Online toegang via Lean Library

De Lean Library (voorheen Library Access) browserextensie biedt toegang tot een groot aantal digitale wetenschappelijke bronnen, ongeacht waar u bent. Zo kunt u meer tijd besteden aan uw onderzoek, scriptie of onderwijs in plaats van aan toegang krijgen tot wetenschappelijke informatie.

Download Lean Library

Hoe het werkt

Benieuwd hoe Lean Library werkt? Bekijk de video:

De Lean Library browserextensie maakt toegang tot digitaal materiaal eenvoudiger. Nadat u Lean Library gedownload heeft, ziet u een icoontje in de bladwijzerbalk. Elke keer als u een website bezoekt met een publicatie waar de Universiteitsbibliotheek Utrecht een licentie voor heeft, wordt u gevraagd in te loggen. Daarna heeft u direct toegang.

De Lean Library extensie werkt als een stoplicht; is het icoon groen, dan heeft u toegang. Een grijs icoontje betekent dat er geen toegang is. Is het geel, dan heeft de extensie een bericht voor u. Komt u uit bij een publicatie die niet beschikbaar lijkt te zijn dan probeert Lean Library een open access versie voor u te vinden.

Hoe zit het met mijn privacy?

U kunt Lean Library volledig anoniem gebruiken. De extensie verzamelt geen persoonlijke gegevens, tenzij u ze zelf deelt. Ook bewaart de extensie geen IP-adres of andere gegevens van uw computer.

Lees het privacy statement van Lean Library.

(Nog) geen Lean Library

Kunt of wilt u nog geen gebruik maken van Lean Library, log dan in bij het overzicht van zoeksystemen. Als u dit overzicht gebruikt, krijgt u naast het vrij toegankelijke materiaal ook toegang tot gelicenseerd materiaal via de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

Inloggen overzicht van zoeksystemen

Contact over Lean Library

Heeft u vragen over de browserextensie? Neem dan contact op met de bibliotheek.