HUMmagazine - Onderwijsnieuws

8 november 2019
Verwacht geen dictee of toets over grammatica, maar avontuurlijke opdrachten die fijngevoeligheid voor de Nederlandse taal en literatuur vooronderstellen.
5 november 2019
Op 1 november werd prof. dr. José van Dijck in de Volkskrant geraadpleegd over het gebruik van Google in het onderwijs.
28 oktober 2019
De universiteit Utrecht zal een Erasmus+ Strategic Partnership leiden gericht op internationalisering van geschiedenisonderwijs op universitair niveau.
9 oktober 2019
De Universiteit Utrecht gaat de aankomende vier jaar ruim drie miljoen euro extra investeren in onderwijs en onderzoek rond kunstmatige intelligentie.
De winaars van de ECHO Awards 2019
26 september 2019
Op donderdag 26 september ontving Simone Zalla Aumaj de ECHO Award 2019.
5 juli 2019
Uit de voordrachten voor de facultaire scriptieprijzen zijn zes studenten genomineerd.
Asmahan Mahmoud en Elaheh (Ella) Akin
6 mei 2019
InclUUsion stelt vluchtelingen in staat te studeren aan de Universiteit Utrecht, maar wat moet je doen als je de reiskosten niet kan betalen?
8 april 2019
Ewout van der Knaap reageert op het verdwijnen van het schoolvak Duits op het vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem.
5 april 2019
Het lesprogramma draagt de naam 'Ter Info'. Op 'NOS.nl' wordt het nieuw ontwikkelde lespakket voor basisscholen besproken.
Prof. dr. Jolle Demmers
15 maart 2019
De leerstoel is ondergebracht bij de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen binnen het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis.
11 maart 2019
Vanaf het schooljaar 2019-2020 wordt de Olympiade Nederlands in Vlaanderen en Nederland voor het eerst gehouden.
Malvolio and the Countess (Twelfth Night, or What You Will by Shakespeare) by Caniel Maclise (1806-1870). Bron: Wikimedia
8 maart 2019
Het internationale academische programma NEW FACES bestudeert de wereld van Shakespeare om de crisis in hedendaags Europa te begrijpen.
29 november 2018
In november 2018 en januari 2019 organiseren Yara Al Salman, Mariëtte van den Hoven en Dick Timmer de masterclass 'Nieren te koop?'.
Gastcollege van Daniel Jansen
15 november 2018
Het Centre for the Humanities is een samenwerkingsverband aangegaan met het St-Gregorius College, waarbij ruim dertig wetenschappers een gastles geven.
27 augustus 2018
Hermann Walther von der Dunk is van 1967 tot 1990 hoogleraar geweest aan het Instituut voor Geschiedenis.
Prof. dr. Mario Alinei
23 augustus 2018
Op 8 augustus 2018 overleed emeritus hoogleraar Italiaans Mario Lucio Alinei, die van 1959 tot 1987 verbonden was aan de Universiteit Utrecht.
Keltische talen en cultuur
10 juli 2018
Van alle docenten in het hoger onderwijs krijgt die van Keltische talen de meeste waardering van hun studenten.
9 juli 2018
De opleiding Keltisch beantwoordt veelgestelde vragen van scholieren die een profielwerkstuk over het vakgebied willen schrijven.
6 juli 2018
Leer alles over actueel Utrechts onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur middels zeven kennisclips.
3 juli 2018
De LitLab leesclubs bieden een digitaal spelsysteem waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen discussiëren over Nederlandstalige romans.
29 juni 2018
De derde lichting studenten van het Humanities Honours Programme is afgestudeerd. Hoe kijken de studenten terug op het programma?
19 juni 2018
Twee studenten maakten voor VPRO Tegenlicht een podcast over de universiteit van de toekomst, met Iris van der Tuin en Bert van der Zwaan.
15 juni 2018
De studenten haalden het nieuws met een kritische interventie in de publieke ruimte in Overvecht waarmee ze protesteerden tegen het slopen van oude gebouwen.
8 juni 2018
Het Centre for the Humanities is een samenwerkingsverband aangegaan met het Gregorius, waarbij ruim dertig wetenschappers een gastles gaan geven.