HUMmagazine - Nieuws

19 juni 2018
Twee studenten maakten voor VPRO Tegenlicht een podcast over de universiteit van de toekomst, met Iris van der Tuin en Bert van der Zwaan.
15 juni 2018
Speciale editie van PhiloSOPHIA: A Journal of Continental Feminism 8.1 (2018), door gastredacteuren Birgit Kaiser en Kathrin Thiele.
Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats
15 juni 2018
De Stevinpremie van 2,5 miljoen euro is persoonsgericht en heeft tot doel om kennisbenutting te stimuleren en te waarderen.
15 juni 2018
De studenten haalden het nieuws met een kritische interventie in de publieke ruimte in Overvecht waarmee ze protesteerden tegen het slopen van oude gebouwen.
15 juni 2018
In de Movies & Science-serie benaderen we authenticiteit vanuit drie invalshoeken: kunst, natuur en voedsel. Door Studium Generale en Centre for the Humanities.
14 juni 2018
De heidense Friese leider Redbad nam het op tegen het machtige Frankische rijk en de groeiende invloed van het christendom.
14 juni 2018
In het boek "Voor wie is de erfenis?" pleiten onder meer Janneke Plantenga en Ingrid Robeyns dringend voor een erfbelasting die beter past bij onze tijd.
13 juni 2018
Deze Ethische Annotatie gaat in op politieke achtergronden, tegenstellingen en knelpunten in het debat over een ‘Voltooid-Leven’-Wet.
12 juni 2018
The New Jerusalem is een lang prozagedicht door punklegende Patti Smith. De gedichten in deze tweetalige uitgave zijn vertaald door Onno Kosters.
11 juni 2018
Utrechtse geesteswetenschappers Rick Nouwen, Frank Kessler en Bart Besamusca kregen in de Vrije competitie van NWO een onderzoeksbeurs toegekend.
8 juni 2018
Het Centre for the Humanities is een samenwerkingsverband aangegaan met het Gregorius, waarbij ruim dertig wetenschappers een gastles gaan geven.
4 juni 2018
Het Time Machine FET Flagship CSA-voorstel van Frédéric Kaplan, waaraan ook het Descartes Centre meeschreef, mag door naar de tweede ronde.
Dr. Liesbeth van de Grift. Foto: Ed van Rijswijk
31 mei 2018
Van de Grift gaat onderzoeken in hoeverre consumentenorganisaties hebben bijgedragen aan een grotere burgerparticipatie binnen de EU.
31 mei 2018
De bundel onderzoekt de rol van de nieuwsmedia in het communiceren en bekritiseren van economische en sociale bezuinigingsmaatregelen in Europa sinds 2010.
31 mei 2018
Hoe de media medeplichtig zijn geweest aan het in stand houden van het vrijemarktkapitalisme.
Prof. dr. Oscar Gelderblom. Bron: YouTube (still)
29 mei 2018
Het JLEO is een vooraanstaand tijdschrift op het vakgebied van Recht en Economie.
29 mei 2018
Iva Vukusic won de ASN Award voor haar paper 'Paramilitary Violence in the Former Yugoslavia: Insights from War Crimes Trials'.
28 mei 2018
NOS, BNR Nieuwsradio en het Parool spraken met historicus Pepijn Corduwener over de politieke impasse in Italië.
Young connected migrants
28 mei 2018
NWO organiseert op 2 juni 2018 een informatiemiddag over Vluchtelingen in de wetenschap in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.
© iStockphoto.com/deimagine
28 mei 2018
Hoe is het gesteld met de kwaliteit van onze eindexamens? Vakdidacticus Hans Wessels: “Examens maken en beoordelen is een zorgvuldig proces.”
Neil ten Kortenaar
25 mei 2018
Professor Neil ten Kortenaar, University of Toronto, zal KNAW Visiting Professor zijn aan de afdeling Literatuurwetenschap in het academisch jaar 2018-2019.
25 mei 2018
Geert Buelens debatteerde zes uur lang over de erfenis van de jaren 60 met o.a. Tom Lanoye, Stephanie Archangel, Melat Gebeyaw Nigussie en Geerten Waling.