19 juli 2017
Artikel in de Correspondent over de Ethische Data Assistent die is ontwikkeld door de Utrecht Data School.
A detail of the Nile mosaic of Palestrina, showing Ptolemaic Egypt. Source: Wikimedia Commons
17 juli 2017
The Birdcage of the Muses is geschreven door dr. Rolf Strootman.
13 juli 2017
Het project Moedertaal in NT2 is gehonoreerd binnen de route Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen van de Nationale Wetenschapsagenda
13 juli 2017
Het project Mediawijs door media maken is gehonoreerd binnen de route Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen van de Nationale Wetenschapsagenda.
© iStockphoto.com/faithiecannoise
12 juli 2017
Het Digital Humanities Lab bouwt aan een nieuwe online TDM-applicatie die gemakkelijker in gebruik is dan andere applicaties en meer flexibel.
© iStockphoto.com/skynesher
7 juli 2017
De nieuwe docentencursus NVT en Neerlandistiek: onderzoek en didactiek is ontwikkeld aan de Universiteit Utrecht.
Rome © iStockphoto.com/MasterLu
7 juli 2017
Dr. Asker Pelgrom wordt benoemd als hoofd van de Geschiedenisafdeling van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome.
© iStockphoto.com/aldomurillo
7 juli 2017
De centrale vraag binnen JOIN is hoe wij uitsluiting voorkomen en zinvolle deelname van alle jongeren aan de samenleving versterken.
Foto: Wikimedia Commons/Roy Lindman
4 juli 2017
Leonard Rutgers bespreekt in zijn column in het Financieele Dagblad de migratiegeschiedenis van de joodse gemeenschap in Engeland en Spanje.
Callixtus-catacombe, Rome. Foto: Leonard Rutgers
4 juli 2017
Vossen, valken en poema's laten zich regelmatig zien in Londen en New York. Maar dat is niet nieuw: Leonard Rutgers ontdekte in Romeinse catacomben een zwijn.
© iStockphoto.com/anckreporter
4 juli 2017
Arend Jan Boekestijn gaat samen met Rob de Wijk een zesdelige tv-serie maken over internationale betrekkingen: 'Weg van de Wereld'. Trouw interviewt de makers.
30 juni 2017
NEMO Kennislink interviewde de pas gepromoveerde Nike Stam over haar promotieonderzoek naar tweetalige, Ierse monniken.
Prof. dr. Bas van Bavel. Foto: Ed van Rijswijk
30 juni 2017
Het CPB en de DNB vinden dat de lonen omhoog moeten. Bas van Bavel legt in het Financieele Dagblad (26 juni) uit waarom hij sceptisch is over loonstijging.
30 juni 2017
VIEW Journal of European Television History and Culture is geheel vernieuwd en viert een vijfjarig bestaan.
LEELU
30 juni 2017
Het ERASMUS+-project Lehrkompetenzentwicklung für Extensiven Leseunterricht heeft een catalogus met Duitse boeken ontwikkeld.
Een beroemde prent. Terwijl de mensen sterven (linksonder) trachten anderen Londen te ontvluchten (rechts), maar de dood (midden) volgt hen. De vluchtelingen zijn dan ook niet welkom in andere steden (uiterst rechts).
30 juni 2017
DUB bezoekt de werkplek van Joris Roosen, promovendus bij de onderzoeksgroep Economische en sociale geschiedenis.
30 juni 2017
Van 10 tot 14 juli 2017 verzamelen wetenschappers en mensen uit de praktijk zich in Utrecht tijdens 'the XVI Biennial IASC-Conference: Practicing the Commons'.
30 juni 2017
Drie aankomende Utrechtse onderzoekers gaan de komende tijd met financiering uit het programma Promoties in de geesteswetenschappen onderzoek verrichten.
29 juni 2017
Voormalig bondskanselier van Duitsland (van 1982-1998) Helmut Kohl overleed op 16 juni. Christian Wicke sprak over hem met de BBC in het programma 'Last Words'.
29 juni 2017
"Concessies zijn de olie van het wetenschapsbedrijf", stelt Beatrice de Graaf in haar NRC-column over de vele ballen die de wetenschapper hoog moet houden.
Bron: Wikimedia Commons/Koninklijke Bibliotheek
29 juni 2017
Sophie Reinders promoveerde dinsdag 13 juni cum laude, de handelseditie van haar proefschrift verscheen en haar promotieonderzoek was meermaals in de media.
27 juni 2017
In 'Oudheid als ambitie' beschrijven Karl Enenkel & Koen Ottenheym hoe het verleden door vorsten, staten en steden in vroegmodern Europa werd gebruikt.
27 juni 2017
Burgemeester Jan van Zanen heeft namens Utrecht de aanvraag voor Unesco City of Literature ingediend. De bekendmaking is eind 2017.
1-Delaram Ashtari, 2-Moozhan Shakeri, 3-Gabriele Ferri, 4-Sjors Martens
23 juni 2017
Een verslag van het Participatory Urban Interfaces-congres over technologie en stadsdesign dat 14 juni plaatsvond in Utrecht.