HUMmagazine - Nieuws

24 juni 2019
Eric Ottenheijm vertelt in het Reformatorisch Dagblad over zijn onderzoek naar de parabels van Jezus en rabbijnen uit het vroege jodendom.
Ku Klux Klan members / family
24 juni 2019
Rachel Gillett legt op 'History Today' uit waarom de rol van vrouwen in de Ku Klux Klan zo vaak ten onrechte is genegeerd.
24 juni 2019
Twee projecten zullen aan de Universiteit Utrecht starten met subsidie uit het NWO programma Promoties in de geesteswetenschappen.
24 juni 2019
Aan de master Professioneel Vertalen is het lidmaatschap van het prestigieuze netwerk European Masters in Translation (EMT) toegekend.
Teksten in beweging.  Over vertaling, vertalers en literatuur
24 juni 2019
De feestbundel markeert het afscheid van Ton Naaijkens als hoogleraar Duitse letterkunde alsmede Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht.
Prof. dr. Bas van Bavel.
21 juni 2019
Economisch historicus prof. dr. Bas van Bavel krijgt een NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland.
Meisje met telefoon in de klas
20 juni 2019
In het nieuwe nummer van Levende Talen Magazine schreven Jeroen Dera en Kila van der Starre over het gebruik van Instagrampoëzie in het voortgezet onderwijs.
Moon landing (Neil Armstrong, 1969)
20 juni 2019
Afgelopen week promoveerde Rutger van der Hoeven op zijn onderzoek naar het mondiaal visueel geheugen.
© iStockphoto.com/stockstudioX
20 juni 2019
Marcus Düwell spreek zich uit over de vraag of we morele plichten hebben ten opzichte van toekomstige generaties om iets aan klimaatverandering te doen.
Het Stedelijk Museum Amsterdam
20 juni 2019
Afgelopen week verscheen 'Towards a Museum of Mutuality', een speciale editie van het wetenschappelijk tijdschrift Stedelijk Studies.
20 juni 2019
Afgelopen week verscheen een interview met Mirko Schaefer in Lokaal, het magazine van de Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten.
20 juni 2019
Vandaag presenteerden de Universiteit Utrecht en Rabobank een update over de Brede Welvaartsindicator (BWI) 2019.
Raising the US flag on Iwo Jima (Joe Rosenthal, 1945)
17 juni 2019
Rutger van der Hoeven promoveert op onderzoek naar iconische historische foto’s.
French conquest of Constantine 1837 (Algeria) by Horace Vernet (1789-1863). Source: Wikimedia
17 juni 2019
Voor zijn paper 'No Security, Except in Destruction: Transnational Threats, International Anxieties and the French Invasion of Algiers'.
17 juni 2019
Het eerste boek uit de nieuwe Routledge serie ‘Knowledge Societies in History’ zal in augustus verschijnen.
17 juni 2019
Deze zomer verschijnt dit nieuwe boek van Sven Dupré bij Brepols Publishers.
17 juni 2019
zij sprak in het Financieel Dagblad over de formules die verzekering hanteren bij het berekenen van een premie.
Avin Ghedri en minister Ingrid van Engelshoven
17 juni 2019
Awards voor buitengewone studieprestaties en maatschappelijke betrokkenheid
17 juni 2019
Gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig’ maakt Lies Steppe vier uitzendingen met Geert Buelens rondom de muziek die een cruciale rol speelde in de jaren zestig.
Demonstratie vrouwenkiesrecht Amsterdam 1913
17 juni 2019
Tine De Moor sprak op NRC.nl over de herziening van de historische Canon van Nederland
Wilhelmus van Nassouwen
11 juni 2019
Wie kan nog nauwkeuriger en betrouwbaarder voorspellen wie de auteur van het Wilhelmus geweest is?
Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
10 juni 2019
Op 19 maart publiceerde uitgeverij Brill 'The Banishment of Beverland', geschreven door Karen Hollewand.
Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
10 juni 2019
Utrecht Data School is een onderzoeks- en onderwijsplatform binnen de geesteswetenschappen bij de Universiteit Utrecht.
Marit Berends
6 juni 2019
Op 3 juni won UU-alumna Marit Berends de titel Jong Historicus van het Jaar 2019.
6 juni 2019
In juni verschijnt het boek 'My Mother's Mother's Mother' bij Leiden University Press.
6 juni 2019
Op 24 april verscheen het boek 'The Wise Merchant', dat als eerste een Engelse vertaling biedt van Caspar Barlaeus' 'Mercator sapiens'.
3 juni 2019
Rutger van der Hoeven schreef in De Groene Amsterdammer over het mondiaal visueel geheugen.
Laan en spoorbaan in Gizeh gezien richting piramides, anoniem, ca. 1895 - in of voor 1905
3 juni 2019
Wat heeft het conflict over Huawei te maken met de aanleg van een spoorlijn in 19de-eeuws Egypte?
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.
Energy transition
3 juni 2019
Het Center streeft naar een goed begrip van wat een eerlijke energietransitie in een internationale context inhoudt.
3 juni 2019
Op 6 juni wordt het boek van David Onnekink en Gijs Rommelse uitgegeven door Cambridge University Press.
3 juni 2019
Dan Hassler-Forest sprak bij het programme 'De publieke tribune' over het publieke debat.
Women, Work and Colonialism in the Netherlands and Java
3 juni 2019
Het boek van Elise van Nederveen Meerkerk is onlangs verschenen bij uitgeverij Palgrave Macmillan.
Bas van Setten / DUIC.nl
31 mei 2019
In het weekend van 10 tot 12 mei namen verschillende studenten deel aan de Bellingcat Bootcamp.