HUMmagazine - Nieuws

20 mei 2019
Rosemarie Buikema sprak op NOS.nl over mannen in de geschiedenis die om verschillende redenen erkenning kregen die aan een vrouw toebehoort.
© iStockphoto.com/erhui1979
20 mei 2019
Sem de Maagt wint de Legatum Stolpianum prijs voor zijn proefschrift over de rechtvaardiging van morele uitspraken.
Dr. Miranda Jansen
20 mei 2019
Miranda Jansen wordt per 1 september 2019 benoemd tot directeur van de faculteit Geesteswetenschappen.
20 mei 2019
Emile Wennekes voorspelt in het Parool naar wat voor muziek we over vijftig jaar luisteren.
Prof. dr. José van Dijck. Foto: Ed van Rijswijk
20 mei 2019
Op 24 mei 2019 ontvangt prof. dr. José van Dijck een eredoctoraat van de Universiteit van Lund, op voordracht van de Faculty of Engineering.
© iStockphoto.com/Pekic
16 mei 2019
Op dinsdag 14 mei was René de Glas naar aanleiding van de Week van de Game te gast bij NPO Radio 1 om te spreken over gaming.
16 mei 2019
Afgelopen maand verscheen het boek 'America and Romania in the Cold War: A Differentiated Détente, 1969-80' van Paschalis Pechlivanis bij Routledge.
14 mei 2019
Dit boek richt zich op ambulante performances en performatieve installaties.
14 mei 2019
Thinking Through Theatre and Performance presenteert een gedurfde en vernieuwende benadering van de studie van theater en performance.
14 mei 2019
Utrechtse onderzoekers dragen bij aan dossier 'Meten van Welvaart' van Economisch Statistische Berichten.
13 mei 2019
Bob de Graaff sprak in de Groene Amsterdammer over het referendum over de sleepwet.
Prof. dr. Hans van de Velde. Foto: Jacob van Essen
13 mei 2019
Hans Van de Velde is per 1 mei 2019 voor 1 dag per week benoemd tot hoogleraar ‘Sociolinguïstiek, met bijzondere aandacht voor de taalsituatie in Fryslân’.
Prof. dr. Jaap Verheul
13 mei 2019
Jaap Verheul is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Trans-Atlantische Betrekkingen aan de Radboud Universiteit.
9 mei 2019
Ingrid Robeyns schreef een essay, getiteld 'For a EU-wide tax on air travel to fight climate change', voor het Twelve Stars-project.
Amman Jordanië © iStockphoto.com
9 mei 2019
Op 7 mei 2019 was Joas Wagemakers te gast bij Bureau Buitenland om te spreken over de recente stappen van Jordanië op het wereldtoneel.
9 mei 2019
Een gesprek met Mariëtte van den Hoven en Catrin Finkenauer over Three Identical Strangers en ethiek binnen de wetenschap.
9 mei 2019
Ingrid Robeyns toont in een essay in Trouw de noodzaak grote rijkdom en klimaatethiek te verzoenen.
Asmahan Mahmoud en Elaheh (Ella) Akin
6 mei 2019
InclUUsion stelt vluchtelingen in staat te studeren aan de Universiteit Utrecht, maar wat moet je doen als je de reiskosten niet kan betalen?
Foto: Ivar Pel
6 mei 2019
Herman Philipse sprak in Trouw over de vrijheid van het onderwijs in Nederland.
6 mei 2019
Op 24 mei publiceert Routledge 'The Commons in a Glocal World'. Tine De Moor is co-editor van het boek.
6 mei 2019
In juni publiceert Camebridge University Press 'Epitaph for an Era', een boek van Mayke de Jong.
Leonardo da Vinci. Foto Wikimedia Commons
6 mei 2019
Michael Kwakkelstein sprak in verschillende media over Leonardo da Vinci.
6 mei 2019
Onlangs verscheen het boek 'Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs' van Ewout van der Knaap bij uitgeverij Coutinho.
Israëlische controlepost © iStockphoto.com/ichinterlang
6 mei 2019
Joas Wagemakers sprak op 25 april in het Nederlands Dagblad over de populariteit van islamitische politiek in moslimlanden.
2 mei 2019
Samen met Tjibbe Joustra en Bert-Jan Houtzagers zal De Graaf onderzoek doen naar interlandelijke adoptie in het verleden.
2 mei 2019
Ann Rigney legt in Trouw uit waarom studenten, in tegenstelling tot middelbare scholieren, nu pas klimaatactie eisen.
2 mei 2019
Op 2 mei verscheen een opiniestuk van Ingrid Robeyns op SocialeVraagstukken.nl.
Antonio Gramsci (1891-1937)
2 mei 2019
Op 30 april verscheen het opiniestuk 'FvD vaart mee op de cultuurmarxistische golf' van Arthur Weststeijn in Het Parool.
Artist Impression of TAOXICHUAN China Arts and Sciences.
2 mei 2019
Rick Dolphijn is geselecteerd als lid van de internationale adviesraad van het 'Taoxichuan China Arts and Sciences' Contemporary Arts Centre.
Pehr Hilleström, Three Women Telling Fortune in Coffee, 1780s (Stockholms universitets konstsamling, J. A. Berg Collection #158)
30 april 2019
Een internationaal team van geschiedenisonderzoekers ontvangt een Europese subsidie voor onderzoek naar genotsmiddelen in Europa tussen 1600 en 1850.
Dubbele nationaliteit © iStockphoto.com
29 april 2019
Geert Buelens sprak bij Brainwash over het begrip identiteit.