© iStockphoto.com/Man_Half-tube
20 oktober 2017
Leonard Rutgers vertelt in zijn column in het Financieele Dagblad (14 oktober) wat er allemaal te ontdekken valt op het gebied van genetica.
© iStockphoto.com/gokhanilgaz
20 oktober 2017
Onder de hashtag #MeToo spreken vrouwen zich uit over hun ervaringen met seksuele intimidatie. Een belangrijk probleem om te blijven benoemen, zegt Linda Duits.
© iStockphoto.com/OJO_Images
20 oktober 2017
Mark Rutte streeft niet naar een 50/50-man-vrouwverdeling in het nieuwe kabinet. Filosoof Ingrid Robeyns ging hierover in gesprek in Trouw met Paul Teule.
© iStockphoto.com/v777999
16 oktober 2017
René Glas sprak met de NOS over de investeringen van Facebook in virtual reality.
© iStockphoto.com/chombosan
16 oktober 2017
? In het Filosofisch Café van 10 oktober 2017 deelde logicus dr. ir. Jan Broersen zijn visie op auto's die zelf keuzes maken.
Bas relief in Persepolis © iStockphoto.com/GA161076
13 oktober 2017
Hoe kwam het machtige Perzische Rijk tot stand? Sargasso interviewde Rolf Strootman over de rol van sociale netwerken en handelsroutes in het Perzische Rijk.
© iStockphoto.com/ismagilov
13 oktober 2017
NEMO Kennislink (10/10) interviewde Björn ’t Hart over zijn proefschrift over de relatie tussen taal en emotie, dat hij op 29 september succesvol verdedigde.
13 oktober 2017
Corinne Boter onderzoekt de financiële rol van de vrouw in de 19e eeuw. Ze vertelt over de rolverdeling tussen man en vrouw vroeger en nu op radio NPO 5.
Roman Amphitheatre of Sabratha , Libya , Tripolitania © iStockphoto.com/djgunner
13 oktober 2017
Leonard Rutgers vertelt in zijn column in het FD (7 oktober) meer over de herkomst van het Libische werelderfgoed dat geliefd is bij plunderaars.
Salvator Mundi. Attributed to Leonardo da Vinci  (1452–1519) Bron: Wikimedia Commons
13 oktober 2017
Michael Kwakkelstein doet in De Nieuws BV (NPO radio 1) uit de doeken waarom hij denkt dat het werk niet (geheel van) Leonardo is.
11 oktober 2017
De Nieuwsshow (Radio 1) praat met Frits van Oostrom over ridder Jan van Brederode.
Foto: Femke Niehof
9 oktober 2017
OVT (Radio 1) zond tijdens het Weekend van de Wetenschap live uit vanuit het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.
Hugh Hefner. Bron: Wikimedia Commons/Alexander Hauk
6 oktober 2017
Op 28 september overleed Playboy-tycoon Hugh Hefner. In een reportage over hem door de NOS reflecteert Linda Duits op zijn invloed op de seksuele cultuur.
© iStockphoto.com/kharps
6 oktober 2017
Volgens sommigen duidt islamitisch extremisme erop dat de islam een reformatie nodig heeft. Maar die is al anderhalve eeuw bezig, zegt Joas Wagemakers in het ND
6 oktober 2017
Frits van Oostrom onthult in zijn boek "Nobel streven" wie het handschrift Van Hulthem heeft geschreven.