Rote Armee Fraktion (RAF)
17 november 2017
Al een tijd wordt er gezocht naar drie voortvluchtige leden van de RAF, ook in Nederland. Jacco Pekelder werd erover geïnterviewd door Duitse radiozender NDR.
horrorclown
15 november 2017
Mediawetenschapper Dan Hassler-Forest houdt wel van horror en vertelt waarom griezelen voor velen onweerstaanbaar is.
14 november 2017
Sommige dieren gebruiken elementen van taal die ons iets kunnen leren over onszelf, vertelt Johan Bolhuis.
13 november 2017
De gratis colleges gaan over hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur in de middeleeuwen en zijn gericht op een breed publiek.
10 november 2017
Dit boek onderzoekt hoe het Europese platteland opkwam als een belangrijke plaats van lokaal, nationaal en internationaal bestuur.
Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats
9 november 2017
Beatrice de Graaf ontvangt een een eredoctoraat van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU).
3 november 2017
Scientias interviewde Jan Broersen over kunstmatige intelligentie. Wat is het precies, en moeten we ernaar uitzien of ervoor vrezen?
1 november 2017
Met bijdragen van onder meer de Utrechtse onderzoekers Birgit M. Kaiser, Kathrin Thiele en Ann Rigney.
1 november 2017
Onder redactie van Dirk van Miert, Henk Nellen, Piet Steenbakkers en Jetze Touber.
1 november 2017
De Universiteit Utrecht heeft de onderzoekers Annelien Bredenoord, Beatrice de Graaf, Jelle Reumer en Joop Schippers genomineerd voor de UU-Publiprijs 2017.
1 november 2017
Utrecht is door UNESCO benoemd tot ‘City of Literature’ en daarmee de eerste Nederlandse stad met deze prestigieuze titel.
30 oktober 2017
Met de prijs wil het NiNsee de herkenning van zwart talent en helden en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving onder de aandacht brengen.
30 oktober 2017
Joas Wagemakers wint dit jaar de British-Kuwait Friendship Society Prize voor het beste boek in Midden-Oostenstudies in 2016.
27 oktober 2017
Dit boek verkent sociale, ruimtelijke en materiële aspecten van de geschiedenis van het boek in vroegmodern Europa. Onder co-redactie van Jeroen Salman.
Spelevarende randstedelingen in Giethoorn
27 oktober 2017
De economische groei uit zich nog steeds niet in een gelijkwaardige stijging van brede welvaart voor Nederlandse huishoudens.
25 oktober 2017
Onder supervisie van hoogleraar Rosemarie Buikema hebben Utrechtse onderzoekers het achtergrond onderzoek voor het rapport "Beperkt Zicht" uitgevoerd.
20 oktober 2017
Door zelf media te maken, leer je het proces beter te doorzien. Koen Leurs en Sanne Sprenger over project 'Mediawijs door media maken' voor migrantenjongeren.
© iStockphoto.com/Man_Half-tube
20 oktober 2017
Leonard Rutgers vertelt in zijn column in het Financieele Dagblad (14 oktober) wat er allemaal te ontdekken valt op het gebied van genetica.
20 oktober 2017
Dit boek is een van de eerste kritische studies naar Star Wars, met essays van een breed scala aan wetenschappers. Onder co-redactie van Dan Hassler-Forest.
13 oktober 2017
Tijdens Webinar Week (23 tot en met 26 oktober 2017) zijn er twee webinars over masterprogramma's in de geesteswetenschappen.
lab over luistertaal
12 oktober 2017
Een verslag van het DRONGO Talenfestival vanuit het departement Talen, Literatuur en Communicatie
11 oktober 2017
The Utrecht Center for Game Research heeft een speciaal tijdschrift uitgegeven.
© iStockphoto.com/peterhowell
11 oktober 2017
Het platform richt zich op maatschappelijke kwesties gerelateerd aan big data.
boy playing with toy car
9 oktober 2017
Onze online cursus 'Understanding child development – from Synapse to Society' begint weer op 20 november. Schrijf je nu in!