© iStockphoto.com/Man_Half-tube
20 oktober 2017
Leonard Rutgers vertelt in zijn column in het Financieele Dagblad (14 oktober) wat er allemaal te ontdekken valt op het gebied van genetica.
lab over luistertaal
12 oktober 2017
Een verslag van het DRONGO Talenfestival vanuit het departement Talen, Literatuur en Communicatie
© iStockphoto.com/peterhowell
11 oktober 2017
Het platform richt zich op maatschappelijke kwesties gerelateerd aan big data.
© iStockphoto.com/franckreporter
9 oktober 2017
Hoe kunnen sociolinguïstiek en stadsgeografie elkaar versterken? Jacomine Nortier en Irina van Aalst zochten het uit.
6 oktober 2017
In dit boek schetst Christian Lange een veelkleurig portret van Mohammed, de profeet van de islam, en geeft antwoord op een aantal prangende vragen.
21 september 2017
HEMA heeft bekendgemaakt geslachtsaanduidingen bij kinderkleding af te schaffen. Vijf wetenschappers praten mee over genderneutrale kleding.
Envelop met oude voedselbonnen
20 september 2017
Hoogleraar Financiële Geschiedenis Oscar Gelderblom gaat samen met NTR op zoek naar oude financiële documenten bij Nederlanders 'op zolder'.
18 september 2017
Het boek "Fout in de Koude Oorlog. Nederland in tweestrijd, 1945-1989' staat op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2017.
Bron: Wikimedia Commons/whatsthatpicture
15 september 2017
Sarah Dellmann schreef een artikel in het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over het educatieve aspect van toverlantaarns.
Prof. dr. Ann Rigney
15 september 2017
Op 15 september ontving professor Ann Rigney een eredoctoraat van de Universiteit van Aarhus in Denemarken.
Muurgedicht van Ingmar Heytze in de Dichterswijk in Utrecht.
15 september 2017
Kila van der Starre presenteert een onderzoeksrapport over poëzie in Nederland.
8 september 2017
Arnoud Visser, Nina Geerdink en Anna-Luna Post kregen een KNAW-subsidie toegekend voor het colloquium over reputatie in de vroegmoderne tijd.
8 september 2017
Dimitri Tokmetzis van De Correspondent vulde de vragenlijst van DEDA in om inzicht te krijgen in de ethiek van zijn onderzoek naar prostitutiedata.
4 september 2017
De activiteiten in het Johanna Westerdijkjaar worden georganiseerd door de universiteit i.s.m. diverse partijen, waaronder KNAW, het Westerdijk Instituut e.a.
© iStockphoto.com/peterhowell
1 september 2017
Ryad en Lange ontvingen een subsidie voor een KNAW colloquium over Digital Humanities en Cultural Analytics in onderzoek naar islam en Arabisch.
1 september 2017
Op 1 september zal Renger de Bruin starten met een omvangrijke studie naar de adel in de provincie Utrecht en de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht.
Nederlandse Nieuw-Guinea
1 september 2017
31 augustus verdedigde Bart Stol zijn proefschrift over de Nieuw-Guineakwestie in het Academiegebouw. NEMO Kennislink en het Nederlands Dagblad schreven erover.
Gezicht op het oude stadhuis van Utrecht, Jan Caspar Philips, naar Cornelis Pronk, 1756.  Bron: Rijksmuseum Amsterdam
1 september 2017
Tijdens de eerste Historicidagen (24-26 augustus) gingen Nederlandse historici van allerlei pluimage met elkaar in gesprek. Een terugblik met filmverslagen.
29 augustus 2017
Ingrid Robeyns is benoemd tot president van de Human Development and Capability Association (HDCA).
29 augustus 2017
Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf ging in gesprek met NPO Radio 1 over de Historicidagen 2017, die gehouden werden van 24-26 augustus in Utrecht.
29 augustus 2017
Elise van Nederveen Meerkerk is per 15 juni 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Comparative History of Households, Gender and Work aan de Radboud Universiteit