenwerking met de Universiteit Utrecht presenteert Museum Catharijneconvent de tentoonstelling Heilig Schrift.
Dr. Bart Jaski met een paar hergebruikte oude handschriften. Bron: YouTube
8 september 2016
NRC en NRC.next berichtten over bijzondere vondst die Bart Jaski, Marco Mostert en studenten deden in het Utrechts Archief.

feb mrt
1 februari 2017 13:00 - 3 maart 2017 17:00
In de UB Binnenstad is van1 feb tot en met 3 mrt een tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht te zien.

Universiteitsbibliotheek