Gemeenteleden in een kerk in Lusaka die aan het bidden zijn tegen de machten van het kwaad. © Johanneke Kamps
19 januari 2018
15 januari promoveerde Johanneke Kamps op haar onderzoek naar satanisme in Zambia. In verschillende dagbladen en op de radio vertelde ze over haar onderzoek.
© iStockphoto.com/gilaxia
17 januari 2018
Nu digitalisering doordringt tot in de haarvaten van onze maatschappij, krijgt het werk van programmeurs steeds meer ethische aspecten.
Cast "The Greatest Showman" © 20th Century Fox
16 januari 2018
Nathanje Dijkstra bespreekt in radioshow OVT hoe de 'ongewone medemens' in de musicalfilm 'The Greatest Showman' geportretteerd wordt.
12 januari 2018
In dit boek biedt Cécile de Morrée een nieuw perspectief op de verhoudingen tussen profaan en religieus in de laatmiddeleeuwse liedcultuur.
11 januari 2018
Satanisten zouden in Zambia dood en ongeluk verspreiden, getuige de vele verhalen die daarover circuleren. Johanneke Kamps onderzocht deze verhalen en vertelt.
© iStockphoto.com/chombosan
10 januari 2018
Hoe komen ontwikkelingen omtrent de slimme stad en het internet der dingen op een verantwoordelijke wijze tot stand?
Prof. dr. Bas van Bavel. Foto: Ed van Rijswijk
10 januari 2018
Het is een sprookje dat onze markteconomie een onmisbare voorwaarde voor welvaart en rechtsstaat is.
boy playing with toy car
9 januari 2018
Onze online cursus 'Understanding child development – from Synapse to Society' begint weer op 5 februari. Schrijf je nu in!
8 januari 2018
Het onderzoek verbindt het onderzoek voor de creatieve industrie met Digital Humanities-onderzoek en grootschalige digitale infrastructuren.
22 december 2017
Dat zitten het nieuwe roken is, wordt nu ook bewezen door een studie naar menselijke botresten door de eeuwen heen, vertelt Leonard Rutgers in het FD.
22 december 2017
Columbus en Vasco da Gama zijn misschien de bekendste zeevaarders, maar zeker niet de eerste. Een geschiedenislesje zeevaart in de column van Leonard Rutgers.
19 december 2017
"Ancient Models in the Early Modern Republican Imagination" approaches the early modern republican political imagination from a fresh perspective.
Pieter van Foreest (1521-1597)
19 december 2017
Broere onderzocht uniek bronnenmateriaal van de psychiatrische instelling Magelang op Java, Indonesië in de periode 1923-1942.
19 december 2017
Feestende koorzangers in de kerk vieren? Een kind dat de mis zegt? Dit kan toch niet… En toch gebeurde het in de middeleeuwen in de decembermaand.
© iStockphoto.com/Lefteris_
15 december 2017
Sieraden bleken in 1450 v.C. niet alleen aan vrouwen voorbehouden, blijkt uit een grafopgraving op de Peloponnesos. Leonard Rutgers vertelt erover in het FD.
Prof. dr. Eggo Müller. Bron: YouTube (still)
15 december 2017
Eggo Mueller ontvangt de EU-subsidie uit het Horizon 2020-programma voor zijn onderzoeksproject naar de online circulatie van audiovisueel erfgoed.
© iStockphoto.com/omgimages
15 december 2017
Burgers helpen steeds vaker mee met wetenschappelijk onderzoek. Tine De Moor vindt dat niet meer dan normaal: de wetenschap gebruikt immers belastinggeld.