HUMmagazine - Nieuws

13 december 2019
Cecile de Morrée over Middeleeuwse kerstliederen.
Foto: Maria Salaru/UU
13 december 2019
Haidee Kotze sprak op de website 'Voertaal.nu' over vertalen, fluistertolken en de verengelsing van het onderwijs in Zuid-Afrika en Nederland.
13 december 2019
In november publiceerde Camebridge University Press "Apprenticeship in Early Modern Europe". Dit boek is geredigeerd door Maarten Prak e.a.
13 december 2019
Het aantal leerlingen op islamitische basisscholen is in de afgelopen tien jaar met ruim 60 procent toegenomen.
Koning Karel II van Spanje (1661-1700). Bron: Wikemedia
10 december 2019
Afgelopen week was Sanne Frequin te gast bij 'OVT' op NPO Radio 1 om te vertellen over de oorsprong van de Habsburger centenbak.
© iStockphoto.com/rodrigobark
10 december 2019
Vorige week werden Imar de Vries en Stefan van der Stigchel in de Volkskrant aangehaald in een stuk over appgroepen.
10 december 2019
Op 26 november schreef Fergus Green een opiniestuk voor de Australische Financial Review over 'Australia's dirty great secret': fossiele brandstoffen.
Prof. dr. Rutger Claassen. Foto: Ed van Rijswijk
10 december 2019
Met een ERC Consolidator Grant is een bedrag van twee miljoen euro per stuk gemoeid, waarmee een onderzoeksgroep vijf jaar lang onderzoek kan doen.
10 december 2019
Recentelijk verscheen bij uitgeverij Verloren 'Verhalen van de drakendochter' van onze onlangs overleden collega Wim Gerritsen.
Prof. dr. Bas van Bavel. Foto: Ed van Rijswijk
9 december 2019
Bijdrage Bas van Bavel aan Human Development Report 2019 van de Verenigde Naties.
6 december 2019
Linda Senden sprak in de Metro en het Financieele Dagblad over vrouwen die topfuncties bekleden.
6 december 2019
Linda Duits was te gast bij het radioprogramma FunX van de NPO om antwoord te geven op dit vraagstuk.
6 december 2019
Om Nederlandse jongeren weer beter te leren lezen, moeten ze méér lezen. Te beginnen op school, meent Els Stronks.
6 december 2019
Het Security in Open Societies seminar van woensdagmiddag 13 november stond in het teken van etnisch profileren.
Dictee op school © iStockphoto.com
6 december 2019
Onno Kosters sprak in de Volkskrant over de verengelsing van het hoger onderwijs.
6 december 2019
José van Dijck schreef in het Financieel Dagblad over digitale infrastructuur.
6 december 2019
Onlangs publiceerde Routledge "The Routledge International Handbook of Perpetrator Studies", geschreven door Susanne Knittel.
Duurzaam huishouden © iStockphoto.com
3 december 2019
Vincent Buskens en Arnout van de Rijt hebben een NWO-beurs ontvangen om hun ENRGISED-project mee te kunnen financieren.
Plastic in zee © iStockphoto.com
3 december 2019
Tom Idema heeft een Acceleration Grant ontvangen voor zijn onderzoeksproject "Crafting Sustainable Transformation Stories".
Prof. dr. Kiene Brillenburg Wurth
3 december 2019
Op 30 november presenteerde Kiene Brillenburg Wurth het NPO Radio 4-programma Een goedemorgen met...