WorldCat Zoekhulp

WorldCat is een catalogus waarin je op wereldwijd, nationaal en Utrechts niveau kunt zoeken. De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht is vindbaar in WorldCat samen met het materiaal van duizenden bibliotheken en uitgevers wereldwijd.

Zoeken in WorldCat via de geoptimaliseerde ingang van de Universiteitsbibliotheek Utrecht:

WorldCat heeft ook een algemene ingang, zonder deze functies, die is te gebruiken op worldcat.org.

Wat vind ik in WorldCat?

  • Boeken, CD's, DVD's en nog veel meer materialen.
  • Het materiaal van meer dan duizend bibliotheken wereldwijd.
  • De collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.
  • Informatie uit databases waar de universiteitsbibliotheek een licentie voor heeft.

LET OP: je doorzoekt niet alle databases waar de bibliotheek een licentie op heeft in WordCat. De volledige lijst van zoeksystemen vind je hier.

Toegang tot digitaal materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Digitaal materiaal is toegankelijk via WorldCat, direct vanuit het zoekresultaat. Open access artikelen kun je altijd inzien. Voor veel digitaal materiaal biedt de universiteitsbibliotheek een licentie. On-campus heb je altijd toegang en off-campus log je in met je Solis- of UMC-account. Bekijk voor meer informatie de pagina over online toegang.

Toegang tot fysiek materiaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht

Je vindt in WorldCat onder andere fysiek materiaal uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Bij de zoekresultaten is het meteen zichtbaar of een item beschikbaar is en waar je het vindt. Soms zie je de vindplaats niet direct in de zoekresultaten, klik dan op "view all editions & formats" voor de vindplaats.

Aanvragen & lenen

Beschikbaar materiaal kun je zelf uit de kast halen en lenen. Je kunt het materiaal ook aanvragen via de "Request item @UU" knop. Als het materiaal uitgeleend is, kun je het via de "Request item @UU" knop reserveren. Er wordt eerst gevraagd om in te loggen met je Solis-id of UMC-account of het nummer op je bibliotheekpas.

Meer weten?

Lees meer over de mogelijkheden van WorldCat in de LibGuide.

Contact

Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op.