UP | Klaarstomen voor het hoger onderwijs

U-Talent UP
U-Talent UP bijeenkomst

U-Talent UP (University Pioneers) is een nieuw programma voor havo- en vwo-leerlingen, waarvan de ouders niet hebben gestudeerd aan een universiteit of hogeschool. Op 29 september was alweer de tweede bijeenkomst van U-Talent UP. Het doel van deze bijeenkomsten is om potentiële pionierstudenten klaar te stomen voor het hoger onderwijs.

Zo bezoeken de leerlingen tijdens verschillende UP-middagen de campus en maken ze kennis met rolmodellen. Tijdens deze tweede bijeenkomst werden leerlingen geïnformeerd over U-Talent, het leven als student en kregen zij een workshop door LSVb bestuurslid Esma Kendir. 
UP-begeleider Lale vertelt: 

“Ik vond het bijzonder dat één van de leerlingen na de bijeenkomst naar mij toe kwam en vroeg: ‘Maar mevrouw, hoe weet ik wat ik zelf leuk vind en of ik dat niet leuk vind omdat mijn ouders het leuk vinden?’ Deze vraag is niet zomaar te beantwoorden en het geeft een goed beeld van waar vraag naar is bij deze groep. Het onderwerp studiekeuze zal zeker aan bod komen tijdens een volgende UP-middag.” 

Lees meer over U-Talent UP