HUMmagazine - In de media

Ouderenzorg © iStockphoto.com
16 september 2019
Tine De Moor is te zien in een nieuwe video van Stichting DOEN. Stichting DOEN zet zich in voor een groene, sociale en creatieve samenleving.
Een kluizenaar in een ruïne, Jan Adriaensz. van Staveren, 1650-1668. Bron: Rijksmuseum.nl
16 september 2019
Geert Buelens schrijft in De Groene Amsterdammer over de bezuinigingen op wetenschappelijk onderwijs.
Beatrice de Graaf bij Jinek. Bron: KRO NCRV (still)
12 september 2019
Beatrice de Graaf vertelt bij Jinek over rechtsextremisme, terrorisme en geweld.
Monopolie © iStockphoto.com
12 september 2019
Naomi Woltring doet onderzoek naar de grote invloed van neoliberale ideeën in Nederland.
Foto: Steven Snoep
9 september 2019
Beatrice de Graaf scheef in haar column in de 'NRC' over de kloof tussen de politiek, het hoger onderwijs en de samenleving.
© iStockphoto.com/Rklfoto
9 september 2019
Joas Wagemakers schrijft in het Nederlands Dagblad over het onlangs ingevoerde boerkaverbod.
Matteo Salvini in 2018. Bron: Wikimedia/Presidenza della Repubblica
6 september 2019
Arthur Weststeijn en Pepijn Corduwener spreken in verschillende media over de politieke situatie in Italië.
Gezichtherkenningssoftware © iStockphoto.com
6 september 2019
José van Dijck schrijft in het Financieel Dadblad over de wildgroei van gezichtsherkenning.
© iStockphoto.com/coldsnowstorm
2 september 2019
James Kennedy schreef een column in Trouw over de Britse wens een handelsverdrag te sluiten met de Verenigde Staten.
2 september 2019
Er worden door wereldleiders steeds meer opmerkingen gemaakt die niet normaal zijn in de internationale diplomatie.
2 september 2019
Geert Buelens schreef een artikel over de receptie van en kritiek op het werk van Jef Geeraerts.
2 september 2019
Slechts twee van de vijfitg auteurs van het boek Spirituele Oecumene zijn vrouwen. Het kleine aantal vrouwen lokte protest uit.
2 september 2019
Wat verklaart de macht van de grote techbedrijven en wat zijn de gevolgen? José van Dijck legt uit.
30 augustus 2019
Geef je eerder toe aan een sigaret als je je favoriete personage in een serie hebt zien roken?
30 augustus 2019
Sinds de Daily Mail speculeert over de mogelijkheid van een vrouwelijke James Bond, is het onzeker of Bond wel degelijk een man blijft.
Game controllers.
26 augustus 2019
Jasper van Vught legt op Omroep Brabant uit waarom het lastig is de effecten van het spelen van schietgames te meten.
vlogger JessieMaya
23 augustus 2019
Transgenderjongeren delen steeds vaker hun transitie naar het andere geslacht met kijkers op YouTube. Linda Duits spreekt in Het Parool over deze ontwikkeling.
Vlaamse vlag
23 augustus 2019
Recent kwam de Vlaamse partij N-VA met het idee om een canon op te stellen van Vlaamse cultuur en geschiedenis. Valt daar iets voor te zeggen?
Prof. dr. Geert Buelens
23 augustus 2019
De hele zomer lang schrijven prominente De Morgen-pennen van vroeger en nu over hun bijzondere band met de krant. Deze week: Geert Buelens.
23 augustus 2019
Beatrice de Graaf en Kees van den Bos spraken in de NRC over het verhaal van de terrorist.
Man met tablet, istock photo
23 augustus 2019
José van Dijck schreef in Politico Magazine over de vele rechtszaken tegen Apple en andere techgiganten.
Prof. dr. Kees van den Bos. Foto: Ed van Rijswijk
23 augustus 2019
Kees van den Bos stelt in het Reformatorisch Dagblad dat een aanslag in Nederland eerder door een jihadist wordt gepleegd dan door een extreme-rechts persoon.
Matteo Salvini
23 augustus 2019
Pepijn Corduwener schrijft in verschillende kranten over het politieke scenario dat zich in Italië voltrekt.
ziekenhuisgang
23 augustus 2019
José van Dijck schrijft in het Financieele Dagblad over de personalisering binnen de zorg.
20 augustus 2019
Nederlanders die in eigen land niet naar de kerk gaan, bezoeken er in het buitenland wel vaak een. Hoe kan dat?
Opening ceremony at Woodstock. Swami Satchidananda giving the opening speech (15 August 1969). Source: Wikimedia/Mark Goff
20 augustus 2019
Geert Buelens vertelt in De Tijd over Woodstock, de tegencultuur van toen en die van vandaag.
Ontgroenen van studenten (1961). Bron: Wikimedia: Anefo/Wim van Rossem
19 augustus 2019
Het begin van het academisch jaar wordt traditioneel ingeluid door zowel de universiteit als de studentenvereniging. Waar komen de tradities vandaan?
19 augustus 2019
Kennedy belicht nationalisme in Amerika toen en nu, en legt uit wat er veranderd is.
19 augustus 2019
In radio-uitzending Focus vertelt Gerrit Bloothooft over de populariteit van 'Anne', 'Anna' en 'Annie'.
12 augustus 2019
Op 10 augustus was Els Stronks te gast bij De Taalstaat om te spreken over het plusprogramma Nederlands.