Aron Ouwerkerk heeft Thijssen-Schoute Thesis Award gewonnen voor zijn scriptie over de correspondentie van de achttiende-eeuwse dichter Elisabeth Koolaart-Hoofman.
Het bezoek van de Ierse ambassadeur Brendan Rogers was het startschot voor het jubileumjaar van de opleiding Keltische talen en cultuur, die honderd jaar bestaat.
Nadat ze vorig jaar al de facultaire prijs voor beste onderzoeksmasterscriptie in ontvangst mocht nemen, wint Veerle Dijkstra nu ook de Jan Brouwer Scriptieprijs.
Op donderdagmiddag 16 februari geven Antal van den Bosch en Dong Nguyen een lezing over de impact van de recente AI-ontwikkelingen op de taalkunde en de digital humanities.
Het Centre for Digital Humanities presenteert met trots haar nieuwe staf onderwijsrogramma van het voorjaar 2023. We bieden nu ook workshops op maat aan.
Veerle Dijkstra (RMA Religious Studies) mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar scriptie over hoe kerken tijdens corona gebruikmaakten van digitale media.
Via de case study 'Revoluties in Europa' laten we zien hoe we stap voor stap verschillende tekstcorpora doorzoeken met de tekst- en datamining applicatie I-Analyzer.
Het Centre for Digital Humanities (CDH) presenteert hierbij het nieuwe onderwijsprogramma van september tot december 2022 voor GW staf. Inschrijvingen zijn geopend.
Wat verwachten Engelse lezers van vertaalde literatuur? En hoe zit het met de Nederlanders? Professor Haidee Kotze en het DH Lab ontwikkelden de database DIOPTRA-L om dit te onderzoeken. Lees het interview met Kotze hier.
Creative Humanities Academy is een nieuw platform en netwerk binnen de faculteit Geesteswetenschappen dat samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers en makers stimuleert en mogelijk maakt.
U-Talent is van start gegaan met de Alfa-academie. Bij de Alfa-academie onderzoeken 5/6 vwo-leerlingen vragen op het gebied van taal, cultuur en geschiedenis.
U-Talent UP (University Pioneers) is weer van start. UP is speciaal bedoelt voor havo- en vwo-leerlingen, waarvan de ouders niet hebben gestudeerd aan een universiteit of hogeschool.
Kunnen mensen gelijke politieke macht hebben terwijl de economische ongelijkheid groeit? Sluit je aan bij de MOOC 'Inequality and democracy' en beslis zelf.
Verwacht geen dictee of toets over grammatica, maar avontuurlijke opdrachten die fijngevoeligheid voor de Nederlandse taal en literatuur vooronderstellen.
De universiteit Utrecht zal een Erasmus+ Strategic Partnership leiden gericht op internationalisering van geschiedenisonderwijs op universitair niveau.