Toxicologie | Volksgezondheid | Milieu | Epidemiologie | Voedselveiligheid

Het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) is een interfacultair onderzoeksinstituut van de faculteiten Diergeneeskunde en Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Missie
Het IRAS verzorgt onderwijs en onderzoek naar gezondheidsrisico's van mensen door blootstelling aan ziekteverwekkers en mogelijk schadelijke stoffen in het (arbeids-) milieu en via de voedselketen. Effecten op ecosystemen worden ook onderzocht.

Nieuws

19 juni 2017
IRAS en Google werken samen aan project met Google Street View Cars om luchtverontreiniging in steden veel nauwkeuriger te meten.
6 juni 2017
Onderzoek Institute for Risk Assessment Sciences: werken met MRI-scanners geeft verhoogde kans op verkeersongelukken en abnormale menstruele bloedingen.
10 januari 2017
Van den Berg krijgt de prijs vanwege zijn mediaoptredens waarbij hij met zijn expertise het maatschappelijke debat niet alleen verdiept, maar ook agendeert.
17 oktober 2016
Begin oktober is Len Lipman gekozen tot lid van het dagelijks bestuur van de European College of Veterinary Public Health (ECVPH).
7 juli 2016
In de buurt van veehouderijen hebben COPD-patiënten meer complicaties. Uitstoot van ammoniak zorgt voor vermindering longfunctie en meer longontstekingen.
RSS