HUMmagazine - In de media

The Lion King 2019
12 juli 2019
'The Lion King' laat een samenleving zien waarin de zwakken de sterken moeten gehoorzamen.
12 juli 2019
Ali Aljasem publiceerde een artikel in 'The Guardian' over de oorlog in Syrië.
© iStockphoto.com/josefkubes
12 juli 2019
José van Dijck schrijft in het Financieel Dagblad over de overvaltactiek van de grote techbedrijven.
12 juli 2019
Op 8 juli promoveerde Marco Derx over het desbetreffende onderwerp.
12 juli 2019
Of een website overleeft of niet, valt evolutionair te verklaren.
© iStockphoto.com/bwb-studio
8 juli 2019
Op 28 juni 2019 verscheen een interview met Uğur Üngör in De Volkskrant.
Val van de Berlijnse Muur (1989). Bron: Wikimedia Commons
8 juli 2019
Eleni Braat en Pepijn Corduwener openden afgelopen week hun zevendelige serie '30 jaar na de val van de Muur: de erfenis' in Clingendael Spectator.
© iStockphoto.com/ollo
5 juli 2019
Joas Wagemakers schreef in het Reformatorisch Dagblad over de juridische strijd tussen de imam Youssef Arkhouch en burgemeester Marcouch van Arnhem.
Afzetting door de politie van het 24 Oktoberplein, Utrecht op 18 maart 2019 na de tramaanslag. Bron: Wikimedia/Hansmuller
5 juli 2019
Beatrice de Graaf schrijft op NRC.nl over het gedrag van Gökmen T. in de rechtbank afgelopen maandag.
28 juni 2019
Dan Hassler-Forest sprak op NRC.nl over de verschillen tussen streamingdiensten in Nederland en Amerika.
24 juni 2019
Eric Ottenheijm vertelt in het Reformatorisch Dagblad over zijn onderzoek naar de parabels van Jezus en rabbijnen uit het vroege jodendom.
Links: Guerrilero Heroico / Che Guevara (Alberto Korda, 1960). Rechts: Migrant Mother (Dorothea Lange, 1936)
20 juni 2019
Afgelopen week promoveerde Rutger van der Hoeven op zijn onderzoek naar het mondiaal visueel geheugen.
20 juni 2019
Afgelopen week verscheen een interview met Mirko Schaefer in Lokaal, het magazine van de Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten.
17 juni 2019
zij sprak in het Financieel Dagblad over de formules die verzekering hanteren bij het berekenen van een premie.
17 juni 2019
Gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig’ maakt Lies Steppe vier uitzendingen met Geert Buelens rondom de muziek die een cruciale rol speelde in de jaren zestig.
Demonstratie vrouwenkiesrecht Amsterdam 1913
17 juni 2019
Tine De Moor sprak op NRC.nl over de herziening van de historische Canon van Nederland
3 juni 2019
Rutger van der Hoeven schreef in De Groene Amsterdammer over het mondiaal visueel geheugen.
Laan en spoorbaan in Gizeh gezien richting piramides, anoniem, ca. 1895 - in of voor 1905
3 juni 2019
Wat heeft het conflict over Huawei te maken met de aanleg van een spoorlijn in 19de-eeuws Egypte?
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.
3 juni 2019
Dan Hassler-Forest sprak bij het programme 'De publieke tribune' over het publieke debat.
Studie van het hoofd van een krijgsman in profiel, ca. 1504-05  Rood krijt op lichtroze geprepareerd papier door Leonardo da Vinci, Boedapest, Szépmüvészeti Múzeum
27 mei 2019
Michael Kwakkelstein sprak bij 'NPO Radio 1' over de nieuwe tentoonstelling over Leonardo Da Vinci in het Buckingham Palace.
AIVD in Zoetermeer © iStockphoto.com/Sander Meertins
27 mei 2019
Beatrice de Graaf sprak op 'NOS.nl' over Syriëganger Abdelaziz A., informant van de AIVD.
24 mei 2019
Tine de Moor vertelt in Trouw over de kracht die uitgaat van burgerinitiatieven op het gebied van duurzaamheid.
20 mei 2019
Facebook-algoritmes en -medewerkers gaan 'artikelen van hogekwaliteit' selecteren die gebruikers zonder meer kunnen vertrouwen.
The Floating Piers at the island of San Paolo, by Christo and Jeanne-Claude. Bron: Wikimedia/NewtonCourt
20 mei 2019
We spraken met Eva-Maria Troelenberg over de film en over de groeiende populariteit van de kunstdocumentaire in het algemeen.
20 mei 2019
Rosemarie Buikema sprak op NOS.nl over mannen in de geschiedenis die om verschillende redenen erkenning kregen die aan een vrouw toebehoort.
20 mei 2019
Emile Wennekes voorspelt in het Parool naar wat voor muziek we over vijftig jaar luisteren.