Visibility Check onderzoek

Hoe staat het met de online zichtbaarheid van mijn onderzoek? Kunnen andere wetenschappers mijn publicaties online vinden? Hoe kan ik social media inzetten voor een breder bereik van mijn onderzoek?  De Visibility Check biedt u in enkele minuten inzicht in de impact van uw onderzoek online.

De Visibility Check geeft informatie over uw bereik en biedt tips om de impact en de zichtbaarheid van uw wetenschappelijk werk te vergroten. 

Doe de check

Impact onderzoek

Een goede zichtbaarheid van uw onderzoek is belangrijk voor de impact ervan. Naast traditionele citatietellingen zijn er steeds meer nieuwe factoren die de impact van uw onderzoek meten. Zo kunt u met altmetrics (alternatieve citatiemetingen) zien hoe vaak een artikel op Twitter en andere media wordt vermeld. De Visibility Check geeft u inzicht in uw zichtbaarheid en geeft advies om uw impact te vergroten.

Open Science

Er is een wisselwerking tussen open science en uw zichtbaarheid als wetenschapper. Open Science gaat over het toegankelijker en transparanter maken van de wetenschappelijke cyclus. Door uw onderzoek in alle openheid te delen creëert u transparantie en versterkt u de wetenschappelijke en maatschappelijke impact van uw werk.

Lees meer over outreach & public engagement.

Contactpersonen Visibility Check