HUMmagazine - In de media

Source: Eye Filmmuseum
17 december 2018
Op 14 december verscheen een artikel over het promotieonderzoek van Klaas de Zwaan in Trouw.
© iStockphoto.com/ricochet64
17 december 2018
Op 14 december verscheen een opiniestuk over de gele hesjes en Italië van Pepijn Corduwener en Arthur Weststeijn op Volkskrant.nl.
© iStockphoto.com/FerhatMatt
13 december 2018
Op 10 december 2018 was prof. dr. Beatrice de Graaf te gast bij DWDD om te praten over het afgelopen jaar van Rusland.
10 december 2018
Waarom zien we niet in dat Poetin en Merkel uit zijn op conflictbeheersing? Dat vraagt Beatrice de Graaf zich af in haar NRC-column.
10 december 2018
Op 9 december 2018 was dr. Arthur Weststeijn te gast bij het radioprogramma OVT om uitleg te geven over de misdaadorganisatie 'Ndrangheta.
© iStockphoto.com/ricochet64
10 december 2018
Op 7 december 2018 schreef prof. dr. Geert Buelens voor NRC over de aanhoudende protesten van de gele hesjes in Frankrijk.
De bestorming van de Bastille (14 juli 1789), Jean-Pierre Houël. Bron: Wikimedia
10 december 2018
Prof. dr. Annelien de Dijn sprak bij NPO radio 1 over haar proefschrift ' Vrijheid en gelijkheid: De idealen van de Atlantische Revoluties'.
Prof. dr. Iris van der Tuin. Foto: Ed van Rijswijk
6 december 2018
Op 5 december 2018 sprak Iris van der Tuin bij 'NPO radio 1' over de vraag of de bubbel waar wetenschappers inzitten invloed heeft op hun onderzoek.
6 december 2018
Op 3 december publiceerde Trineke Palm een blog over het Europese veiligheidsbeleid en discussies over een Europees leger in de jaren ’50.
3 december 2018
NEMO Kennislink interviewde Theresa Redl over haar onderzoek naar hoe genderneutraal men woorden leest.
29 november 2018
Prof. dr. José van Dijck in 'ScienceGuide' over waarden in de digitale omgeving.
Keizer Wilhelm II (1859 - 1941)Keizer Wilhelm II (1859 - 1941). Bron: Wikimedia
29 november 2018
Jacco Pekelder in Reformatorisch Dagblad over de ondergang van Keizer Wilhelm II en zijn verblijf in Kasteel Amerongen.
26 november 2018
Rosemarie Buikema in Dagblad van het Noorden over seksuele intimidatie in het uitgaansleven.
Bron: still reportage 'Voodoo Maffia' brandpuntplus.kro-ncrv.nl
26 november 2018
Brandpunt Plus interviewde Birgit Meyer over de invloed van voodoo in Nigeriaanse mensenhandel.
19 november 2018
Op 14 november was Pepijn Corduwener te gast bij Radio BNR om te praten over de Italiaanse regering, die weigert de begroting aan te passen.
15 november 2018
Op 9 november 2018 vertelt dr. Dan Hassler-Forest in een artikel van de NOS over de ruzie tussen Donald Trump en televisienetwerk CNN.
Spider-Man © iStockphoto.com/winhorse
15 november 2018
Vorige week overleed stripauteur Stan Lee (95). Dan Hassler-Forest sprak in verschillende media over Lee's nalatenschap.
15 november 2018
Birgit Meyer schreef een opiniestuk op NRC over het belang van discussie over de nadelen van 'open access' in de wetenschap.
Het Gouden Kalf van het Nederlandse Film Festival © iStockphoto.com
12 november 2018
Op 7 november interviewde EenVandaag Marijke de Valck over filmfestivals in Nederland.
12 november 2018
Op 8 november interviewde Kennislink Marjolein van Egmond over haar promotieonderzoek naar de taal van afasiepatiënten.
12 november 2018
Op 8 november 2018 was Tessa van Charldorp te gast bij 'De Ochtend Show to go' van het Algemeen Dagblad om te spreken over ziekenhuiscommunicatie.
12 november 2018
Op 2 november verscheen een artikel op NRC.nl waarin dr. Leo Lousberg vertelt over zijn promotieonderzoek naar kwarttonen in Gregoriaanse muziek.
12 november 2018
Reformatorisch Dagblad bracht op 2 november verslag uit van een bijeenkomst over Europese samenwerking waarop dr. Trineke Palm sprak.
Bron: Wikimedia/John Warwick Brooke
8 november 2018
Op 2 november verscheen een column van Beatrice de Graaf op NRC.nl waarin ze pleit voor het herdenken van het doorgaande geweld na 1918.
8 november 2018
Op 4 november was Arthur Weststeijn te gast bij radioprogramma OVT om te praten over de Italiaanse film 'Loro'.
8 november 2018
Volgens Linda Duits is de verschuiving van leeftijd niet zo raar omdat jongeren er nu wat later aan toe zijn.
8 november 2018
Franca Wesseling licht haar onderzoek naar het gebruik van het woordje 'er' toe in een radio-interview.
Voetbalwedstrijd 1895 © iStockphoto.com
8 november 2018
Wim Zonneveld vertelt op Omroep West over de eerste voetbalwedstrijd in Nederland.