1-Delaram Ashtari, 2-Moozhan Shakeri, 3-Gabriele Ferri, 4-Sjors Martens
23 juni 2017
Een verslag van het Participatory Urban Interfaces-congres over technologie en stadsdesign dat 14 juni plaatsvond in Utrecht.
© iStockphoto.com/jacktheflipper
23 juni 2017
Op 23 juni promoveert Jesper Verhoef op zijn proefschrift over Nederlandse identiteit en mediadebatten over Amerika. Zijn onderzoek kreeg veel media-aandacht.
23 juni 2017
Jesper Verhoef zet in dit boek uiteen hoe Nederlanders hun nationale identiteit in de 20e eeuw construeerden door zich af te zetten tegen moderne Amerikanen.
Immanuel Kant (1724–1804) Source: Wikimedia Commons
22 juni 2017
NEMO Kennislink interviewt Peter Sperber over zijn onderzoek naar Kants filosofie en de rol van psychologie daarin, waarop hij recent promoveerde.
Genomineerden facultaire scriptieprijzen Geesteswetenschappen 2017
22 juni 2017
Voor de facultaire scriptieprijzen 2017 van Geesteswetenschappen zijn dit jaar 8 scripties voorgedragen.
Photo Rodolfo Vejar
22 juni 2017
Anya Luscombe-Serlie gaat met de subsidie komend semester in de V.S. onderzoek doen voor het project genaamd ‘Eleanor Roosevelt en Liberal Arts Education’.
Source: Wikimedia Commons/José Luiz Bernardes Ribeiro
22 juni 2017
Ortal-Paz Saar heeft een subsidie ontvangen voor het organiseren van een internationale winterschool getiteld 'Digital Humanities and Jewish Epigraphy'.
Jorrit Steehouder MA
22 juni 2017
Jorrit Steehouder blogt voor Faces of Science over zijn promotieonderzoek naar de constructie van Europa (1930-1963).
© iStockphoto.com/Grafissimo
20 juni 2017
Veel mensen ergeren zich aan de uitspraak van televisiepresentatoren, zo bleek uit een enquête van de VPRO-gids. Taalkundige Koen Sebregts duidt de uitkomsten.
Dr. Umar Ryad
20 juni 2017
Voor Café Weltschmerz vertelt islamoloog Amr Ryad in een interview met Hans van der Jagt over de opkomst van de islam in Nederland en het salafisme.
Gregoriusmis, schilderij onder het tekstbord. Montage van de opnamen met infraroodreflectografie (door Ige Verslype), Jacobikerk, Utrecht. Bron: verborgenschilderij.sites.uu.nl
20 juni 2017
Om hun jarenlange onderzoek naar een bijzonder schilderij in de Jacobikerk te kunnen weergeven in een boek, startten de onderzoekers een crowdfundingcampagne.
16 juni 2017
Met deze eerste Engelse vertaling van het Missale gothicum opent Els Rose de unieke wereld van het liturgische leven in de late oudheid en vroege middeleeuwen.
© iStockphoto.com/Mlenny
16 juni 2017
Om een groot archeologisch onderzoeksproject te kunnen afronden zijn de onderzoekers, onder wie Frank van den Eijnde, een crowdfundingscampagne gestart.
UGlobe
16 juni 2017
UGlobe, het Utrecht Centre for Global Challenges, heeft een nieuwe website.
© iStockphoto.com/ollo
16 juni 2017
De weerstand tegen het streng-orthodoxe salafisme groeit. Maar wat is deze islamitische stroming nu precies? Elsevier interviewde Joas Wagemakers hierover.
© iStockphoto.com/middelveld
16 juni 2017
James Kennedy reflecteert in het Reformatorisch Dagblad op de positie van evangelische christenen in de V.S. die zich steeds minder thuis voelen in eigen land.
© iStockphoto.com
16 juni 2017
Krantenkoppen verklaren de verkiezingswinst van Labour door de Brexit, maar de verkiezingen gingen vooral over zorg en onderwijs, zegt Adriejan van Veen.
© iStockphoto.com/middelveld
16 juni 2017
Men gelooft maar wat graag dat de Nederlandse taal bedreigd wordt. Maar onderzoek wijst uit dat het er juist goed voor staat, zegt Sterre Leufkens in een blog.
Bron: Wikimedia Commons/Koninklijke Bibliotheek
16 juni 2017
Sophie Reinders promoveerde dinsdag 13 juni cum laude, de handelseditie van haar proefschrift verscheen en haar promotieonderzoek was meermaals in de media.
Armenian civilians are marched to a nearby prison in Mezireh by armed Ottoman soldiers. Kharpert, Ottoman Empire, April 1915. - Wikimedia Commons
16 juni 2017
Ugur Üngör was uitgenodigd als expert bij een rondetafelgesprek van de Tweede Kamer over het gebruik van de term genocide door politici.
boy playing with toy car
15 juni 2017
De UU lanceert op 3 juli een nieuwe online cursus over kinderontwikkeling, getiteld 'Understanding child development – from Synapse to Society'.
Bron: toverlantaarninstallatie.blogspot.nl
14 juni 2017
Twee studententeams van de opleiding HKU Media werkten samen met onderzoeker Sarah Dellman aan een project over toverlantaarns.
13 juni 2017
Bij Boom uitgevers Amsterdam is "De Atlantische pelgrim. John Lothrop Motley en de Amerikaanse ontdekking van Nederland" verschenen.
12 juni 2017
Interdisciplinary Studies in Ancient Culture and Religion is peer-reviewd, deel 16 is geschreven door Saskia Stevens.
Prof. dr. Chris Stolwijk
12 juni 2017
Per 1 juni 2017 is Chris Stolwijk benoemd tot hoogleraar Nederlandse kunstgeschiedenis in internationale context, 1800-1940.
Babylab. Foto Ed van Rijswijk
9 juni 2017
DUB, de onafhankelijke nieuwssite van de Universiteit Utrecht, bezocht het Babylab van de universiteit en brengt verslag uit.