Envelop met oude voedselbonnen
20 september 2017
Hoogleraar Financiële Geschiedenis Oscar Gelderblom gaat samen met NTR op zoek naar oude financiële documenten bij Nederlanders 'op zolder'.
19 september 2017
In "Shakespeare Forever! Leven en mythe, werk en erfenis" schrijft Ton Hoenselaars op aanstekelijke wijze over een van de grootste auteurs ter wereld.
18 september 2017
Het boek "Fout in de Koude Oorlog. Nederland in tweestrijd, 1945-1989' staat op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2017.
Bron: Wikimedia Commons/whatsthatpicture
15 september 2017
Sarah Dellmann schreef een artikel in het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over het educatieve aspect van toverlantaarns.
Prof. dr. Ann Rigney
15 september 2017
Op 15 september ontving professor Ann Rigney een eredoctoraat van de Universiteit van Aarhus in Denemarken.
Muurgedicht van Ingmar Heytze in de Dichterswijk in Utrecht.
15 september 2017
Kila van der Starre presenteert een onderzoeksrapport over poëzie in Nederland.
11 september 2017
De debuutbundel van Laurens Ham heet "Mijn grote schuld".
8 september 2017
Arnoud Visser, Nina Geerdink en Anna-Luna Post kregen een KNAW-subsidie toegekend voor het colloquium over reputatie in de vroegmoderne tijd.
8 september 2017
Dimitri Tokmetzis van De Correspondent vulde de vragenlijst van DEDA in om inzicht te krijgen in de ethiek van zijn onderzoek naar prostitutiedata.
6 september 2017
Sonja de Leeuw (Media en Cultuurwetenschap) is gekozen als nieuw lid van de Academia Europaea (de Europese KNAW).
Kay Boers en Maud Groenendijk
5 september 2017
Kay Boers en Maud Groenendijk hebben dit jaar de scriptieprijzen gewonnen van de faculteit Geesteswetenschappen.
5 september 2017
Leonard Rutgers en Ortal-Paz Saar hebben een beurs gekregen van de de Rothschild Stichting.
4 september 2017
De activiteiten in het Johanna Westerdijkjaar worden georganiseerd door de universiteit i.s.m. diverse partijen, waaronder KNAW, het Westerdijk Instituut e.a.
© iStockphoto.com/peterhowell
1 september 2017
Ryad en Lange ontvingen een subsidie voor een KNAW colloquium over Digital Humanities en Cultural Analytics in onderzoek naar islam en Arabisch.
1 september 2017
Op 1 september zal Renger de Bruin starten met een omvangrijke studie naar de adel in de provincie Utrecht en de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht.
Nederlandse Nieuw-Guinea
1 september 2017
31 augustus verdedigde Bart Stol zijn proefschrift over de Nieuw-Guineakwestie in het Academiegebouw. NEMO Kennislink en het Nederlands Dagblad schreven erover.
Gezicht op het oude stadhuis van Utrecht, Jan Caspar Philips, naar Cornelis Pronk, 1756.  Bron: Rijksmuseum Amsterdam
1 september 2017
Tijdens de eerste Historicidagen (24-26 augustus) gingen Nederlandse historici van allerlei pluimage met elkaar in gesprek. Een terugblik met filmverslagen.
31 augustus 2017
Dr. Marjo van Koppen is per 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Variatie linguïstiek aan de faculteit Geesteswetenschappen.
boy playing with toy car
30 augustus 2017
Onze online cursus 'Understanding child development – from Synapse to Society' begint weer op 25 september. Schrijf je nu in!
29 augustus 2017
Ingrid Robeyns is benoemd tot president van de Human Development and Capability Association (HDCA).
29 augustus 2017
Het boek van Martine Veldhuizen is verschenen in de serie Utrecht Studies in Medieval Literacy (USML 36)
29 augustus 2017
Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf ging in gesprek met NPO Radio 1 over de Historicidagen 2017, die gehouden werden van 24-26 augustus in Utrecht.
29 augustus 2017
Elise van Nederveen Meerkerk is per 15 juni 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Comparative History of Households, Gender and Work aan de Radboud Universiteit