Collectie Islamitische en Arabische studies

Op deze pagina vindt u informatie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht over het vakgebied en de collectie Islamitische en Arabische studies.

Hoe zoek ik in de collectie?

De plaatsingssytematiek van de collectie Islam, een onderdeel van de collectie Theologie, is als volgt:

• 11.80.00 Islam algemeen
  • 11.81.00 Koran
  • 11.82.00 Traditieliteratuur
  • 11.83.00 Stromingen binnen de Islam
  • 11.84.15 Islam overige

De volgende gedrukte naslagwerken zijn onder andere beschikbaar:

• Encyclopaedia of Islam. Leiden [etc.], Brill [etc.], 1960-.... Alomvattende encyclopedie van de islamitische wereld met vele biografische, geografische en etnografische beschrijvingen.
  • Brockelmann, Carl. Geschichte der arabischen Litteratur. Al wat ouder, gedegen overzichtswerk waarin vooral de Middeleeuwen uitvoerig behandeld worden.
alle zoeksystemen Islamitische en Arabische studies
zoeksystemen per vakgebied

Waar vind ik de collectie?

U vindt de collectie in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Aanschafwens?

U kunt een aanschafwens indienen via het formulier.

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.