Collectie Geneeskunde

Op deze pagina vindt u informatie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht over het vakgebied en de collectie Geneeskunde.

Contactpersonen

U vindt de vakspecialisten in het UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, kamer G.01.5.03.
 

Hoe zoek ik in de collectie?

  • PubMed - biedt toegang tot de MEDLINE-database, PreMEDLINE (de nog niet geïndexeerde tijdschriftartikelen), en een groot aantal moleculair-biologische- en genetische databases.
  • Embase – de Europese tegenhanger van MEDLINE. Het accent van Embase ligt vooral op Europese literatuur op het terrein van farmacologie, geneesmiddelenonderzoek, onderwijs en beleid en management van de gezondheidszorg.

U kunt gebruik maken van de LibGuides om gericht te zoeken in de collectie. Specifieke LibGuides voor Geneeskunde:

Waar vind ik de collectie?

In het UMC Utrecht vindt u een beperkte collectie niet-uitleenbare naslagwerken en studieboeken. Deze zijn te raadplegen in het Hijmans van den Berghgebouw.

De collectie uitleenbare boeken en gedrukte tijdschriften vindt u in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park op de 5e verdieping. Alle boeken en titels van gedrukte tijdschriften kunt u aanvragen.

Aanschafwens?

U kunt een aanschafwens indienen via het formulier.

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.