15 augustus 2017
Dit boek betoogt dat aanpassings- en innoveringsvermogen van cruciaal belang zijn voor het succes van inlichtingenorganisaties. Co-redactie door Eleni Braat.
4 augustus 2017
In een artikel in het gerenommeerde tijdschrift Anthropology Today laat Gertjan Plets zien hoe Rusland Syrisch erfgoed inzet voor geopolitieke doeleinden.
Sorteren Yana Alma: Op de sorteerfoto zie je van links naar rechts Yana, Faye, Lowie, Amber en Alma
4 augustus 2017
Een crowdfundingscampagne voor een veldwerkproject in Griekenland leverde een bedrag van €5.652,- op waarmee de studenten hun vondsten nader konden onderzoeken.
A demonstrator offers a flower to a military policeman on guard at the Pentagon during an anti-Vietnam War demonstration, October 1967. Source: Wikimedia Commons
4 augustus 2017
In Vrij Nederland is nu een bewerkte voorpublicatie te lezen van het hoofdstuk over 1967 uit Geert Buelens' boek 'De jaren zestig' (te verschijnen najaar 2017).
Ernst Hirsch Ballin. Bron: Wikimedia Commons/Mauritsvin
1 augustus 2017
De Volkskrant laat andersdenkenden met elkaar in gesprek gaan. Ditmaal Beatrice de Graaf in gesprek met voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin.
1 augustus 2017
Jewish Love Magic is een monografie door Ortal-Paz Saar, over bovennatuurlijke methoden die door Joden worden gebruikt om liefde, genade of haat te genereren.
Isoleercel. Bron: YouTube (still)
1 augustus 2017
De isoleercel is al sinds zijn introductie in de psychiatrie omstreden. Joost Vijselaar geeft zijn visie op de isoleercel in radioprogramma OVT (30 juli).
Bron: Wikimedia Commons
28 juli 2017
Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) biedt ruimte aan excellent academisch onderzoek naar alle aspecten van de vroegmoderne Lage Landen.
Dr. Sem de Maagt en Prof. dr. Ingrid Robeyns
28 juli 2017
In de DUB-rubriek 'Jonge honden, oude rotten' spreken startende en ervaren academici over hun vak. Ditmaal de beurt aan filosofen Ingrid Robeyns en Sem de Maagt
Vluchtelingen © iStockphoto.com/BalkansCat
28 juli 2017
In een blog voor het Vredespaleis vergelijkt Ugur Ümit Üngör Syrië en Irak met Timothy Snyder's theorie van de Europese 'bloodlands' tussen 1933 en 1945.
Veni-subsidie voor 7 pas gepromoveerde Utrechtse geesteswetenschappers
© iStockphoto.com/dejankrsmanovic
26 juli 2017
Religieuze gebouwen vertellen veel over de veranderende plaats van religie in Europa. Daan Beekers en Pooyan Tamimi Arab leverden bijdragen aan het boek.
A prosthetic toe from ancient Egypt, now in the Egyptian Museum in Cairo. Source: Wikimedia Commons/Jon Bodsworth
26 juli 2017
Leonard Rutgers besteedt in zijn column in Het Financieele Dagblad (8 juli) aandacht aan protheses uit het verre verleden.
19 juli 2017
Artikel in de Correspondent over de Ethische Data Assistent die is ontwikkeld door de Utrecht Data School.
13 juli 2017
Het project Moedertaal in NT2 is gehonoreerd binnen de route Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen van de Nationale Wetenschapsagenda
13 juli 2017
Het project Mediawijs door media maken is gehonoreerd binnen de route Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen van de Nationale Wetenschapsagenda.
© iStockphoto.com/faithiecannoise
12 juli 2017
Het Digital Humanities Lab bouwt aan een nieuwe online TDM-applicatie die gemakkelijker in gebruik is dan andere applicaties en meer flexibel.
© iStockphoto.com/skynesher
7 juli 2017
De nieuwe docentencursus NVT en Neerlandistiek: onderzoek en didactiek is ontwikkeld aan de Universiteit Utrecht.
Foto: Wikimedia Commons/Roy Lindman
4 juli 2017
Leonard Rutgers bespreekt in zijn column in het Financieele Dagblad de migratiegeschiedenis van de joodse gemeenschap in Engeland en Spanje.
Callixtus-catacombe, Rome. Foto: Leonard Rutgers
4 juli 2017
Vossen, valken en poema's laten zich regelmatig zien in Londen en New York. Maar dat is niet nieuw: Leonard Rutgers ontdekte in Romeinse catacomben een zwijn.