ORCID

Neem een ORCID account om de zichtbaarheid van uw onderzoek te vergroten en tijd te besparen met het indienen van manuscripten en subsidieaanvragen.

Wat is ORCID?

Het is een persoonlijke ID voor onderzoekers. Het is wat ISBN is voor boeken, ISSN voor journals en DOI voor artikelen en data. Het ziet eruit als een creditcardnummer: 0000-0001-6022-2666. Het maakt het mogelijk dat andere onderzoeksystemen en diensten weten wie u bent.

Het geeft u een unieke en persoonlijke persistent identifier. Het neemt uw onderzoeksactiviteiten mee als u bij een andere instelling gaat werken.

Wat zijn de voordelen van ORCID?

Een ORCID identifier maakt het waarschijnlijker dat u erkenning krijgt voor uw werk. Het maakt het indienen van een manuscript makkelijker, helpt bij het aanvragen van subsidies en verbetert auteurszoekresultaten. Een ORCID account vergemakkelijkt het onderhoud van onderzoekersprofielen zoals SCOPUS en ResearcherID In tegenstelling tot Google Scholar, Academia.edu, of ResearchGate is ORCID géén onderzoekersprofiel (hoewel het wel dat doel kan dienen). U haalt het meeste uit uw account als u het vult met uw wetenschappelijke output. Dit kan een automatisch proces zijn, bijvoorbeeld als u Crossref gebruikt. ORCID is gratis, open, non-commercieel en community-driven.

Hoe meld ik me aan?

Ga naar ORCID.org en maak een account aan in drie makkelijke stappen.

ORCID register
Add your info
Use your ORCID ID

Hulp nodig?

Als u verder nog vragen heeft of hulp nodig hebt met het aanmaken en vullen van uw account, neem dan contact op.