HUMmagazine - Nieuws

16 augustus 2019
Willemien Sanders legt uit waarom True Crime-series en -films zo populair zijn.
15 augustus 2019
Er is nog veel ongelijkheid op festivals, maar is een vrouwenquotum wenselijk? Astrid Kerchman, Pauline Salet en Sara Lambrecht lichten toe.
12 augustus 2019
Op 10 augustus was Els Stronks te gast bij De Taalstaat om te spreken over het plusprogramma Nederlands.
© iStockphoto.com/VLIET
12 augustus 2019
Laurens Ham en Carmen Verhoeven schrijven in De Groene Amsterdammer over de veranderende rol van strijdkoren in Nederland.
12 augustus 2019
Senden en Van Dijk leggen uit waarom producten voor vrouwen vaak duurder zijn dan die voor mannen.
Tuindorp Vreewijk, Rotterdam, 1916-1919. Architecten: M.J. Granpré Molière, J. Verhagen en J. Kok. Fotograaf: onbekend. Collectie NAi | TENT_o730
12 augustus 2019
Op 13 september is Christianne Smit op NPO 2 te zien in de nieuwe NTR-serie 'Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen'.
Offshore olieraffinaderij © iStockphoto.com
2 augustus 2019
Rutger Claassen en Jan-Koen Sluijs schrijven in de 'NRC' over de plichten van private ondernemingen.
Kunstwerk de Domestikator van Joep van Lieshout. Bron: Wikimedia/Marion Golsteijn
2 augustus 2019
Rosemarie Buikema schrijft in de 'NRC' over het kunstwerk de 'Domestikator'. Sommige mensen zien daarin een man die copuleert met een hond.
Recep Tayyip Erdoğan. Bron: Wikimedia Commons/R4BIA.com
2 augustus 2019
In het rapport wordt geclaimd dat niet de Gülen-beweging achter de mislukte coup in Turkije zit, maar "hoogstwaarschijnlijk president Erdogan zelf".
Gay Pride Amsterdam © iStockphoto.com/CvE
2 augustus 2019
Mariecke van den Berg spreekt bij 'NPO Radio 1' over de plek van LHBT-mensen binnen de Christelijke gemeenschap.
© iStockphoto.com/Rklfoto
2 augustus 2019
James Kennedy en Linda Duits over de praktische en ethische bezwaren omtrent het boerkaverbod.
Black Panther
26 juli 2019
Dan Hassler-Forest sprak bij 'RTL Nieuws' over de strip- en filmproducent 'Marvel'. Het bedrijf richt zich steeds meer op diversiteit.
16e-eeuws wandtapijt met een voorstelling van de Slag bij Pavia op 24 februari 1525
26 juli 2019
Bram van Besouw sprak naar aanleiding van zijn proefschrift op de website van 'NEMO Kennislink' over de gevolgen van oorlog.
26 juli 2019
Ingrid Robeyns gaat naar aanleiding van haar boek 'Rijkdom' in gesprek met SP-kamerlid Ronald van Raak.
Grensovergang Check Point Charlie, Berlijn. Bron: Wikimedia/ Bundesarchiv, B 145 Bild-F079005-0021 / unbekannt / CC-BY-SA 3.0
22 juli 2019
Jacco Pekelder sprak bij 'NPO Radio 1' over de gevaren van het ontvluchten van de DDR.
Dante Alighieri by Luca Signorelli  (–1523). Bron: Wikimedia
22 juli 2019
Geschiedenis leert studenten kritisch te denken.
19 juli 2019
Het programma 'Rubicon' is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.
Ali Smith. Bron: Wikimedia
19 juli 2019
Schrijf, schilder, teken of fotografeer een creatief antwoord op Ali Smith's 'Herfst'. Deadline voor inzendingen: 20 oktober 2019.
15 juli 2019
Hoe kan armoede worden uitgeroeid? Arme mensen hebben meer problemen dan enkel een gebrek aan geld.
15 juli 2019
Ingrid Robeyns pleit voor een bovengrens aan rijkdom. Hoeveel ongelijkheid is moreel te rechtvaardigen? Op welk moment is rijk, rijk genoeg?