Collectie Islamitische en Arabische studies

Op deze pagina vindt u informatie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht over het vakgebied en de collectie Islamitische en Arabische studies.

Hoe zoek ik in de collectie?

Boeken en tijdschriften kunt u opzoeken in WorldCat, e-journals in de lijst digitale tijdschriften

De plaatsingssytematiek van de collectie Islam, een onderdeel van de collectie Theologie, is als volgt:

• 11.80.00 Islam algemeen
  • 11.81.00 Koran
  • 11.82.00 Traditieliteratuur
  • 11.83.00 Stromingen binnen de Islam
  • 11.84.15 Islam overige

De volgende gedrukte naslagwerken zijn onder andere beschikbaar:

• Encyclopaedia of Islam. Leiden [etc.], Brill [etc.], 1960-.... Alomvattende encyclopedie van de islamitische wereld met vele biografische, geografische en etnografische beschrijvingen.
  • Brockelmann, Carl. Geschichte der arabischen Litteratur. Al wat ouder, gedegen overzichtswerk waarin vooral de Middeleeuwen uitvoerig behandeld worden.
alle zoeksystemen Islamitische en Arabische studies
zoeksystemen per vakgebied

Waar vind ik de collectie?

U vindt de collectie in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Aanschafwens?

U kunt een aanschafwens indienen via het formulier.

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.