Collectie Geneeskunde

De collectie Geneeskunde bevat materiaal over geneeskunde, biomedische wetenschappen, verpleegkunde, klinische gezondheidswetenschappen en medisch ondersteunende beroepen.

Hoe zoek ik in de collectie?

  • PubMed - biedt toegang tot de MEDLINE-database, PreMEDLINE (de nog niet geïndexeerde tijdschriftartikelen), en een groot aantal moleculair-biologische- en genetische databases.
  • Embase – de Europese tegenhanger van MEDLINE. Het accent van Embase ligt vooral op Europese literatuur op het terrein van farmacologie, geneesmiddelenonderzoek, onderwijs en beleid en management van de gezondheidszorg.

U kunt gebruik maken van de LibGuides om gericht te zoeken in de collectie. Specifieke LibGuides voor Geneeskunde:

Waar vind ik de collectie?

In het UMC Utrecht vindt u een beperkte collectie niet-uitleenbare naslagwerken en studieboeken. Deze zijn te raadplegen in het Hijmans van den Berghgebouw.

De collectie uitleenbare boeken en gedrukte tijdschriften vindt u in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park op de 5e verdieping (zie plattegrond). Alle boeken en titels van gedrukte tijdschriften kunt u aanvragen.

Aanschafwens?

U kunt een aanschafwens indienen via het formulier.

Wie gaat er over deze collectie?

Telefoon: 06 24 865 724
Informatie-/collectiespecialist
Telefoon: 06 23 606 406
Informatie-/collectiespecialist
Telefoon: 06 41 084 808
Vakspecialist Bèta
Vakspecialist Geneeskunde

U vindt hen in het UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, kamer G.01.5.03.

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.