© iStockphoto.com/PeopleImages
18 april 2017
De opdracht aan de maatschappelijke adviesraad luidt dat deze het bestuur adviseert over onze opleidingen in relatie tot de arbeidsmarkt.
Foto Robert Oosterbroek
7 april 2017
Nieuw LERU- position paper stelt dat universiteiten op een nieuwe manier naar maatschappelijke impact moeten kijken en hun beleid daarop moeten aanpassen.
14 maart 2017
Bij het Nationaal Congres Duits werd Ewout van der Knaap bekroond met een orde van verdienste voor zijn grote engagement voor het schoolvak Duits in Nederland.
UUMUN logo
2 maart 2017
Zeventien studenten van de Universiteit Utrecht keren succesvol terug van de Model United Nations. Negen studenten ontvingen een individuele prijs.
1 maart 2017
In de Keuzegids Masters 2017 staan 8 masteropleidingen van Geesteswetenschappen op de eerste plek in hun vakgebied.
Prof. dr. Peter van der Veer. Foto Ed van Rijswijk
24 februari 2017
Peter van Veer is vanaf 2017 verbonden aan het departement Filosofie en Religiewetenschap. Hij was sinds 2004 universiteitshoogleraar bij Sociale Wetenschappen.
Malgosia Fiebig. Bron: malgosiafiebig.com
24 februari 2017
Stadsbeiaardier speelt op carillon van de Domtoren voor de studenten van het Humanities Honours Programme.
A party in the Open Air. Allegory on Conjugal Love (1590-1595) by Isaac Oliver. Source: Wikimedia Commons
15 februari 2017
Het nieuwe internationale academische programma NEW FACES bestudeert de wereld van Shakespeare om de crisis in hedendaags Europa te begrijpen.
3 februari 2017
Tijdens Webinar Week (6 tot en met 9 maart 2017) zijn er vier webinars over masterprogramma's in de geesteswetenschappen
20 januari 2017
De Taalunie, de KU Leuven, de Universiteit Utrecht en het Expertisecentrum Literair Vertalen lanceren Europees netwerk voor opleiding literair vertalen.
Anna van Wijk
13 januari 2017
Deze tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste masterscriptie over moderne trans-Atlantische betrekkingen.
Beeld uit 'Fire at Sea'
23 december 2016
13 studenten van verschillende Europese universiteiten kennen filmprijs toe.
Prof. dr. Rick de Graaff
20 december 2016
Het lectoraat richt zich op versterking van het taaldidactisch onderwijs in de lerarenopleiding en in de onderwijspraktijk.
Laura Cromzigt met haar twee gewonnen bekers
1 december 2016
Bij de Student Research Conference heeft studente Laura Cromzigt de publieksprijs én de hoofdprijs gewonnen in de categorie Taal, cultuur en recht.
Dr. Merel van Goch
24 november 2016
Deze fellowships faciliteren onderwijsgerelateerd onderzoek binnen instellingen voor Liberal Arts and Sciences in Europa.
Topopleiding Keuzegids
15 november 2016
Twaalf bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht scoren het beste ten opzichte van vergelijkbare opleidingen aan andere universiteiten.
7 november 2016
In het kader van de cursus ‘Public History Digitaal’ schreven studenten biografische lemma’s over vrouwelijke wetenschappers van de Universiteit Utrecht.
Gerard Westhoff en Kees van Ruremonde
7 november 2016
Kees van Ruremonde schreef dit jaar de beste scriptie op het gebied van vreemdetalendidactiek.
Prof. dr. José van Dijck. Fotografie: Milette Raats
28 oktober 2016
Prof. dr. José van Dijck wordt per 1 januari 2017 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht.