HUMmagazine - Onderzoeksnieuws

19 november 2018
Vorige week ontving Irmgard Fuchs het Walter Haug-Stipendium 2018 voor haar promotieonderzoek op het gebied van de Duitstalige middeleeuwse cultuur.
19 november 2018
Op 14 november was Pepijn Corduwener te gast bij Radio BNR om te praten over de Italiaanse regering, die weigert de begroting aan te passen.
15 november 2018
Op 9 november 2018 vertelt dr. Dan Hassler-Forest in een artikel van de NOS over de ruzie tussen Donald Trump en televisienetwerk CNN.
Spider-Man © iStockphoto.com/winhorse
15 november 2018
Vorige week overleed stripauteur Stan Lee (95). Dan Hassler-Forest sprak in verschillende media over Lee's nalatenschap.
15 november 2018
Birgit Meyer schreef een opiniestuk op NRC over het belang van discussie over de nadelen van 'open access' in de wetenschap.
Prof. Johan Schot. Source: Wikimedia
14 november 2018
Vanaf 1 januari 2019 zal Johan Schot werkzwaam zijn bij het Centre for Global Challenges als hoogleraar Global Comparative History.
13 november 2018
Hoe namen vrouwelijke schrijvers uit verschillende landen deel aan een bloeiende commerciële markt voor auteurs in het vroegmoderne Europa.
Het Gouden Kalf van het Nederlandse Film Festival © iStockphoto.com
12 november 2018
Op 7 november interviewde EenVandaag Marijke de Valck over filmfestivals in Nederland.
12 november 2018
Op 8 november interviewde Kennislink Marjolein van Egmond over haar promotieonderzoek naar de taal van afasiepatiënten.
12 november 2018
Op 8 november 2018 was Tessa van Charldorp te gast bij 'De Ochtend Show to go' van het Algemeen Dagblad om te spreken over ziekenhuiscommunicatie.
12 november 2018
Op 2 november verscheen een artikel op NRC.nl waarin dr. Leo Lousberg vertelt over zijn promotieonderzoek naar kwarttonen in Gregoriaanse muziek.
12 november 2018
Reformatorisch Dagblad bracht op 2 november verslag uit van een bijeenkomst over Europese samenwerking waarop dr. Trineke Palm sprak.
12 november 2018
In November verscheen 'Piety and Polyphony in Sixteenth-Century Holland. The Choirbooks of St Peter’s Church, Leiden', een boek van Eric Jas.
Bron: nl.ambafrance.org
9 november 2018
Lavéant wint de Descartes-Huygensprijs 2018 samen met de Franse kunstonderzoeker Marine Cotte.
Foto van B. Groote & Co, collectie Stadsarchief Amsterdam
9 november 2018
Beatrice de Graaf stelt dat koningin Wilhelmina een veel actievere rol heeft gespeeld bij de komst van de keizer dan altijd is aangenomen.
Bron: Wikimedia/John Warwick Brooke
8 november 2018
Op 2 november verscheen een column van Beatrice de Graaf op NRC.nl waarin ze pleit voor het herdenken van het doorgaande geweld na 1918.
8 november 2018
Op 4 november was Arthur Weststeijn te gast bij radioprogramma OVT om te praten over de Italiaanse film 'Loro'.
8 november 2018
Volgens Linda Duits is de verschuiving van leeftijd niet zo raar omdat jongeren er nu wat later aan toe zijn.
8 november 2018
Op 5 oktober is het boek 'Zullen we contact houden. Hoe we de geest uit ons wereldbeeld verwijderen' van Rob van Gerwen verschenen.
8 november 2018
Franca Wesseling licht haar onderzoek naar het gebruik van het woordje 'er' toe in een radio-interview.
Voetbalwedstrijd 1895 © iStockphoto.com
8 november 2018
Wim Zonneveld vertelt op Omroep West over de eerste voetbalwedstrijd in Nederland.