Prof. dr. Bas van Bavel. Foto: Ed van Rijswijk
22 januari 2018
De kloof tussen arm en rijk groeit. Dat meldt Oxfam Novib in een rapport over rijkdom en armoede. Hoe komt dit? En hoe lossen we het op?
19 januari 2018
De docenten die genomineerd zijn voor de Docentenprijs en de prijs Docenttalent zijn bekend gemaakt.
© iStockphoto.com
19 januari 2018
Geef meer ruimte aan literatuur in taalonderwijs. De motivatie van leerlingen neemt toe als ze vaker in de klas vrij lezen, zegt Ewout van der Knaap in Trouw.
Gemeenteleden in een kerk in Lusaka die aan het bidden zijn tegen de machten van het kwaad. © Johanneke Kamps
19 januari 2018
15 januari promoveerde Johanneke Kamps op haar onderzoek naar satanisme in Zambia. In verschillende dagbladen en op de radio vertelde ze over haar onderzoek.