HUMmagazine - Nieuws

Val van de Berlijnse Muur (1989)
12 november 2019
Op 9 november verscheen op Scientias.nl een interview met dr. Eleni Braat over de gevolgen van de val van de Berlijnse Muur.
12 november 2019
Op 6 november was prof. dr. Geert Buelens te gast bij Radio 1 om terug te blikken op vijftig jaar "Turks Fruit".
12 november 2019
Op 10 november was dr. Dan Hassler-Forest bij de VPRO om terug te blikken op vijftig jaar Sesamstraat.
12 november 2019
Afgelopen maand publiceerde SAGE "The Sage Handbook of Media and Migration", geredigeerd door dr. Koen Leurs en een aantal andere onderzoekers.
12 november 2019
Afgelopen maand publiceerde Brill "Among Digitized Manuscripts. Philology, Codicology, Paleography in a Digital World" door dr. Cornelis van Lit.
Boekhandel Savannah Bay in Utrecht
12 november 2019
Voor het vijfendertigjarig jubileum van Savannah Bay werkte de boekhandel samen met de universiteit aan verschillende projecten.
12 november 2019
Afgelopen week verscheen het jubileumboek van Savannah Bay over de geschiedenis van deze bijzondere boekwinkel.
An artist's copy of Leonardo da Vinci's painting of "The Last Supper". Source: Wikimedia
11 november 2019
Michael Kwakkelstein geeft in De Standaard toelichting op het fresco, dat mogelijk door Da Vinci is geschilderd.
8 november 2019
Philomeen Lelieveldt laat zien dat de muziekprogrammering van de radio werd opgebouwd door en met componisten, musici en muziekorganisaties.
8 november 2019
Geert Buelens gaf voor CANVAS antwoorden op enkele 'grote vragen'.
In 2019 bestaat Kinderen voor Kinderen 40 jaar. Bron: Wikimedia/Sebastiaan ter Burg
8 november 2019
Feike Dietz en Laurens Ham starten in november 2019 het eerste wetenschappelijke onderzoek naar het kinderliedjesprogramma Kinderen voor Kinderen.
8 november 2019
Verwacht geen dictee of toets over grammatica, maar avontuurlijke opdrachten die fijngevoeligheid voor de Nederlandse taal en literatuur vooronderstellen.
Bron: Flickr/Julia Hawkins
8 november 2019
Ann Rigney schreef een blog over de geschiedenis van protesten op de nieuwe website van Remembering Activism: The Cultural Memory of Protest in Europe.
8 november 2019
Onlangs is in het online tijdschrift voor ouderen en samenleving Geron een artikel van de hand van Tine De Moor verschenen.
5 november 2019
Op 30 oktober schreef prof. dr. José van Dijck een opiniestuk in het Financieele Dagblad over de toekomst van de gezondheidszorg.
5 november 2019
Op 1 november werd prof. dr. José van Dijck in de Volkskrant geraadpleegd over het gebruik van Google in het onderwijs.
5 november 2019
Dr. Klaas de Zwaan ging met Trouw naar het Teylers Museum in het kader van zijn onderzoek naar toverlantaarns.
Der naturen bloeme - Jacob van Maerlant - KB KA 16 - folios 040v (links) en 041r (rechts). Bron: Wikimedia
5 november 2019
Op 3 november schreven Ted Sanders en Els Stronks en drie andere onderzoekers in het NRC over de neergang van de Neerlandistiek.
5 november 2019
Dr. Arthur Weststeijn was bij de 'Ask me Anything'-podcast van BNR nieuwsradio te gast om te spreken over het onderwerp 'de maffia'.
31 oktober 2019
Annet Goudriaan en Wendela de Raat vertellen over het belang van de collegeweek geesteswetenschappen op het Leidsche Rijn College.
31 oktober 2019
Op 30 oktober analyseerde Christian Lange in De Groene Amsterdammer de gevangenisbrieven van Mohammed B.
31 oktober 2019
In een speciale uitgave van de Clingendael Spectator onderzoeken Eleni Braat en Pepijn Corduwener het Westers model na 1989 en de val van de Berlijnse muur.
31 oktober 2019
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen publiceerde op 30 oktober het advies 'Nederlands verdient meer'.
31 oktober 2019
Feike Dietz en Laurens Ham schrijven in De Groene Amsterdammer over het beeld van het ideale kind in de teksten van Kinderen voor Kinderen.