International Office

Het International office is er voor internationale studenten die aan de faculteit Diergeneeskunde willen studeren en voor Utrechtse studenten Diergeneeskunde die in het buitenland willen studeren.

Koeien in Uruguay op weg naar hun stal

Internationale studenten

Opleiding Diergeneeskunde

De voertaal van de bachelor- en masteropleiding Diergeneeskunde aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is Nederlands. Lees meer over de opleiding Diergeneeskunde en de toelatingseisen.

Klinisch onderwijs en Engelstalige keuzecursussen

Als er sprake is van een samenwerkingsverband tussen jouw faculteit en onze faculteit, dan is het mogelijk om je aan te melden voor klinisch of cursorisch onderwijs in de master. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure, het aanbod en de toegangseisen kun je contact opnemen met het International Office van jouw faculteit.

Meer informatie over samenwerkingspartners van de Utrechtse faculteit Diergeneeskunde en de Engelstalige keuzecursussen vind je op de Studentensite onder Exchange students Veterinary Medicine.

Internationale zijinstroom master Landbouwhuisdieren

Heb je een bachelordiploma diergeneeskunde (of 180 EC) van een opleiding in Europa en heb je belangstelling voor de landbouwhuisdierensector, dierenwelzijn, veterinaire volksgezondheid en voedselveiligheid? Dan is het masterprogramma Gezondheidszorg landbouwhuisdieren en veterinaire volksgezondheid bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wellicht iets voor jou. Om in aanmerking te komen voor toelating tot de zijinstroom van het masterprogramma is deelname aan het schakelprogramma 'Prep course Master's Farm Animal and Veterinary Public Health' bij de Utrecht Summer School een vereiste.

Meer informatie over het masterprogramma, de ‘Prep course’ en de precieze toelatingseisen vind je op de website: Farm Animal Health and Veterinairy Public Health.

Utrecht Summer School

De Utrecht Summer School organiseert voor een internationaal publiek elke zomer een breed en uitdagend cursusaanbod in verschillende wetenschappelijke disciplines. Ook de faculteit Diergeneeskunde verzorgt ieder jaar meerdere cursussen voor de Utrecht Summer School, bijvoorbeeld op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Meer informatie over de Utrecht Summer School

Utrechtse studenten Diergeneeskunde

Ervaring opdoen in het buitenland

Studeer je aan de faculteit Diergeneeskunde en denk je er over na om je onderzoeksstage, keuze coschappen of keuzevakken in het buitenland te volgen? Het International office helpt je graag! Op de Studentensite vind je bij het programma van je opleiding, onder studeren in het buitenland alle relevante informatie.