HUMmagazine - Nieuws

Wilhelmus van Nassouwen
11 juni 2019
Wie kan nog nauwkeuriger en betrouwbaarder voorspellen wie de auteur van het Wilhelmus geweest is?
Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
10 juni 2019
Op 19 maart publiceerde uitgeverij Brill 'The Banishment of Beverland', geschreven door Karen Hollewand.
Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
10 juni 2019
Utrecht Data School is een onderzoeks- en onderwijsplatform binnen de geesteswetenschappen bij de Universiteit Utrecht.
Marit Berends
6 juni 2019
Op 3 juni won UU-alumna Marit Berends de titel Jong Historicus van het Jaar 2019.
6 juni 2019
In juni verschijnt het boek 'My Mother's Mother's Mother' bij Leiden University Press.
6 juni 2019
Op 24 april verscheen het boek 'The Wise Merchant', dat als eerste een Engelse vertaling biedt van Caspar Barlaeus' 'Mercator sapiens'.
3 juni 2019
Rutger van der Hoeven schreef in De Groene Amsterdammer over het mondiaal visueel geheugen.
Laan en spoorbaan in Gizeh gezien richting piramides, anoniem, ca. 1895 - in of voor 1905
3 juni 2019
Wat heeft het conflict over Huawei te maken met de aanleg van een spoorlijn in 19de-eeuws Egypte?
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.
Energy transition
3 juni 2019
Het Center streeft naar een goed begrip van wat een eerlijke energietransitie in een internationale context inhoudt.
3 juni 2019
Op 6 juni wordt het boek van David Onnekink en Gijs Rommelse uitgegeven door Cambridge University Press.
3 juni 2019
Dan Hassler-Forest sprak bij het programme 'De publieke tribune' over het publieke debat.
Women, Work and Colonialism in the Netherlands and Java
3 juni 2019
Het boek van Elise van Nederveen Meerkerk is onlangs verschenen bij uitgeverij Palgrave Macmillan.
Bas van Setten / DUIC.nl
31 mei 2019
In het weekend van 10 tot 12 mei namen verschillende studenten deel aan de Bellingcat Bootcamp.
© iStockphoto.com/ricochet64
31 mei 2019
Op 21 mei organiseerde de Future of Citizen-based Initiatives (FOCI) Hub een discussieavond (pop-up event) rondom de Gele Hesjes.
De Canon van Nederland wordt aangevuld met „schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis”
29 mei 2019
James Kennedy is vandaag benoemd tot voorzitter van de onafhankelijke commissie die de Canon van Nederland gaat herijken
J.J.R. Tolkien (1892-1973)
29 mei 2019
We spraken met Frank Brandsma en Dan Hassler-Forest over de film, en over het leven en werk van Tolkien.
Vlag Universiteit Utrecht
27 mei 2019
De Universiteit Utrecht heeft vier zogeheten focusgebieden aangewezen waarin in totaal €1,6 miljoen wordt geïnvesteerd.
27 mei 2019
De conclusie in het rapport is dat er nog veel ruimte is voor verbetering met betrekking tot het afbeelden van niet-dominante groepen .
Studie van het hoofd van een krijgsman in profiel, ca. 1504-05  Rood krijt op lichtroze geprepareerd papier door Leonardo da Vinci, Boedapest, Szépmüvészeti Múzeum
27 mei 2019
Michael Kwakkelstein sprak bij 'NPO Radio 1' over de nieuwe tentoonstelling over Leonardo Da Vinci in het Buckingham Palace.
AIVD in Zoetermeer © iStockphoto.com/Sander Meertins
27 mei 2019
Beatrice de Graaf sprak op 'NOS.nl' over Syriëganger Abdelaziz A., informant van de AIVD.
24 mei 2019
Tine de Moor vertelt in Trouw over de kracht die uitgaat van burgerinitiatieven op het gebied van duurzaamheid.