International Office

Het International office is er voor internationale studenten die aan de faculteit Diergeneeskunde willen studeren en voor Utrechtse studenten Diergeneeskunde die in het buitenland willen studeren.

Student Diergeneeskunde doet onderzoek in Zuid-Afrika
Diergeneeskunde student Savanna deed voor haar honours thesis onderzoek naar een zoönose aan de universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika. Savanna, hier in het midden te zien, samen met de lokale dierenarts en een collega. Lees meer onderaan deze pagina.

Internationale studenten

Opleiding Diergeneeskunde

De voertaal van de bachelor- en masteropleiding Diergeneeskunde aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is Nederlands. Lees meer over de opleiding Diergeneeskunde en de toelatingseisen.

Klinisch onderwijs en Engelstalige keuzecursussen

Als er sprake is van een samenwerkingsverband tussen jouw faculteit en onze faculteit, dan is het mogelijk om je aan te melden voor klinisch of cursorisch onderwijs in de master. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure, het aanbod en de toegangseisen kun je contact opnemen met het International Office van jouw faculteit.

Meer informatie over samenwerkingspartners van de Utrechtse faculteit Diergeneeskunde en de Engelstalige keuzecursussen vind je op de Studentensite onder Exchange students Veterinary Medicine.

Internationale zijinstroom master Diergeneeskunde

Heb je een bachelor diploma Diergeneeskunde (of 180 EC) van een opleiding geaccrediteerd door EAEVE of AVMA en ben je geen dierenarts? Dan is het masterprogramma Diergeneeskunde bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wellicht iets voor jou. Om in aanmerking te komen voor toelating tot het masterprogramma is deelname aan het schakelprogramma 'Prep Course Master Veterinary Medicine' bij de Utrecht Summer School een vereiste.

Meer informatie over het masterprogramma, de ‘Prep course’ en de precieze toelatingseisen vind je op de website: masterprogramma Diergeneeskunde.

Utrecht Summer School

De Utrecht Summer School organiseert voor een internationaal publiek elke zomer een breed en uitdagend cursusaanbod in verschillende wetenschappelijke disciplines. Ook de faculteit Diergeneeskunde verzorgt ieder jaar meerdere cursussen voor de Utrecht Summer School, bijvoorbeeld op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Meer informatie over de Utrecht Summer School

Utrechtse studenten Diergeneeskunde

Ervaring opdoen in het buitenland

Studeer je aan de faculteit Diergeneeskunde en denk je er over na om je onderzoeksstage, keuze coschappen of keuzevakken in het buitenland te volgen? Het International office helpt je graag! Op de Studentensite vind je bij het programma van je opleiding, onder studeren in het buitenland alle relevante informatie.

Savanna deed onderzoek naar een zoönose in Zuid-Afrika
Diergeneeskunde student Savanna ging voor haar bachelor honours thesis naar Zuid-Afrika waar ze onder andere verbleef bij het Hans Hoheisen Wildlife Research Station in het Krugerpark. Hier deed zij, aan de universiteit van Pretoria, onderzoek naar Trypansoma lewisi bij knaagdieren, een parasiet die niet alleen dieren maar ook mensen ernstig ziek kan maken. Het doel van het onderzoek was de aanwezigheid van de, door de parasiet overgebrachte, zoönose in kaart brengen en de factoren die verspreiding beïnvloeden.

Student diergeneeskunde doet onderzoek in Zuid-Afrika
Savanna plaatst samen met collega-onderzoekers en onder begeleiding van een ranger, rattenvallen in het dichtbeboste Krugerpark.
Student Diergeneeskunde doet onderzoek in Zuid-Afrika
Savanna (2de van links) samen met haar lokale collega's waarmee ze die dag knaagdieren had gevangen voor onderzoek.