200 jaar Diergeneeskunde Op 10 december 2021 bestond de Nederlandse opleiding tot dierenarts precies 200 jaar! Dat vierden we met feestelijke activiteiten voor al onze medewerkers, studenten, alumni en andere relaties.
Onderwijs voor professionals De faculteit Diergeneeskunde verzorgt hoogwaardig postacademisch onderwijs voor professionals in het diergeneeskundig werkveld. Neem een kijkje in het uiteenlopende cursusaanbod van 2021/2022.
Studeren aan de faculteit Diergeneeskunde Hoe is het om naar Nederland te komen en aan de faculteit Diergeneeskunde te studeren? We gingen in gesprek met vier Diergeneeskundestudenten.
Vetscience De nieuwste Vetscience, het magazine van de faculteit Diergeneeskunde, staat in het teken van het thema "Gedrag". Gedrag kan ons veel vertellen over het welzijn en de gezondheid van dieren.
De Universiteit Gent reikt een eredoctoraat uit aan UU-hoogleraar Klinische Infectiologie Jaap Wagenaar vanwege zijn verdiensten op het terrein van One Health en antibioticaresistentie.
Tijdens Meet the Professor vertelden Bas Rodenburg en Saskia Kliphuis over dierenwelzijn. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 kregen de kans om hoogleraren te ontmoeten en om ze van alles te vragen.
Gezondheid van dier, mens en milieu zijn onlosmakelijk verbonden. Daarom doen we vooraanstaand onderzoek, leiden we dierenartsen van de toekomst op, en leveren we klinische zorg in ons universitair dierenziekenhuis.
Met ‘One Medicine in beweging’ willen wij nog meer innovatief onderzoek en nieuwe behandelmethoden naar aandoeningen van het bewegingsapparaat mogelijk maken, zodat steeds meer dieren en mensen pijnvrij kunnen bewegen.
Begin jaren zestig richtte Cas Oorthuys zijn camera op de diergeneeskunde. Dat heeft geleid tot een prachtig visueel document over hoe het vak van dierenarts er in die tijd uitzag.
Jaarlijks spoelen er honderden dode bruinvissen aan op de Nederlandse kust, soms wel 800 per jaar. Maar waar gaan deze dieren eigenlijk aan dood? Dat onderzoeken we bij de faculteit Diergeneeskunde.