Mona Lisa - Leonardo da Vinci (1452–1519)  Bron: Wikimedia Commons/Musée du Louvre
29 mei 2017
In een interview met de Kennis van Nu stelt Da Vinci-kenner Kwakkelstein dat de ontdekkingen die the Guardian noemt al jaren bekend zijn.
© iStockphoto.com/Juanmonino
29 mei 2017
Het middelbaar onderwijs besteed te weinig tijd aan taalkunde, volgens Jan Don en Marjo van Koppen moet dit veranderen.
29 mei 2017
Op uitnodiging van De Wereld Draait Door gaf Beatrice de Graaf op 25 mei een college over spionage bij DWDD University.
Bron: chineseimpact.nl
23 mei 2017
N.a.v. zijn onderzoeksproject 'The Chinese Impact' en tentoonstelling Barbaren & Wijsgeren, sprak Thijs Weststeijn met het Haarlems Dagblad en NEMO Kennislink.
El Salvador  © iStockphoto.com/naruedom
22 mei 2017
Chris van den Borgh gaat onderzoek doen naar veiligheid ‘van onderaf’ in een verarmde en gewelddadige wijk in San Salvador (El Salvador).
Dr. Ugur Ümit Üngör. Foto Jussi Puikkonen/KNAW
22 mei 2017
Dr. Uğur Ümit Üngör is deze maand op twee internationale conferenties keynote spreker.
© iStockphoto.com/VLIET
19 mei 2017
Verslag Studium Generale-lezing door Gloria Wekker over de sporen van vierhonderd jaar kolonialisme in Nederland en witte onschuld.
Dr. Linda Duits
19 mei 2017
College van Linda Duits aan de Universiteit van Nederland over stereotypen man en vrouw. Wat gebeurt er wanneer je niet aan het stereotype beeld voldoet?
© iStockphoto.com/petek arici
17 mei 2017
Het partnerschap tussen het Van Gogh Museum en oliemaatschappij Shell is kwaadaardig, vinden klimaatactivisten
15 mei 2017
De stimuleringsprijs, ingesteld door de Gemeente Utrecht, wordt iedere twee jaar toegekend aan beloftevolle Utrechtse schrijvers.
12 mei 2017
Op 16 maart vond de internationale conferentie 'Information & power in history' plaats. Historici.nl publiceerde een verslag van dit inspirerende congres.
Prof. dr. Michael Burke
12 mei 2017
Michael Burke is redacteur van het vier-delige boek 'Stylistics', waarin de belangrijkste ontwikkelingen en verworvenheden in de stilistiek uiteengezet worden.
© iStockphoto.com/Savushkin
12 mei 2017
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Ethiek Instituut en het Global Health Law Groningen Onderzoekscentrum
12 mei 2017
Een etnografie van het gebruik van online platforms en applicaties door tweede generatie Iraans-Amerikanen in Los Angeles
Prof. Dorita Hannah
12 mei 2017
Dorita Hannah werkt als onderzoek en designer aan de Universiteit van Tasmanië en is visiting fellow bij het Centre for the Humanities
Hayat Ahlili MA
11 mei 2017
Hayat Ahlili blogt over haar onderzoek naar een middeleeuwse moslimgeleerde
Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Ed van Rijswijk
10 mei 2017
Beatrice de Graaf is gekozen als nieuwe lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappers (KNAW).
© iStockphoto.com/sharpner
9 mei 2017
Beatrice de Graaf reageert in het Eindhovens Dagblad (3 mei) op de aanhouding die vorige week gedaan werd van een Brabantse terrorismeverdachte.
Triomf van de dood (circa 1562) - Pieter Bruegel de Oude. Bron: Wikimedia Commons
9 mei 2017
Walter Scheidel stelt dat afname van ongelijkheid alleen na massaal geweld komt. Jan Luiten van Zanden geeft zijn visie op Scheidels these in het NRC (5 mei).
© iStockphoto.com/hdagli
8 mei 2017
De landelijke onderzoekschool OIKOS krijgt 18,8 miljoen euro van NWO om onderzoek te doen naar succesvolle innovatie.
8 mei 2017
Het onderzoeksprogramma SCOOP ontvangt 18,8 miljoen subsidie in het kader van het prestigieuze NWO-zwaartekracht programma.
4 mei 2017
Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research lanceren het Centre for Sustainable Animal Stewardship op 9 mei.
3 mei 2017
Het boek 'Fout in de Koude Oorlog - Nederland in tweestrijd 1945-1989' van Martin Bossenbroek staat op de shortlist voor de Brusseprijs.